arkadaşlar ben geek pro max ue4 modem kullanıyorum ve ip'm değişken remote desktop bağlantısı yapmak istiyorum fakat şöle bi sorunum var tcp \ip ayarlarından ip mi 10.0.0.9 olarak değiştirdim defaultgateway olarakta 10.0.0.2 verdim böylece internete bağlanabiliyorum fakat modemin ayarlarından[ tt den sabit ip almadan] nat yaparak uzak bir bilgisayardan kendi bilgisayarıma bağlanabilrimiyim. yani vermiş olduğum 10.0.0.......... üzerinden teşekkürler
modemin firewall ı varsa kapalı olmasına dikkat et
yok o zaten kapalıymış
10.0.0.2 den bağlanamassın, 10.0.0.2 dumy ip dir yani gerçek IP değildir, senin internetteki IP ise ADSL modem üstünde genellikle 85.XXX.XXX.XXX ile başlayan IP dir, bu IP üzerinden de direkt bağlanamassın(bağlanırsında ADSL modeme sadece) bağlanman için port ataman ve atadığın portu 10.0.0.9 a forward etmen gerekir her modem de bunu yapamaz.
Telekomdan statik ip istemiş olman lazım adsl i açtırırken,tabii şimdide istiyebilirsin.Nat'ı makinana verdiğin ip ye göre ayarlayıp bir port atayacaksın.Dışarıdanda "Statik ip no : portno" şeklinde uzak masaüstü bağlantısı yapabilirsin.
arkadaşlar ilginize teşekkürler benim sormak istediğim tamda buydu aslında herhalde tam açıklayamadım portforward.com adresinde bütün modemler için ayarlar var deniyordu fakat kendi modemmimi bulamadım[pro max ue4 ]sadfece 2 tane var onlarında benim konsolla ilgisi yok acaba ben mi bulamadım yada bu modem için port yönlendirmenin nasıl yapılacağını anlatan bi site varmı çünkü emule dede sorun yaşıyorum
uzak masa üstü bağlantısı için bir programmı kullanıyorsun yoksa windows terminal hizmetlerinimi kullanıyorsun
ayrıca bir yazılım gerkesiz olur diye düşündüm aslında remote desktop yapma olayı bir tarafa emule 'dede düşük id alıyorum port yönlendirme olayı yüzünden
port yönlendirme için sabit ip olması şart değil diye biliyorum yanlış mıyım?
statik ip yi sadece remote desktop için sormuştum ama konu diğer bir problem olan port yönlendirmeye kaydı .bu benim salak modemden port yönlendirme yapılmıyo galiba(satarmısın güzlim zoom x5 i)
ya arkadaşlar sorun çözüldüde.... tam port yönlendirme olaayını hallettik high id aldık diye sevinirken şimdide dosya falan gözükmüyo bu emulede sunucuyu seçiyorsun aktarımlar kısmına geliyorsun ortalık bomboş dosyanın d'si bile yok..fikri olan varsa başımın üstünde yeri var
ah be dostum nerdeydin kaç gündür
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme