Şimdi Ara

Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fırat Üniverstesi Yazılım Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. İlk sınıftan algoritma ve programlama dersi görmüştük. Bu derste bize java ve birazda C++ gösterildi. Kendimi geliştirmek için javada nesne tabanlı programlamayı ilerlettim. Yine javada basit sql işlemlerini öğrendim. Form uygulamaları Applet uygulamaları geliştirdim. Fakat web üzerine hiçbir bilgim yok. Applet uygulama üzerinden basit iki boyutlu animasyonlar ve oyunlar yaptım. 8 vezir animasyonu, basit araba yarışı vs gibi. Bunları yaparken kullandığım yöntem label'lara ve butonlara iconlar atayarak pixel olarak bu nesnelerin yerlerini değiştirmekten ibaret. Diğer bir konu ise Android uygulamalar. Android uygulamalarda yaptığım basit uygulamalar rabet görücek durumda elimde android bir kaynakta mevcut. Daha önceden yaptığım basit java uygulamalarını Androide geçirebilirsem belkide elle tutulur bir sonuca ulaşabileceğim düşüncesindeyim(manevi olarak .D).Ama aklım çok karıştı okulların açılmasına bir ay kaldı. Bu alanların birine yönelmek istiyorum. Okul boyuncada bu süreyi yayabilirim bu yüzden başlıyacağım konunun uzunluğu çok önemli değil önceliği önemli olmalı. Size sorum tüm bu birikimim dahilinde önüme çıkan bir kaç seçenek'ten hangisini önerirsiniz veya ekleyeceğiniz seçenekler mevcut mu?
    Seçenekler:

1-Sql'i geliştirmek(Fakat hiç html ve xml bilmediğim için sorun olacağını düşünüyrum)
    2-HTML ve CSS öğrenmek(Aslında pek web alanına yönelmeyi düşünmüyorum adamlar tüm sene bakımı dahil 50tlye site kuruveriyorlar ama html bir çok şeyde karşıma çıkıyor)
    3-XHTML XML öğrenmek (Ne olduğu hakkında bir fikrim yok sadece kulak dolgusundan ibaret sanırım html bilmeden öğrenilecek bir şey değil)
    4-2D uygulamalardan 3D uygulamalara geçmek(Bunun için biraz grafik bilmek gerektiğini sanıyorum yinede bilgim yok java ile başka grafik programların entegrasyonu sonucu bu tür projeler oluştuğunu duymuştum daha çok 3D grafik olayının grup çalışmasıyla olacağını sanıyorum)
    5-Android uygulamalara giriş yapmak(Geçen senede hocaların android için üzerimizde yoğun bir baskısı vardı yeni ve yaygın bir işletim sistemi olduğu için bu konuyada yönelmemizi istediler fakat benim ilgimi form app daha çok çekti ve bu alanda çalıştım)

Sizde yeni seçenekler ekleyebilirsiniz ikna olduğumda çalışacağım konu için kaynak araştırıcam fikirlerinizi bekliyorum.

• Matematik, trigonometri, geometri üzerine özellikle çalışman (İşin içine programlama dilini dahil ederek). Bunu son iki seçeneğine bakarak söylüyorum. Çünkü oyunlarda en çok tıkandığım nokta genelde burası oluyor. Bir de gerçek hayatta kullandığın matematiğin direk aynısını programa dökmek de çok zor, özellikle analitik geometri gibi istisnaların uçuştuğu bir alanda. Bunun yanında şimdiden ufak tefek oyun yazmalara başlamalısın bence.
  • ama nereden başlayacağımı bilmiyorum önerebileceğiniz bir kaynak var mı oyun üzerine tek yapabildiğim labellara icon atayarak nesneleri hareket ettirmek, mause ve klavye dinleyicileriyle anca birşeyler yapabiliyorum hiç matematik flan kullanmıyorum .D bu dediklerinizi nerede kullanacağımı bilmiyorum yolun başındayım giriş yapabilmek için kaynağa ihtiyacım olacak
  • Java & android ikilisini sectin sanirim. Bildigim bir kaynak yok, ama biraz google biraz youtube, yeteri kadar bilgiye ulasirsin. Labellara resim koymayi bende yapmistim, simdi ne kadar ilkel oldugunu goruyorum. Nereden baslayacagin, seviyenle alakali. Ornegin sadece degiskenleri ogrenip pat diye oyun yapmaya kalkma. Sinif, kalitim, donguler, if sart yapisi, fonksiyonlar metodlar. Bunlari ogrendikten sonra, temel cizdirme siniflarini kullanarak basit oyunlar yapabilirsin. Bende bir java e-kitabi vardi. Onda temel siniflarla cizdirmeyi, bir de oyun yapmayi basitce gosteriyor olmadi lazim. Kitap ismi veya ozel mesaj olarak (link) atarim sen hicbirsey bulamazsan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 boyutlu grafik kullanarak yılan oyunu benzeri oyunlar yapabiliyorum mause kontrollü grafikli oyunlarda yapabiliyorum nesne tabanlı programlama ve kalıtıma hakimim kendi grafik sınıfımı oluşturup türettiğim nesnelerle çizimler yapabiliyorum fakat 3 boyutlu nasıl yapılır en ufak bir fikrim yok 3 boyutlu küp flan yapabiliyorum ama eni boyu yüksekliği olmuyo iki boyutlu oluyo sadece üç boyutluymuş gibi gözüküyo mesela o küpü kendi ekseni etrafında hareket ettiremiyorum bir kaç kaynak buldum c++ ile oyun tasarımı üzerine ama daha fazla araştırma gereği duyuyorum java bildiğim için adroid çok basit geldi biraz sql işlemlerini flan kurcalıyacağım biraz sadece o kaldı mesela javadan basit bir üç boyutlu küp nasıl çizilir bunun dökümünü paylaşabilirmisiniz veya herhangi bir üç boyutlu nesne buna haraket nasıl kazandırılır yine pixellerlemi çalışılıyor 3 boyutta?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.