Şimdi Ara

Ne alsam? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

U50 tam işlevsel gösterge. Batonlarla (indeksler) ibre (yelkovan) kalın ve tam olarak aynı kalınlıkta. Saniye ibresi olmasa da, tam dakikaları bir kaç saniye geçse bile hizadaki kırılma çok iyi farkedilir. Bu tasarım 'numarası' dijital göstergeler pahalıyken kritik göstergelerde tecih edilirdi.

U50'yi yok edeceklerini sanmam. Sabrınız varsa bekleyin, ara sıra yine çıkar.

Oris... parlama yapar. Akrilik kavisini alıp safirden yapınca öyle oluyor. Daha kalın ve değişken kavis veren 'safir cam' için kavislerin yeniden çalışılması, bunun için de daha çok tasarımlar yapılması lazım :) Kavisli cam, kenardan da ışık alsın, kadran alacakaranlıkta da biraz daha görülsün diye. Herhalde tasarımın çıkış noktalarını unutup, yola retro stil diye çıkınca böyle oluyor.

Mekanik saat her halükarda bir teknoloji romantizmi, yine de işlevle ilişkisini koparmamış tasarımlara çeklimemizin sebepleri var. Üç ay sonra ilk heves, sabun köpüğü etkisi geçince göze hala güzel gelecek olanlar aynı zamanda rahat okunan, hızlı okuma veren, işlevsel, neden-sonuç ilişkilerini kaybetmemiş tasarımlar.

Sinn zaten 'sense' demek. Sinnvoll > sensible / akla uygun. Gerçi, yanlış hatırlamıyorsam kurucu mühendisin soyismi. Bu da günün gereksiz bilgisi :)

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

• Kronometre tissot koleksiyonluk. Bu fiyata kronometre otomatik saat. Bir yok daha şık tasarlansaymış keşke.

Sin 556 stoklara girdi hocam, taksitle yapıştırsam mı bir tane.

Metal kayış yanında, nato, deri vs kayışlarla harika görünüyor.

U50 100k üstü alamam.

Sizce 62.500' e başka neler alınabilir?

Ama dediğiniz gibi herkesin kolundaki prx, seiko, hamiltonları istemem.

Bu da ön siparişe açılmış ve güzel görünüyor.

Ne alsam?

62.500' e bu da var.

Ne alsam?

bu da tatlıymış.

Ne alsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 8 Aralık 2024; 19:31:13 >

• Rwenzori kullanıcısına yanıt

Bu konudaki bütün saatler güzel bence. PRX bile okey ama çok popüler, ayrı konu. Seviyeyi biraz yükseltten Nomos'u getirmiş olmanız. Bu markayı daha önceden de foruma yazdığınızı hatırlıyorum sanki. O zamanlar Türkiye'de yoktu.

Sinn 556, 'diver' değilse bile 'tool watch'. Yakıştırırsanız her zaman pek çok kıyafetle kullanlıablir. Düzgün çalışan bir saat her zaman sevilir, ilk Seiko'mu bile hala kullanıyorum.

Bu aralıkta başka, Nomos'a alternatif Longines'in kibar modelleri vardır. Bulova'nın elektromekanik 'precisionist' serisini incelemek iyi olabilir. Bugünkü kötü kuvarslardan çok daha dakik. Tissot yine, Ø 38-39 saatler çıkarmış, Seiko ile aynı fiyat... epey rekabet var.

Böyle olunca burada pek yardımcı olamayacağım, çünkü kendim de aynı yerde kararsız kalmıştım. Sinn'deki üst seviye Selilta'yı Powermatic 80'e tercih ederim ama ikisi de karşılaştırılabilir mekanizmalar, aşağı yukarı benzer değerdeler. Ama Powermatic Tissot'lar neredeyse Seiko fiyatlarında artık. Marka ve tasarım değerini bir tarafa bırakırsak Sinn'in de gerçek değeri o. Sinn kaba olduğu için daha sağlamdır, ama bence İsviçre saatlerinde kasa işçiliği, metal kayış-kasa toleransları vs daha iyi olabiliyor.

Bununla beraber Nomos da, Sinn de son dört beş sene içinde orjinal fiyatları ~%50 yükseldi. Şu aralar bence ucuz değiller.

Eğer kullanırım derseniz alın gitsin, iki sene sonra insan fiyatını unutuyor zaten. Bu sene iki saat aldığım için bana yasak :)

Teşekkür ederim hocam.

Tek sorun istanbul' da olmamak, saati kolumda görememek. 38,5 mm bana küçük gibi geliyor, canlı görmeyince ona karar veremiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.