Şimdi Ara

NE BİÇİM VİRÜS YAW (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ,hacke giderken hacklenmiş de olabilirsin kendi toolların tarafından .Ama esas soru nasıl giderirsin.

pragmatik cevap : 3-4 saat temizlemeye çalışacağına formatla 45 dakkada tekrar kur, söz konusu klasörlere girme bile hatta formattan önce rar-zip filan yap ki dışarı çıkamasınlar sen istemedikçe

profesyonel cevap :

1- bütün indexleri arşiv yap ,sorun çıkarsa o klasörlerindeki herşeyi antivirüs programınla karantinaya al
    2- görev yöneticinde ki bütün görevleri bi prosess explorer (google senin dostundur) yardımıyla incele ,(servisler de dahil) ram de mi değilmi öğren.Şimdilerde pek kalmadı ama görev yöneticisi açıldığında kendini kapatan virüsler mevcut ,o sebeple microsoft dışında bir tool kullan
    Özellikle bir internet explorer aç ve bekle ,çoğu için tetikleyici budur
    3- ram de değilse sistem kayıt defterinde araştırma yap. HKEY_LOCAL_MACHINE/software/windows/currentversion/run da ki kayıtlara bak ,garip gözüken var mı (hiJackThis de işine yarar).MsConfig kullanma.Normal dosyaları bildiğini varsayıyorum.Bu kısım temiz ise msconfig kullanarak servislere bak microsoft olmayanları gizle de
    4- C de olmaması gereken dosyalar görüyor musun ? System32 ye de bak diyecem ama orası baya karışık.

5- yetkisiz bir kullanıcı aç , orada da aynı uyarıyı alacakmısın.Almıyorsan büyük ihtimalle senin yetkilerine ihtiyaç duyan birşeyle karşı karşıyasın demektir.temel sisteme bulaşamış...istediğin yedekleri aldıktan sonra eski kullanıcını gönül rahatlığıyla sil...

6- bir system snapshooter bul (aklımda değil ismi) çalıştır ardından sistem geri yükleme yap ,farkları karşılaştır

7- komut isteminden "netstat" kullanarak aktif/bağlantı bekleyen servisleri kontrol et

....

bu liste uzar gider

ilk adımda aklıma gelenler bunlar.
    tabii ki ev kullanıcısı için bu kadar uğraşmak gerekli mi değilmi bilemeyecem :)
    bu konuda kariyer filan yapmayı düşünmüyorsan veya makine server filan değilde ; sadece kafam rahat etsin diyorsan bence format at

• quote:

Orjinalden alıntı: yigimoto

,hacke giderken hacklenmiş de olabilirsin kendi toolların tarafından .Ama esas soru nasıl giderirsin.

pragmatik cevap : 3-4 saat temizlemeye çalışacağına formatla 45 dakkada tekrar kur, söz konusu klasörlere girme bile hatta formattan önce rar-zip filan yap ki dışarı çıkamasınlar sen istemedikçe

profesyonel cevap :

1- bütün indexleri arşiv yap ,sorun çıkarsa o klasörlerindeki herşeyi antivirüs programınla karantinaya al
    2- görev yöneticinde ki bütün görevleri bi prosess explorer (google senin dostundur) yardımıyla incele ,(servisler de dahil) ram de mi değilmi öğren.Şimdilerde pek kalmadı ama görev yöneticisi açıldığında kendini kapatan virüsler mevcut ,o sebeple microsoft dışında bir tool kullan
    Özellikle bir internet explorer aç ve bekle ,çoğu için tetikleyici budur
    3- ram de değilse sistem kayıt defterinde araştırma yap. HKEY_LOCAL_MACHINE/software/windows/currentversion/run da ki kayıtlara bak ,garip gözüken var mı (hiJackThis de işine yarar).MsConfig kullanma.Normal dosyaları bildiğini varsayıyorum.Bu kısım temiz ise msconfig kullanarak servislere bak microsoft olmayanları gizle de
    4- C de olmaması gereken dosyalar görüyor musun ? System32 ye de bak diyecem ama orası baya karışık.

5- yetkisiz bir kullanıcı aç , orada da aynı uyarıyı alacakmısın.Almıyorsan büyük ihtimalle senin yetkilerine ihtiyaç duyan birşeyle karşı karşıyasın demektir.temel sisteme bulaşamış...istediğin yedekleri aldıktan sonra eski kullanıcını gönül rahatlığıyla sil...

6- bir system snapshooter bul (aklımda değil ismi) çalıştır ardından sistem geri yükleme yap ,farkları karşılaştır

7- komut isteminden "netstat" kullanarak aktif/bağlantı bekleyen servisleri kontrol et

....

bu liste uzar gider

ilk adımda aklıma gelenler bunlar.
    tabii ki ev kullanıcısı için bu kadar uğraşmak gerekli mi değilmi bilemeyecem :)
    bu konuda kariyer filan yapmayı düşünmüyorsan veya makine server filan değilde ; sadece kafam rahat etsin diyorsan bence format at

saol eyvallah gerçekten de format atamam pc ye şuan 10 dk da bir alıyordum bu uyarıyı şimdi 20 25 dk bir uyarı veriyor ya dediklerini de yaptım ama sorunu bulamadım antivirüsün tehdit algıladıgı dosya hangisi olabilir ki tek tek de tüm dosyaları da tarayacak zamanım yok ya bu salak antivirüsler yazıcıyı veya webcamları falan da tehdit olarak görüyormuş acaba benim de öylemidir ya ama ipucu yok ortada

• ya o uyarı penceresini verince yapabileceklerinde ne çıkıyor yani sil temizle karantina filan.internetten depolanan dosyaları temizlersen belki uyarı kesilir.ccleaner ile tümden temizlemeyi dene
  • Neyim Varki KİS7 mden Gayri

Dünya'nın En iyisi. AV Değerlendirmelerinin Rakipsiz Kralı
    Testlerin Padişahı
    İşte Karşınızdaaaaaaaa
    KASPERSKY İNTERNET SECURİTY 7 TÜRKÇE!

BURADAN
  • quote:

Orjinalden alıntı: lincoln49

quote:

Orjinalden alıntı: dr.excellent

quote:

Orjinalden alıntı: lincoln49

yok mu çare

dostum kaspersky dan şaşma derim. herkes kasıyor diyo ama,örneğin posta koruması , anti pishing,başlangıç nesnelerini tara v.s gibi korumaları kapatınca gayet iyi çalışıyor. nasıl indirileceğini zaten biliyosunuzdur

dostum antivirüsle tehditi nasıl anlayabilirim ben onu soruyum sen ne diyorsun taratma değil amaç

bu konuda yardımcı olamayacağım

• quote:

Orjinalden alıntı: Tr_Tracy_

Neyim Varki KİS7 mden Gayri

Dünya'nın En iyisi. AV Değerlendirmelerinin Rakipsiz Kralı
    Testlerin Padişahı
    İşte Karşınızdaaaaaaaa
    KASPERSKY İNTERNET SECURİTY 7 TÜRKÇE!

BURADAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati23 -- 24 Şubat 2008; 21:00:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

ya o uyarı penceresini verince yapabileceklerinde ne çıkıyor yani sil temizle karantina filan.internetten depolanan dosyaları temizlersen belki uyarı kesilir.ccleaner ile tümden temizlemeyi dene

dostum karantinaya alıyorum ve tehditi engelle diyorum ama 20 30 dk sonra yine aynı tehditi veriyor ya kafayı yiyicem ya pc de önemli şeyler var format atmam söz konusu değil 7 8 antivirüs le tarattım spware larla trojen bile aradım yok bi ipucu ya

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.