Şimdi Ara

Nasıl yazar olabilirim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: daniel_x

quote:

Orjinalden alıntı: kalomeira

quote:

Ben de yazar olmak istiyorum,ama ben daha çok Orhan Pamuk,Elif Şafak,Canan Tan,Ayşe Kulin'den feyz alıyorum.Kendime ait bir roman yazmak için çok düşünüyorum,ve konusunu iddialı seçmek istiyorum.Bana belki yardımcı olur diye Elif Şafak'a uzunca bir mail attım.Bakalım cevabı gelecek mi?

sevindim senin adına hocam,inşAllah yazarsın romanını..Benim ki sadece bir hayal kendime güvenmiyorum aslında ama pes etmiyorum da..gerçi olan güvenimi de ''shuffy'' önyargıları ile yokediyor..

Hayır,hayır.Pes etme.İlham öyle birşey ki bir anda gelir.Yazdıktan sonra vay be dersin.Bence doğru zamanı bekle.(Benim gibi)

Umarım öyle olur,çünkü sadece yazmak beni mutlu edebilirmiş gibi hissediyorum..onun dışında kalan şeyler,boş gibi geliyor,hayatımı yazarak geçirmek istiyorum..Yarın,Birgün bu dünyada kalabilmem için çalışmam gerekecek,ama ben o mesleklerin hiçbirinin bana göre olduğuna inanmıyorum,sanki sadece yazarak mutlu olabilirmişim gibi geliyor..eğer o şekilde yaşarsam,istemediğim bir hayat yaşıycakmışım gibi hissediyorum,monoton bir hayat..
    pek anlatamadım duygularımın tamamını ama kısaca yazar olmak istiyorum :)

Shuffy
    peki senin için,yazar olamam belki birgün başkalarının severek okuyacağı bir yazar olabilirim ama..

• quote:

Orjinalden alıntı: NİTROUS666

quote:

Ben de yazar olmak istiyorum,ama ben daha çok Orhan Pamuk,Elif Şafak,Canan Tan,Ayşe Kulin'den feyz alıyorum.Kendime ait bir roman yazmak için çok düşünüyorum,ve konusunu iddialı seçmek istiyorum.Bana belki yardımcı olur diye Elif Şafak'a uzunca bir mail attım.Bakalım cevabı gelecek mi?

cok yakında cevap alırsın merak etme kendileri gibileri gözden kacırmazlar....

yazar olda onlar gibi olma....

Kendileri gibi derken;edebiyata hizmet etmek kötü birşey mi?
    Her yazarın fikirleri benimsenmez,ama onda sana faydalı birşey varsa mutlaka kapacaksın ki başarılı olasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 24 Mayıs 2009; 23:10:44 >

• quote:

quote:

quote:

cok yakında cevap alırsın merak etme kendileri gibileri gözden kacırmazlar....

yazar olda onlar gibi olma....

Kendileri gibi derken;edebiyata hizmet etmek kötü birşey mi?
    Her yazarın fikirleri benimsenmez,ama onda sana faydalı birşey varsa mutlaka kapacaksın ki başarılı olasın.

daniel_x

demedi deme boşver sen elifti orhandı onlar kaşar olmuş

onların neye hizmet ettiği belli tabi sende onlar gibi düşünmüyorsan

ve neye hizmet ettiklerini bilmek öğrenmek için ne cok zeki olmak ne cok okumak nede bilinmeyenleri bilmek gerekir

sen edebiyata hizmet et birde kendine gerisi boş...

• quote:

eğer cok ünlü bir yazar olmak istiyorsan türkiye yi kötüle hakaret et 100 milyon ermeni öldü de vs.

yok ben gercekten yazar olmak istiyorum onun bunun k..çını yalayarak yapamam bu işi diyorsan

doğru bildiğini yaz gercekci ol illaki seninde zamanla bir okuyucu kitlen olur...

ya da en kolayı ülkemizdede cok büyük bir potansiyeli olan mizah yazabilirsin...

Kusura bakma ama mizah edebiyat değil.Adamın edebiyata sevgisi var,sen mizah diyorsun.Öğren de gel.Bu yaşımda senden çok bilgi birikimim varmış meğerse...
  • olabilir ben daha bilgiliyim demedimki nerden cıkattın

öğrende gel felan olmuyor

sende o zaman

U
    Z
    A....
  • @NİTROUS666

Tamam.Hadi diyelim bıraktım bu dediğin yazarları.Türkiye vatandaşı olarak hangi Türk yazarı öneriyorsun? Söyle de kendimi geliştirmek için onlarla birlikte yoluma devam edeyim...
    Lütfen yabancı yazarlar önerme.Çeviri romanlarla edebiyat olmaz.Has edebiyat kendi diliyle okunan edebiyattır.Kimseler o duyguyu birerbir çevirirken yansıtamaz.
  • quote:

@NİTROUS666

Tamam.Hadi diyelim bıraktım bu dediğin yazarları.Türkiye vatandaşı olarak hangi Türk yazarı öneriyorsun? Söyle de kendimi geliştirmek için onlarla birlikte yoluma devam edeyim...
    Lütfen yabancı yazarlar önerme.Çeviri romanlarla edebiyat olmaz.Has edebiyat kendi diliyle okunan edebiyattır.Kimseler o duyguyu birerbir çevirirken yansıtamaz.

sözmü....
  • quote:

olabilir ben daha bilgiliyim demedimki nerden cıkattın

öğrende gel felan olmuyor

sende o zaman

U
    Z
    A....

Sen zaten bu konu hakkında birşey bilmiyorsun ki.Ne diye gelip burada olmadık olmadık ahkamlar kesiyorsun,milletin zihnini bulandırıyorsun?
    Bilmeyen zaten her halinden anlaşılır.Sözlerin bunu çok iyi teyit ediyor,söylemene hiç gerek yok.
  • quote:

quote:

@NİTROUS666

sözmü....

Nitelikli yazarsa onu da okurum elbet.Fayda faydadır benim için.Hiç gocunmam okurum.
  • Her gün en az 10 gazetenin köşe yazarlarını düzenli olarak oku.
    Bütün klasikleri oku.
    Sadece okumak yetmez, hangi konuda yazar olmak istiyorsan o konuyu araştır. Atıyorum polisiye roman yazmak istiyorsan bol bol polisiye film-dizi izle...
  • içinden o ilham gelmiyorsa naparsan yap kalemin kağıda çakılı kalır, kendiliğinden gelir bence birşeyler yazma arzusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozgur

Her gün en az 10 gazetenin köşe yazarlarını düzenli olarak oku.
    Bütün klasikleri oku.
    Sadece okumak yetmez, hangi konuda yazar olmak istiyorsan o konuyu araştır. Atıyorum polisiye roman yazmak istiyorsan bol bol polisiye film-dizi izle...

teşekkürler,köşe yazıları işime yarıyabilir
  • bırak şimdi biliyorsun bilmiyorsun vs.

nerden biliyorsun ????

sen yazarken iyi hoş ben yazınca kötü kaka....

nerde demokrasi nerde ifade özgürlüğü?????

sen kendine kimi örnek al biliyormusun o yalamalardan cok

türk milli edebiyatcılarını al gercekten

sende biliyorsun onların isimlerini

mesela PEYAMİ SAFA konuyu acan arkadaşın da gecmişini incelemesini isterim

mesela yazarlığa gecim sıkıntısı ekonomik bunalım nedeniyle başlmıştır ve sağlık sorunu olduğu içi (bir baçağı sakattır) bu da tüm eserlerinde var

vb. bir cok cok değerli TÜRK yazarlar var edebiyatcılar var sadece bellirli bir kalıbı inçelemek yanlış yazar herşeyi bilir gerekli gördüğünü yazar....

• Şöle konu aç canımı iste ama karı istiyorum die de konu açılmazki ya
  • quote:

bırak şimdi biliyorsun bilmiyorsun vs.

nerden biliyorsun ????

sen yazarken iyi hoş ben yazınca kötü kaka....

nerde demokrasi nerde ifade özgürlüğü?????

sen kendine kimi örnek al biliyormusun o yalamalardan cok

türk milli edebiyatcılarını al gercekten

sende biliyorsun onların isimlerini

mesela PEYAMİ SAFA konuyu acan arkadaşın da gecmişini incelemesini isterim

mesela yazarlığa gecim sıkıntısı ekonomik bunalım nedeniyle başlmıştır ve sağlık sorunu olduğu içi (bir baçağı sakattır) bu da tüm eserlerinde var

vb. bir cok cok değerli TÜRK yazarlar var edebiyatcılar var sadece bellirli bir kalıbı inçelemek yanlış yazar herşeyi bilir gerekli gördüğünü yazar....

Doğru diyosun,iyi diyorsun.Peyami Safa'nın sadece bir kitabını okudum.Tahmin edersiniz ki;Dokuzuncu Hariciye Koğusu.Çok güzel kitaptı.Fakat senin dediğin gibi Türk milli edebiyatçılarımızı okuduktan sonra,yani bir yerden sonra o eserler bitecek.Peyami Safa yazacağı kadar yazdı.Vadesi doldu,öldü.Gündemdeki yazarları da incelemek,romanlarını okumak gerek.Sana göre yanlış fikir,bana göre doğru fikir.O yalama (!) yazarların eserlerini okursun,dediğim gibi kendine faydası olanları alırsın,geri kalanları atarsın.Elif Şafak;Baba ve Piç kitabında Ermeni soykırımını açıkça savunuyordu,ve bu yüzden zaten mahkemelik oldu.Ben bu kitabı okudum diye illa soykırımı destekleyecek miyim? Yine fikirlerim sabit,doğru,değişmedi.Salt bilgi kitaplarını bırak,roman bile okurken insan kendini ordaki gerçekliğe kaptırmamalı.Gerçek hayatı yansıtıyorsa ve gerçek hayattaki bilginle zıt ise romandaki gerçeği insan benimsememeli.İnsan bilmiyorsa araştırmalı.Neyse o.Tabii kitaptaki görüşün tam tersi herkes tarafından benimseniyorsa...

Edit:Cümle bozukluğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 24 Mayıs 2009; 23:40:40 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: canozgur

Her gün en az 10 gazetenin köşe yazarlarını düzenli olarak oku.
    Bütün klasikleri oku.

teşekkürler,köşe yazıları işime yarıyabilir

10 çok oldu, 5 ideal...

• ben sadece yazar olmak istenirsa geçmişten bugüne tüm yazılan değerleri bilmenin faydalı olacağını vurgulamak istedim

okuyan okur yazan yazar vs.

bili iyidir geçmiş zamdan da yazılanları bilmel öğrenmek bir kayıp yaratmaz tabiki günümüze uygun olmalı yazılan cizilenler ama ikisini iki zamanı kavramk hissetmek yorumlamak ve yazmak cok büyük bir zevk olur yazar için...

elif şafak dediğin benim gözümde koca bir hiç neden ; olmayan bir soyut ve somut kavramları olayları söylemleri olmuş gibi yazmak yaşamış gibi yorumlamak ve bunu türkiye de yapmak bana göre yediğin kaba pislemektir
    haaa türk bayrağını yaktın haa o yalanı dillendin.....

haaaa sen okumuşsun okuya bilirsin kime ne ben okumam gıcıktırım cünkü manevi değerlerime kasıt vardır

vs.vs.vs.

burda kişisel savunuculuk yapmıyoruz yapamayızda sanal bir ortam zaten

v
    e
    2-3 gün sonra konu pırtttttttt.... ucar gider

• Çok çok çok çok çok okuyarak.
  • quote:

ben sadece yazar olmak istenirsa geçmişten bugüne tüm yazılan değerleri bilmenin faydalı olacağını vurgulamak istedim

okuyan okur yazan yazar vs.

bili iyidir geçmiş zamdan da yazılanları bilmel öğrenmek bir kayıp yaratmaz tabiki günümüze uygun olmalı yazılan cizilenler ama ikisini iki zamanı kavramk hissetmek yorumlamak ve yazmak cok büyük bir zevk olur yazar için...

elif şafak dediğin benim gözümde koca bir hiç neden ; olmayan bir soyut ve somut kavramları olayları söylemleri olmuş gibi yazmak yaşamış gibi yorumlamak ve bunu türkiye de yapmak bana göre yediğin kaba pislemektir
    haaa türk bayrağını yaktın haa o yalanı dillendin.....

haaaa sen okumuşsun okuya bilirsin kime ne ben okumam gıcıktırım cünkü manevi değerlerime kasıt vardır

vs.vs.vs.

burda kişisel savunuculuk yapmıyoruz yapamayızda sanal bir ortam zaten

v
    e
    2-3 gün sonra konu pırtttttttt.... ucar gider

Tabii okumak,okumamak kişinin kendisine kalmış.Siz eserleri sadece zevk için okuyorsunuz.Oysa biz;kendimize fayda amacı güdüyoruz.Ben okuduğum birşeyden etkilenmem.Ha o bilgi değerlerime ters düşmüyorsa,artı olarak o bilgimi perçinler o kadar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Shuffy

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Shuffy

Ben açık sözlüyümdür ki çünkü öylesin.Neden gelip bize soruyorsun?Ne olmak istediğine iraden karar vermeleri başkalarının görüşleri değil.Ayrıca o kitapları yazan insanlar düşünerek yazıyor.Düşünmeyen yazar sana mantıklı geliyor mu?Sen dünyada varolanlar sırları tekrarlamak istiyorsan tekrarla ama bir faydasını görmeyeceksin cebini şişiren kağıtlardan başka...
    Sana iyilik yapmaya çalıştım ama son sözüm bu.

Açık sözlülük farklı birşey,önyargı bambaşka birşey.Ben size olabilirmiyim diye sormadım ya da görüşlerinizi,öneri istedimburaya yazı yazabildiğime göre ve bu konu tarafımdan açıldığına göre düşünebiliyorumvarolan sırları tekrarlamak istemediğimden hayal gücüne ihtiyacım olduğunu niye varsaymıyorsun?bence önyargılarını bir kenara at ve gerçekten işime yarayabilcek birşeyler ver bana,eğer veremiyorsan beni yargılama ya da karar verme hakkımda..

yıllardır sorguluyoruz zaten,herşey sorgulanmış..geride sorgulancak ne kaldı ?

Üstelik egona da düşkünsün.Farkında mısın bilmem ama insanlık gelişiyor ve çağlar atlıyor.Bu gelişim hep sorgulayarak oldu tembel boşluklarda uyuyarak değil.Konunun sorusuna ucuz bir cevap arıyorsan sana yardımcı olayım:Sen yazar olamazın.

Seni listeye ekledim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.