selamlar, "navigasyon cihazı alınırken illaki önemli özellikler neler olmalıdır" diye bir başlık açmayı düşünüyorken burayı gördüm.iyi oldu. ancak biraz daha teferruatlı bilgiler verilirse daha iyi olur kanısındayım. mesela, 1-sesli yönlendirme olması bir avantaj mı dezavantaj mı?olmasa olurmu?
2-hatita yada sesle yönlendirmede sölenen ya da işaret edilen yerden değil de bir sonraki sokak/caddeden geçmek zorunda kalırsak bunun güncellenme süresi önemli değil mi?bu işlem,işlemci ile mi alakalı,yoksa yazılımlamı alakalı? yönlendirmelere uyulmazsa(mecbur kalınıp,trafik yoğunluğu,acelecilik,dikkatsizlik gibi) cihaz apışıp kalırmı,bize küser mi?tekrar ayar mı gerekir.bunlar için özellik neler olmalı?
3-sesli ya da haritalı yönlendirmede hız faktörü işlemciden mi kaynaklanıyor?
4-mesela video görüntü kaydı yapan cihazlar var mı?(bu önemli olmayabilir)
5-belleğin büyüklüğü önemli değilmi?(kiminde 128 mb,kiminde 4 gb)bu nerelerde gerekli olur?
6-3d harita ne kadar başarılıdır?gerekli olabilir mi?
7-windows ve linux olanından hangisi tercih edilmeli?
quote:
Orijinalden alıntı: gps.navigation
quote:
Orijinalden alıntı: semih37
elinde 533 ve 600mhz işlemci olan arkadaşlar aynı rotayı aynı yazılımlardaki iki cihaz ile( kronometre ile ölçerek )hesaplatıp yazarlarsa ikna olurum işlemci frekensının cihaz hızına etkisinin çok olduğu konusunda işlemci hızlı olabilir işlemcinin hızının yazılımla desteklenmesi gerekmekte ram ve donanımında etkisi var bence
Siz bu konuda daha bilgesiniz ama bildiğiniz üzere Primo 1.2.x ve Primo 2.0.x 'nın kullanım hakkını halen 1 firma kullanıyor Türkiye'de. Yani aynı yazılımla bu testi yapmak zaten dediğiniz noktada imkansız,çünki piyasada milletin en çok bulacağı hala Primo 1.0 veya 1.1'li cihazlar ve yazılımlar gerçi bazıları çamur atsada aldıkları bazı cihazlara bunları koymuşlar o da ayrı bir tuhaf durum
Bu dediğiniz ben yaparım ama size ayıp olur,gene bir şey bulursunuz malum ama yapacak olan için basitçe bir yol önereyim. Bu 2 cihazı alsın (hadi birini eski yazılımla kabul edelim ) cama koysun açsın videoyu kayda bassın.Aynı yere aynı anda aynı seçimlerle önce bir rota versin sonrada özellikle navigasyonun en çok satıldığı İstanbul'da verilen rotadan sürekli çıkarak baksın bakalım hangi cihaz madara oluyor ama lütfen bu testi birisi yapsın Sonucunda ben yazacağımı yazarım zaten, ancak galiba Pentium 2 benzetmesinden bazıları ders almamışlar Sürede takan takıyor zaten önemli olan takıyor olması değilmi
Şimdi navigasyon yaparken video seyredilmez benzetme yapma durumuna gelince herşeye benzetilebilir durum ben hızlı değildir demedim bunuda araya sıkıştırayım mesela xp vistadan hızlı idi q9550 işlemcim birçok i7 işlemciden hızlı benim size karşı bir art niyetim yok igo primo 2.0 ıda kullanmıyorum kurmadım bile 1.2 yide kullanmıyorum ha araştıran arkadaşlar var insanların kendilerini geliştirmesine de karşı değilim ben gayet stabil ve hızlı çalışan igoprimo1.1 başarsoft haritalı tlf 350 navigasyon cihazımı kullanıyorum hala 12 uydu bulabiliyor daha önceden dediğiniz gibi zamanla bulduğu uydu sayıları eksilmedi yani kısa sözün özü 533 ve 600 mhz işlemciler arasında fazla fark yok bana göre
takip..
1. Başarsoft 2. Yazılımın kullanımı kolay ve anlaşılır olması 3. POI ve trafik uyarıları. Radar, hız kameraları vs.
quote:
Orijinalden alıntı: semih37
533 ve 600 mhz işlemciler arasında fazla fark yok bana göre
aynen katılıyorumbana göre de dişe dokunur fark yok..
öyle bir anlatılıyor ki, yeni rota hesaplanırken, sanırsınız aralarında 2-3 dakika fark oluşuyor, yok böyle bişi yaa..
Firmanin maasli elemani burada hangisinin iyi oldugunu soylemis.. Nereden almaniz gerektigini de soylemis. Bence tartismaya gerek yok.
Bu mesajda polemik yaratacak veya kufur vs. Yok. Dolayisiyla silmek icin gerekce yok. Zaten gerektigi yere gondermek icin screenshoot da aldim. Aklinizda olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: cevizkabugu
evet 600 mhz olan diğerine kaç milisaniye takıyoo..??
soruma kimse yanıt verememiş.
ilginçtir, işlemcilerin hızını çok önemseyen arkadaşlarda denememiş anlaşılan, ama foruma girip atması kolay tabiikide..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme