Şimdi Ara

ne kadar performans artışı olmustur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    cl degeri 2.5 olan 512 mb dual channel ram'im vardı daha sonra cl değeri 3 olan bir ram daha ekledım ve 1 gb dual channel çalışan ama 2.5 ta değil 3'te calısan ramlerım oldu . Sizce, 512 mb 2.5 cl 'de calısan ram e gore performans artısım ne kadar ?
    cl 2.5 ta calışan dual channel 1 gb ram e gore performans kaybım ne kadar ?
    % olarak bı yorum yaparsanız cok sevınırım. ramlerımın ıkısı de kıngston 3200 sadece dedıgım gıbı cl değerlerı farklı
    tesekkur !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminengin79 -- 28 Ocak 2007; 10:25:38 >

• performans artmıştır ama pek gözle anlasabilcek kadar performansın artcagını zannetmiyorum.......
  • oran ?
    ıkı katına kadar performans artısı olmuş olması gerkemez mı ?
  • arkadaşım öncelikle cl 2.5 ramlerin cl 3 lerden daha performanslı olduğunu söyleyeyim.katsayı küçüldükçe performans yükselir.sen tersini yapmışsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan73

arkadaşım öncelikle cl 2.5 ramlerin cl 3 lerden daha performanslı olduğunu söyleyeyim.katsayı küçüldükçe performans yükselir.sen tersini yapmışsın.

arkadasım bılıyorum sat,yı kuculdıkce perfornansın arttıgını belirtmişim zaten benim sordugum % olarak ogrenmek sonucu ?
  • dostum cl3 lük ramler cok rahat 2.5 tede calısır biostan elle 2.5 yap... ne kadar performans arttıgını merak ediyosan tek kanal ve dual kanal olarak ayrı ayrı everest bellek testi yap... buarada belleklerin dual kanal calışıp calışmadınada bakarsın everestten
  • tesekkur yalnız bios tan o işi nasıl yapavagimi bilmiyorum yardimci olursan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminengin79 -- 29 Ocak 2007; 22:08:36 >
  • Her ne kadar cl 2.5 dan cl 3 e cıkmıssada. Ramin 512 den 1 gb ram e yükseltmişsin ve oldukca hissedilir performans artısı olacaktır. Calıştırdıgın uygulamaya göre deişir bu. 1 Gb ram dan 2 Gb ram e yükseltseydın belki cok bişey hissetmezdin ama xp kullanıyorsan 1 gb 512 ye gore cok farkeder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eminengin79

tesekkur yalnız bios tan o işi nasıl yapavagimi bilmiyorum yardimci olursan sevinirim.

dram cofiguration yani ram kısmına bak ram timingleri genelde autodadır manuele al ve 2.5-3-3-7 yap
  • Tesekkurler ancak bios ayarlarina girmeye cekınıyorum bılgısayar bılgım az oldıgu için en bastan itibaren bu işleme nasıl nerden gırerım de yaparım yazarsanız cok sevınırım
  • yaw yardım etcek yok mu yanlış bı sey yapmayalım. nerden yapılyo bu bıos ayarı yardım beklıyorum !
  • başlangıçta f1 f2 f9 f10 hangisi bios channel ise basman gerek sonra zaten bios açılır ordan gerekli ram ayarlarına gidersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.