Dün akşam bir kez daha gördük ki her ne kadar iyi ya da kötü mücadele edin, şans faktörü yanınızda olmazsa olmıycak sonuçlar alırsınız. Dün akşamki maçın 1. golünde savunmanın müdahalesiyle asist olan topun rakibi kaleciyle karşı karşıya bırakması, 3 ve 4. gollerde her ne kadar savunmanın yer tutma hatasının da etkisi olsa da kaleciden dönen topun hep aynı futbolcuya hem de bomboş pozisyonda düşmesi, Gerard ın golünde 25m den çekilen şutun diatta ya çarpık hakan ı ters köşeye yatırması ve girmesi ve en inanılmazı da i.toraman ın uzaklaştırmak istediği topun rakibe çarpıp mucizevi şekilde gol olması... Gerçekten de insanın inanası gelmiyor. Şimdi burda ne yazılırsa yazılsın dün akşamki rezaletin mazereti olamaz orası kesin. Hatta ülke içinde Beşiktaş ın yaşadığı psikolojik çöküntü de bir mazeret olamaz. Ama bir takımda biraz da şans olsun be kardeşim. Ş.L.ndeki ilk maçımızda Marsilya dan yediğimiz "rüzgar golü", Porto maçında beraberliğe bile üzüldüğümüz maçın son saniyelerinde ne asisti yapanın ne de golü atanın topa doğru dürüst vuramadığı halde gol yaptığı pozisyon. Hepsi adamı çıldırtacak düzeyde. Bundan 3 sene önce de Lucescu zamanları Ş.L.nde bir üst tura çıkmaya ramak kalmışken hatta oynanan maçların son saniyelerinde "çıktık" diye tur atmaya hazırlanırken Lazio-S.Prag maçının 94. dakikasında yılların tecrübeli kalecisi Peruzzi nin hava topunda boşa çıkıp Prag tan golü yemesi ve Prag ın gruptan çıkması.
Oysa Fb nin maçlarına bakıyoruz. Deplasmandaki Moskova maçında birinci golde rakibin geri pasla alex e asist yapması 2. golde 40 m den kalecinin topu yumurtlaması. Bu akşamki PSV maçında ilk golü rakibin kendi kalesine atması.
Fbli arkadaşlar hemen kızmasın bu gruptan çıkmayı çoktan hak ettiler zaten. Ama şu şans faktörüne vurgu yapmak istiyorum. Dün akşamki rezalete bakıyorum bir de Fb nin kendi evinde 2-3 sene önce oynadığı 4-0 yenildiği Milan maçına bakıyorum. Yani eğer hatırlayan varsa o maçı Allah aşkına bu 8-0 ın benzeri belki de daha ağırı Fener in başına kendi evinde başa gelmez miydi biraz şanslı olmasa.
Yok işte yok kardeşim. Şans isteyene değil istediğine gidiyor. Bize de tarihi böyle tersten yazmak kalıyor
1 olmadı 2 olmadı adamlar atacaktı elbet size gün gibi ortadaydı. Bizim açımızdan ise ilki olmasa ikincisi oldu...
Anlayamadığınız şu.Şans dediğin şans dediğin şey 1 bilemedin 2 kez olur.Sen rakip kaleye şut çekme ondan sonra şans bizden yana değil de.Yada adamlar bombardımana tutsun kaleni şansımız yok de.Herkes kendi şansını kendisi yaratır.Piyangoda bile bilet almazsanız size çıkmaz.
quote:
Oysa Fb nin maçlarına bakıyoruz. Deplasmandaki Moskova maçında birinci golde rakibin geri pasla alex e asist yapması 2. golde 40 m den kalecinin topu yumurtlaması. Bu akşamki PSV maçında ilk golü rakibin kendi kalesine atması.
Edunun CSK deplasmanındaki hatasıyla gelen gol, Psv deplasmanında kaçırdığımız gol pozisyonları..Sanslı anlarımızı yazarken hafızan gayet iyi.Şansızlıklarımızı yazarkende ellerin korkak.
Evet ya takmışlar bir şans.
Yahu Kazım'ın ortası çok tehlikeliydi.Adam dokunmasa Semih gol atacaktı.
En iyi bahane bulan taraftarsınız.Pozisyon vermedik.O da mı bal?Sen de pozisyon verme.Şansın yok forvetin yok alırsın 1 puan.
Hatırlarsanız geçen senelerde de Fenerde hiç şans yoktu.Ama iyi oynayınca şans olsa da olamsa da bir şeyler yapıyorsunuz.
Böyle söyleyerek her zamanki gibi kendinizi kandırıyorsunuz....
Dostum mağlubiyet kaçınılmzdı zaten. Liverpool maçı hiç konuşulmadı maç gününe kadar, futbolcuların yüzünden bile motivasyonsuzlukları belli oluyordu. Onlar da insan sonuçta ve psikolojileri bozuldu. Ha, bu kesinlikle mazeret değil ama faktör sonuçta. Oyuncuların aklı başka yerlerdeydi burası kesin.
Şans olayına gelince hocam Kadıköy deki Fb maçında ben bir takımın hem de kendi sahasında bu kadar aciz kaldığını hatırlamıyorum.(düne kadar) O maçı bi gözünün önüne getirirsen ne demek istediğimi anlarsın. Ha mağlup olursun fark yersin o ayrı ama üzerine şans faktçrü de yanında olmazsa böyle tarihi hezimet olur. O da bizim başımıza geldi işte. Onu anlatmaya çalışıyorum.
yendiğiniz liverpool maçında attılan ilk gole bakarsan
quote:
Orjinalden alıntı: ozan1179
yendiğiniz liverpool maçında attılan ilk gole bakarsan
Zaten o golden sonra dedim "ulan şansımız döndü sonunda" Ama rövanşında saolsun burnumuzdan getirdi
8-0 olmuş hala bal mal diyolar ilginç kişilikler şu beşiktaş taraftarı
quote:
Orjinalden alıntı: Yearning
8-0 olmuş hala bal mal diyolar ilginç kişilikler şu beşiktaş taraftarı
Avrupada şansızlık, Türkiye de hakemler federasyon diyerek avunuyorsunuz daha doğrusu avutuluyorsunuz...90 lı yıllardaki FB gibisiniz kabul edin artık.Süleyman Seba , Serdar Bilgili bile bu durua düşürmedi Bjk yı ne hikmetse Yıldırım hala ayakta dimdik...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme