Şimdi Ara

NBCS-Nuri Baras Cinema Sistemi (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.154
Cevap
41
Favori
353.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garip olan marantz üst model power MM 8077 de 7x116 watts çıkmış.. 7x150 olması gereken..

https://www.soundandvision.com/content/marantz-av8801-surround-processor-amp-mm8077-amplifier-ht-labs-measures

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 19 Ekim 2017; 20:18:1 >
  • Bu ölçümlerde bir tuhaflık var. Hem ben de hem de Babiş62 de alet kök söktürüyor güç olarak. Ulen 52 Watt neymiş?

Kaldı ki hepsi Class D olmasına rağmen içlerinde de bariz en ağır alet Yamaha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Anthem benide çok şaşırttı Nuri çarpıcı sonuçlar hele yamaha nedir öyle...

Anthem yazmış lar ölçüm yaparken class ab diye üstat 5 kanal class ab avr yok bildiğim kadarı ile sadece anthem bunun çözünürlük farkını zaten insan hemen hissediyor

Watt dusuk gözükmesi nedeni bu

1 2 3 4 5 class ab

6 7 8 9 10 11 class d

Onada nedeni ilk 5 kanalda ki çözünürlük yüksek olmalı diyor zaten test eden site

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 19 Ekim 2017; 21:16:14 >
  • Ağirlik isi eskidenmis senin ax10 zamanlarinda artik pek birsey ifade etmiyor o kadar övdugun hk amfi kac kg ordan anla olayi ..

Evet soundandvision sana uyuzluguna yamahayi 50 w cikarmis olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 19 Ekim 2017; 21:16:9 >
  • 710 niye boyle cikmis bildigim kadariyla 710 da class ab ??

• quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

710 niye boyle cikmis bildigim kadariyla 710 da class ab ??

Linkteki site de de yazmıyor ab olduğu kendi sitesinde de 710 class d gözüküyor bende öyle biliyorum

1120 de var class ab baska da bilmiyorum ben neyde var

• quote:

Ağirlik isi eskidenmis senin ax10 zamanlarinda artik pek birsey ifade etmiyor o kadar övdugun hk amfi kac kg ordan anla olayi ..

Evet soundandvision sana uyuzluguna yamahayi 50 w cikarmis olabilir :)

Harman da trafo yerine Smps kullanıldığı için kg yarı yarıyadan fazla düşüyor.

Ama bu Avrlerin hepsinde trafo var ve hepsi bildim kadarıyla Class D ampli içeriyor. Yani ağırlıkta bu kadar uçurum fark olmasının önemli nedenleri olmalı. Onu diyorum. Ya da diğer bir bakışla, neden bu kadar ciddş fark var.? Ben onu merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Anthem 710’da üretici markanın

sitesinde Teknik özellikler incelemeyi

yapan yerle benzer bir sonuç çıkmış

1120’de bu tablo üretici marka ile

incelemeyi yapan yerle uyuşmuyor

Peki sebebi ne olabilir 1120 toplamda

710 göre daha çok güç üretmiyormu

Bunu biri çok fazla terminolojiye girmeden

açıklayabilirmi.

710 un en az iki katı güçlü sistemimden biliyorum

Ayrıca class ab ile class d karşılaştırma yapılamaz zaten Watt olarak

• Bazı yerlerde 710 içinde ab yazıyor bende çozemeedim antheme mail attım cevap gelirse paylaşirim .
  • Arkadaşlar 710 da ab class.

Dün yazdığım gibi mevzu sürekli tahrikte hesaplanan güç değil.

Havuzdaki toplam gücü anlık olarak gereken kanala kaydırmak suretiyle tüm kanalları eşit beslemek.

Bu özelliğin adı da ALM.

O yüzdan dinletilerde 1120 nin 710 a göre iki katı gücü varmış gibi hissediliyor.

Bir diğer fark 710 da 8 ohm da kanal başı anlık 120w olarak sınırlandırılan aktarım gücünü 1120 de 140w çıkarmışlar.

• quote:

Bazı yerlerde 710 içinde ab yazıyor bende çozemeedim antheme mail attım cevap gelirse paylaşirim .

Kaç kanal üstat

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    ANTHEM MRX 710 CLASS AB

ANTEM MRX 1120 five main amplified channels (left, right, center, surround left, surround right) are Class AB, 140 watts each into eight ohms and 170 watts into six ohms. The other channels (the surround backs and four overhead channels, as they would likely be configured in most systems) are Class D, 60 watts each into eight ohms and 75 watts into six ohms.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

ANTHEM MRX 710 CLASS AB

ANTEM MRX 1120 five main amplified channels (left, right, center, surround left, surround right) are Class AB, 140 watts each into eight ohms and 170 watts into six ohms. The other channels (the surround backs and four overhead channels, as they would likely be configured in most systems) are Class D, 60 watts each into eight ohms and 75 watts into six ohms.

Abi kaç kanal

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Sayın @HI-DEF-MAN buradan anlaşılıyor ki Anthem resmi speclerinde 1120 için 5 x 140 ab class verdiğini kalan 6 kanal içinse 6x60 d class güç verdiğini belirtmiş ama benim anlamadığım 14.5 kiloluk bir avr nasıl 5 x 140 ab class güç verebilir sanki işin topolijisine aykırı bir durum var gibi ortada, kaldı ki Anthem cihazlarının performansı ve kalitesiyle isim yapmış bir firma olmasına rağmen.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    7
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    ANTHEM MRX 1120 5 Kanal Simultane yükte 78.9 Watt vermiş kanal başına . Bu testler bize Amfilerin dizayn topolojileriyle ilgili çıkarım yapmamıza imkan vermez ayrıca Ne kadar ağır o kadar iyi felsefesi de her zaman geçerli değildir.
    Bu testler şöyle okunmalı. Üreticiler yalan söylüyor ;
    1-Evet : testlerde çıkan değerler üreticilerin verdiği değerlerle uyuşmuyor çoğu zaman yarısına bile ulaşmıyor.
    2-Hayır : Üreticilerin verdiği değerler doğru keza gerçek hayatta amfilerin tüm kanalları hiçbir zaman simultane olarak full performansta çalışmıyor ne bir müzik ne de bir sinema filminde böyle bir beklenti oluşmayacaktır. Keza tüm kanallar full performans ile 140 watt veriyor ancak aynı anda değil.
    Yok kastettiğim ne kadar ağırsa o kadar iyidir değildi zaten demek istediğim AB Class cihaz üreten bildiğimiz iyi markalardan olan Mark Levinson,Classe,Krell gibi markalarda genelde speclerde yazan değerler birbiriyle örtüşüyor pek sapma olmuyor, keza yine specte 100W üstü verdiğini belirten AB Class hafif cihaza rastlamak pek mümkün değil o nedenle belirtmiştim.
    Tüm amfilerde sapma olur .Sonuçta Marketing diye bir gerçek var. Ama bu amfinin kötü olduğu anlamına gelmez. Ancak sapmaların öyle yarı yarıya olmaması tercih sebebi olmalı ne yazık i son yıllarda bu ENERGY EFFICIENCY kısıtlamaları firmaları çok zorluyor ve cihazların tam yükte prizden çektikleri enerjiyi azaltma prosedürleri full güçte biraz yığılmalarına neden oluyor g,b,me geliyor keza geçmişte bu değerler daha çok yaklaşık çıkardı(tabi o zaman maksimum 5 kanal yetiyordu şimdi maaşallah 11 kanal yetmiyor) NBCS-Nuri Baras Cinema Sistemi

KRELL CHORUS 7200 POWER AMPLIFIER 46 Kilogram
    Üretici iddiası 7 X 200 WATT 8 Ohm yük ile

TEST Sonucu 7 Kanal Simultane Sürülürken 7 x 133.9 WATT 8 Ohm yük ile

Two channels driven continuously into 8-ohm loads:
    0.1% distortion at 192.4 watts
    1% distortion at 215.7 watts

Five channels driven continuously into 8-ohm loads: 0.1% distortion at 134.4 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads: 0.1% distortion at 133.9 watts

Read more athttps://www.soundandvision.com/content/krell-chorus-7200-amplifier-test-bench#zrMMmtv3LAy8PsiY.99

Bu sanırım güncel bir amfisi Krell'in evet baya bir güç sapması olmuş ölçümlerde demekki eski ab class cihazlardan vazgeçmemek lazım , "ENERGY EFFICIENCY" hadisesinden sonra mertlik bozulmuş belli ki.. Klimalarda,beyaz eşyalarda falanda da buna benzer bir durum var enerji verimi sağlayacağım diye neredeyse tüm cihazlar performans anlamında yerlerde sürünür hale geldi...
    Bence bu AB veya CLASS D işine çok takılmayın derim. Ne AB en mükemler topolojidir ne de CLASS D öcü.
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.