Hava kurşun gibi ağır!! Bağır bağır bağırıyorum. Koşun Kurşun eritmeye cağırıyorum...
O diyor ki bana: Sen kendi sesinle kül olursun ey! Kerem gibi yana yana... Dert cok, hemdert yok? Yüreklerin kulaklari sagır... Hava kursun gibi agır...
Ben diyorum ki ona: Kül olayım Kerem gibi yana yana. Ben yanmasam, sen yanmasan, Biz yanmasak, Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..
Hava toprak gibi gebe. Hava kursun gibi ağır. Bağır bağır bağırıyorum. Koşun Kurşun eritmeye çağırıyorum.....
quote:
Orjinalden alıntı: Ferfecir
Bunu bilmiyordum ben ama gerçekten güzelmiş..( Şiiri biliyordumda söyleyeni bilmiyordum.. ) Nazım Hikmet Oratoryosunda küçük bi kız söylemişti...
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin
Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin
Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin
Nâzım Hikmet Ran
yağmur çiseliyor, korkarak yavaş sesle bir ihanet konuşması gibi.
yağmur çiseliyor, beyaz ve çıplak murted ayaklarının ıslak ve karanlık toprağın üstünde koşması gibi.
yağmur çiseliyor. serezin esnaf çarşısında, bir bakırcı dükkaninin karşısında bedreddinim bir ağaca asılı
yağmur çiseliyor. gecenin geç ve yıldızsız bir saatidir. ve yağmurda ıslanan yapraksız bir dalda sallanan seyhimin çırılçıplak etidir.
yağmur çiseliyor. serez çarşısı dilsiz, serez çarşısı kör. havada konuşmamanın, görmemenin kahrolasi hüznü ve serez çarşısı kapatmış elleriyle yüzünü.
Nâzım...
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması, topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme