Şimdi Ara

Ne için iPhone?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"iPhone gibisi yok. İşte nedenleri.
    Her iPhone, yani tek tek her bir iPhone, aynı inançla üretiliyor: Bir telefon bir araya getirilmiş çok sayıda özellikten fazlası olmalıdır. Her şeyin ötesinde, bir telefon kesinlikle basit, güzel ve büyüleyici bir kullanıma sahip olmalıdır.

Birlikte çalışmak için tasarlanmış bir donanıma ve yazılıma sahip olmalıdır. Ve bu donanım ve yazılım, birbirini daha da iyi bir hale getirmelidir. Her ikisini geliştirenler de, sık görüşen insanlar olmalıdır. İşte, akılalmaz derecede iyi çalışan bir telefon böyle üretilir.

Ve büyüleyici yeni özelliklere sahip yazılım güncellemeleri çıktığı zaman, arkanıza yaslanıp rahatlayabilmeniz gerekir. Çünkü telefonunuzun bu güncellemeleri kendi kendine yapacağını bilirsiniz. Ve tabii ki güncellemelerle uyumlu olacağını da. Yıllar boyunca. Ücretsiz.

Dünyanın en popüler kamerasını üretebilmemizi sağlayan da, aynı düşünce biçimi. Delicesine güzel fotoğraflar çekmeyi kolaylaştıran bir kamera. “Ya sen bunu nasıl çektin?” kadar güzel.

Mesela az önce konan o tuhaf kelebeğe odaklanıp onu çekmek istediğinizde, Focus Pixels, otomatik stabilizasyon özelliği ve görüntü sinyali işlemcisi size yardım etmeye çoktan hazır olacak.

Bunun anlamı, bunun anlamını bile bilmenize gerek olmadığı. Tek yapmanız gereken, onu kullanmak. iPhone’da fotoğraf ve video çekmek gerçekten inanılmaz. Bi’ acayip. Muhteşem.

Başka? App Store’da bir buçuk milyondan fazla yetenekli, güzel ve ilham verici uygulama var. Ve her biri, “gerçek insanlar”dan oluşan bir ekip tarafından gözden geçirildi ve onaylandı. Büyük bir zevkle. Ve muhteşem önerilerle. Ve de mükemmel fikirlerle. Yani koşarken, yazarken, bütçe yaparken, film çekerken veya nüfusu hızla artan zombileri sadece bitkilerin gücünü kullanarak yok ederken ihtiyacınız olacak her şey elinizin altında.

Telefonunuzda pek çok şeyi isteyebilirsiniz, ama kötü amaçlı yazılımları asla. “Kötü amaçlı yazılımlar”, banka bilgilerinizi çalmak veya yazdığınız her bir sözcüğü takip etmek gibi sinsice şeyler yapmak amacıyla aygıtlarınıza gizlice sızan kodlar için kullanılan bir terimdir. Aslında bu, tam da geliştiricilere uygulamalarını süper güvenli hale getirmelerini sağlamak için sunduğumuz birinci sınıf API’ler, şifreleme, uygulama taşıma güvenliği ve iPhone’a yerleştirdiğimiz güvenli başlatma, koruma alanı ve çekirdek adres alanı düzen randomizasyonu gibi kaya sağlamlığındaki güvenlik özelliklerini uzun uzun anlatmamız gereken an, ama yerimiz kısıtlı. O yüzden şu kadarını söyleyelim: iPhone ve kötü amaçlı yazılımlar, birbirlerine tamamen yabancı kavramlar. Bırakalım öyle kalsınlar.

Kendinize ait şeyleri korumanız konusunda ise, paylaşmak istediklerinizi ve istemediklerinizi kontrol edebilmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Mesela bir uygulamanın yürüme mesafesindeki restoranları göstermesini veya fotoğrafınıza bir filtre eklemesini istediğinizde, o uygulamanın konumunuzu görmesi veya kameranıza erişmesi gerekir. Ama bunlar sizin için kişisel şeyler olabilir. Bu yüzden de seçimi size bıraktık. Çünkü bir telefon, gizli şeyleri gizli tutmalıdır. Nokta. Hatta ünlem.

Güvenlik ciddi bir iştir. İşte bu yüzden Touch ID’yi icat ettik. Touch ID, telefonunuzu sadece parmak izinizle açmanızı sağlayacak kadar titizlikle tasarlanmış bir sensördür. Ve iPhone parmak izinizin görüntüsünü kaydetmediği için, güvenliğinizi tehlikeye atmaz. Tersine, parmak izinizi karmaşık bir matematiksel veriye dönüştürür. Bu veri yeniden görüntüye dönüştürülemez, yeniden oluşturulamaz, kopyalanamaz veya başka bir şekilde bu verinin üzerinde oynanamaz. Bu matematiksel veri için, Güvenli Çevreleme denilen özel bir alan oluşturduk. Bu alan, telefonunuzun geri kalanından tamamen ayrıdır ve parmak izinizi şifreli tutarak korur. Bu alanı biz göremeyiz. “Onlar” göremezler. Siz bile göremezsiniz.

Ayrıca her şeyin kolayca yapılabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şu soruya cevap vermek gibi: “Tanıdığım birine sözcükler, sesli mesajlar, grup mesajları, fotoğraflar, videolar, Paskalya Adası taş heykel emoji’si, konum bilgisi ve tuhaf kedi GIF’leri göndermek için kaç farklı mesajlaşma uygulaması kullanmam gerekir?” Cevap: Bir. Veya “Tüm bunları iPhone, iPad veya Mac’i olan birine göndermenin maliyeti ne kadar olur?” Cevap: Sıfır. Peki ya, “Dünyanın öbür ucundaki en iyi arkadaşımla görüntülü görüşme yapmak için hangi uygulamayı kullanabilirim?” Cevap: FaceTime. Ve son soru: “Tüm bunların telefonumda yerleşik olması gerekmez mi?” Aynen.

Telefonlarımızı her zamankinden daha fazla kullandığımız için, telefonlarımızın her zamankinden daha olağanüstü şeyler yapabilmeleri de gerekir. Size bugün 7.962 adım attığınızı söylemeleri, bunun 5,33 kilometre anlamına geldiğini bilmeleri ve bu değerleri günlük egzersiz toplamınıza eklemeleri gibi.

Telefonunuz, dizüstü bilgisayarınızla ve tabletinizle de çok iyi geçinmelidir. Birkaç dokunuşunuzla termostatı çalıştırabilmeli veya siz arka koltuktayken bir komutunuzla “Love Shack”i* çalabilmelidir.

Bir telefonun yapması gereken bir diğer olağanüstü şey, ki aslında bunun o kadar da olağanüstü olmaması gerekir, güçlü teknolojisine herkesin erişebilmesini sağlamaktır.

İşte tam da bu nedenle, inanılmaz yardımcı araçlar ve özellikler iPhone’da yerleşik olarak bulunur. Mesela ekrandakileri göremeseniz bile dokunarak dinlemenizi sağlayan VoiceOver. Veya telefonunuzda dokunma, sürükleme ve kaydırma hareketleri yerine çeşitli anahtarları kullanarak dolaşmanızı sağlayan Anahtarla Denetim. Ya da stereo kayıtları kulaklığınızın her iki tarafında da mono sesle çalarak her şeyi duymanıza yardımcı olan mono ses özelliği. Hatta ekranınızdaki kontrastı artırarak okumayı kolaylaştıran Renkleri Tersine Çevir fonksiyonu. Ve hepsi bu kadar da değil. Çünkü bizim için böyle bir teknoloji, fazladan eklenmiş bir şey değil. Tam tersine, her şeyin temeli.

Hepimizin bazen soruları olur. Sizin de iPhone ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa, tam olarak kime geleceğinizi biliyorsunuz: Bize. Sayısı giderek artan 457 mağazamızdan herhangi birine uğrayın. Veya telefonla AppleCare’i arayın. Ya da hemen buradan, yani şu anda olduğunuz yerden, internetten bizimle sohbet edin.

Çünkü daha önce de söylediğimiz gibi, donanım ve yazılımları kendimiz tasarlıyoruz ve her şeye cevap vermek konusunda oldukça iyiyiz. “Güç düğmesi nerede?” sorusundan, “Görüntü sinyali işlemcisi derken tam olarak ne demek istediniz?” sorusuna kadar.

İşte bu yüzden bir iPhone’un yerini, ancak bir iPhone tutabilir."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim kullanımım için Android'lerden üstün kalan yanları: (iPhone 5S için)

kulaklık ses çıkış gücü ve kalitesi
    fotoğraf kalitesi. tamam samsunglar çok canlı çekiyor ama bu daha doğal ve sıcak bence. renk tonları her fotoğrafta hayran bırakıyor kendine.
    tasarımdaki ve arayüzdeki sadelik. bir zamanlar androide onlarca rom kurup uğraştığım da olmuştu. ama onların hepsi gereksiz, saçma sapan uğraşlar bence. her şeyi kurcalamak değil de "telefonu telefon olarak kullanmak" istiyorsanız iOS arayüzü işinizi görür. tasarımı da gayet minimalist. Beyaz iPhone'larla arayüz çok şık bir dış görüntü oluşturuyor.

bir de uygulama kalitesi var. örneğin spotify, instagram, whatsapp gibi birçok temel uygulamanın arayüzü Android'lerden çok farklı. kullanımı bana daha kolay geliyor, ayrıca dediğim gibi daha minimalist.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 31 Ocak 2016; 11:07:36 >

• Çok pis hava atiyorum iphonumla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Re reklam

• Havası var. Diğer telefonları hor görüyorum ve egomu tatmin ediyorum.

• Kullanıcıya verdiği telefon kullanma hissi.

Note3'den 5S'e geçtim. Aynı uygulamalar belki birkaç fazlası 5S'de kurulu. 1.5 aydır kapatıp açtığımı, takılıp donduğunu, arayüzde kastığını görmedim.
  • stabilizasyonu var, şimdi alayım 4-5 yıl kafam ağrımasın diyen var
  • Tamam iphone iyi bir telefon ama, yukarıdaki yazı çok şişirilmiş. Bazı televizyon kanallarında satılan telefonların özelliklerini anlatır şekilde bir anlatım olmuş.

• apeirons kullanıcısına yanıt
    Ne yapacak kendi malını mı kötüleyecek? Pazarlama stratejisi ürünü sanki ( tövbe haşa) kul yapmadı hissiyatı vermektir. Aynı kız istemeye giden oğlanı annesinin övmesi gibi. Fakat herkes bir şekilde evlenir :)

• infom@n kullanıcısına yanıt
    Apple a yakışır bir anlatım değil. Çok amatörce.

• quote:

Orijinalden alıntı: apeirons

Apple a yakışır bir anlatım değil. Çok amatörce.

Katılmıyorum

• İphone kullanıldıgında telefon hissiyati veriyor ben aynısını androidde göremiyorum android telefonumu ben genelde bilgisayar gibi kullanıyorum

• pişmanlık endeksi android telefonlara göre daha düşük,o yüzden iphone

• Müşteri memnuniyetine verdikleri önemin rakip firmalar, müşteriler, vs. tarafından onay görmesi inancı ile de üretim yapıyorlar ki sıfır olduğu halde 2-3 tane 6 plus kasadan yamuk, bir kaç tanesinin ekranı çizik, ölü pikselli; 5 tane sıfır 5s'ler ölü pikselli, kasada pürüzler, cam içinde toz olması gibi sorunlarla kutudan çıkıyor ve kısa sürede sorun müşteri lehine hallediliyor.
  • İphone CANDIR gerisi PATLICANdır.
    ios ve iphone ikilisine rakibi geçtim yanından bile geçebilecek bir sistem tanımam
    mac ostan hiç bahsetmiyorum bile stabilite is everywhere :)
  • Yıllardır hiç bir telefondan bu kadar memnun kalmamıştım. Beni 1,5 yıldır üzmedi. Servise gittiği oldu. Değişim yaptılar. Artık başka telefon almayı düşünmem sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: LirikaLL

Yıllardır hiç bir telefondan bu kadar memnun kalmamıştım. Beni 1,5 yıldır üzmedi. Servise gittiği oldu. Değişim yaptılar. Artık başka telefon almayı düşünmem sanırım

Ben 2 kere değiştirdim 4s i 2 yıl önce aldım. Garantinin bitmesine 6 gün kala değiştirdiler. +3 ay garanti eklendi

• Iphone bir çok telefona göre evet pahalı ama uzun vadeli telefonlardır ıphone lar ladıktan 6 ay sonra kasmalar donmalar vs olmaz yada aldıktan bir sene sonra aldıgının yarı fiyatına göremessin her zaman prim yapan telefonlardır bir uygulama ilk önce ıos a çıkar ondan sonra diğerlerıne gelir ayrıca telefonuma ne zaman guncelleme gelir diye dertlerin olmaz uzun yıllar guncellenecegini bilirsin

• ÇÜNKÜ ELMA LOGOSU VAR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen vatana gittik kadına dedim 6s cıkart diyoki beyefendi siz elmaya veriyosunuz paranızı samsunga bakın bide dedim sanane ne alacağımı sanamı soracam 😂 Sonra diyorki bu ios işlemcili dedim ios işlemci yenimi cıktı benim haberimmi yok böyle cahiller işe alıyorlar ya sinir oluyorum dedimki bunda internet bankacılıgı daha güvenli diyorki bunda internet bankacılıgına giremessiniz dedim senin müdürün kim keske yanında olsaydı kapının önüne koyardı seni direk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.