Şimdi Ara

Necmettin Erbakan Üni. Uçak Mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
23.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Konya’da hayat nasıl? Şehir düzeni, insanları vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimrog G kullanıcısına yanıt
    maaş durumları nasıl ?
    İş imkanları nasıl, mezun olunca ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C4A0E76A1

Konya’da hayat nasıl? Şehir düzeni, insanları vb.
    Konya'da hayat diğer şehirlere nazaran biraz daha ucuz diyebilirim. Fakat, şehrin esnafında öğrenciye yönelik bir zıtlık söz konusu sanırım. Ev kiralamak istediğinizde, öğrenci olduğunuz için zorlanıyorsunuz. öğrenci olunca şu mantık var, 3 kişi olsa 50'şer TL fazla ödese onlara çok etki etmez ama ben 150 TL daha fazla kazanırım. Tabi ki iyi insanlara denk gelme şansınız da mevcut, bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda olsa da Eğer İstanbul, Ankara, İzmir vb. büyük bir şehirden geliyorsanız Konya'nın hayatına alışmanız biraz zor olabilir. Genel anlamda akşam 10 civarı sokakta hayat duruyor. Bu durum Selçuk Üniversitesi tarafı için pek geçerli değil yalnız. Orası farklı bir dünya olarak görülüyor. Merkezden Necmettin Erbakan Üniversitesi Fakültelerine gitmek 15-45 dk arası değişim gösteriyor. Eğitim fakültesi daha yakın, tıp ve mühendislik fakülteleri dağın başında.

• quote:

Orijinalden alıntı: predator2002

maaş durumları nasıl ?
    Bu sorunun cevabı çok şaibeli bir durumdur bana kalırsa :) Bu bölüme geldiğim ilk gün herkesin ağzında 10 bin gibi rakamlar vardı. Ama bu durumu ben herkesin bilmeden konuşmasına bağlıyorum. Bizde o zaman liseyi yeni bitirmenin verdiği rahatlıkla çok irdelemedik. Sonuç olarak şuan mezun olacak bir uçak mühendisi Tusaş, Tusaş Motor, THY Teknik, Tübitak Uzay ve Tubitak SAGE gibi firmalarda çalışabilmekte. Bu firmalar ülkede uçak mühendisine en iyi maaşı veren firmalar olarak göz önüne alınabilir. Eğer kendinizi ciddi derecede geliştirirseniz (İngilizce seviyesi, program bilgisi ve alınan teorik bilgi) işe girme konusunda bir adım önde olacaksınızdır. Bu şirketlere girdiğinizde ortalama 3-4 bin TL bandında maaşlarla işe başlarsınız. Fakat eğer adından daha az sözedilen şirketlerde işe başlarsanız bu durumda verilen maaş asgari ücretin biraz üstünde yer alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimrog -- 6 Haziran 2019; 8:38:55 >

• Mr Crow kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki, mezun olduğumda ne yapacağım adına ciddi anlamda bir düşüncem yok maalesef. Şuan ülkemizde girebileceğimiz ve maaşı yüksek firmaları bir önceki mesajımda sıraladım. İlk hedef olarak bu firmalara girmek için çaba göstermeyi planlıyorum. İş imkanı, bilgi dağarcığınıza göre değişim gösterebiliyor. Özellikle İngilizce bilginiz iyi ise (konuşma anlamında zorlanmayacak ve YDS, Tömer, TOEFL gibi sınavlarda iyi bir not alacağınız derecede) bu şirketlerde çalışmaya başlama şansınız yükseliyor. Neticesinde, bu şirketlere girmek, eğer giremezsem de yüksek lisans yapmak ana hedefim. Zaman gösterecek bu durumu.
    3-4 bin çok az değil mi hocam
    KPSS+gardiyanlık daha mantıklı bence teşekkürler
  • predator2002 kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu şuana kadar sormayan bir arkadaşımı rastlamadım :) Aslında maaşın azlık ve çokluğunu ülke içerisindeki döviz kuru ve rakip meslekler belirliyor. Belirtilen maaşlar bir dönem ciddi meblağlar olarak karşımıza çıksa da şuan dediğiniz gibi bu maaşların dengi mesleklerle uçak mühendisliği arasında bir fark kalmamış durumda. Fakar tek bir avantaj göze çarpabilir bu noktada. O da, uçak mühendisliğinde ilerleyerek maaşınızı artırma şansınız. Bu şans ile güzel firmalarda maaşınız 15 bin civarına çıkabilir. Ama tabi ki en az 10 sene çalışmaya devam edeceksiniz.
    Didinip çabalayıp bu bölümü bitirip + 10 sene aynı şirkette devam edip 15 bin TL maaş mı? Yoksa dediğiniz gibi KPSS + ortalama bir meslek ile uçak mühendisliğine nazaran çok daha az didinerek 3-4 bin TL maaş mı? Bu nokta herkesin kendi tercihine kalmaktadır :)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valeryyy -- 7 Ağustos 2020; 19:59:6 >
  • necmettin erbakan uçak mühendisliği yazan var mı buralarda sıralamalar nasıl gençler ?
  • Up up up up

• burayı tercih edenin kafasından şüphe ederim . Burada okuyorum gelmeyin arkadaşlar eğitim kadrosu çok aşırı kötü ders anlatmayı geçtim zaten birçoğu anlatmak için anlatıyor öğrenciye yardımcı olmuyolarlar ciddiye almıyorlar şuan bile niye burda olduğumu sorguluyorum .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.