hocam sizin gibi süper adamları bulmuş ken bi sorum daha var şu boşluklara ne gelmeli?
i ...... (not, see) david for a longtime
birçok boşluk doldurma vardı onlar yaptımda burada ne yapıcam longtime gibi zaman oldu için pas mı yoksa perfect mi
i didnt see davit for long time mı ? yoksa i havent seen for a long time mı olur?
"I have not seen David for a long time." Çünkü uzun zamandır görmüyorsun ve hala görmemişsin, eylem devam ediyor.
Türkçe meali şöyle bir şey: David'i uzun zamandır görmedim. / David'i uzun zamandır görmüyorum. Yani bu sözü söylerken hala görmemişsin David'i.
Zaten "for" ve "since" Present Perfect ile kullanılır (sadece Present Perfect de kullanılmaz, Present Perfect Continuous da da kullanılır mesela). :
Örnek vereyim:
for two hours (iki saattir) for three days (üç gündür) for six months (6 aydır) for a week (bir haftadır) for a long time (uzun zamandır)
since Monday (Pazartesiden beri) since 8 o'clock (saat 8'den beri) since lunchtime (öğle yemeğinden beri) since 1997 (1997'den beri)
David'i bunların birkaçına uyarlayalım.
I have not seen David for two hours. = David'i iki saattir görmedim. (hala görmüş değilim yani eylem devam ediyor) I have not seen David since Monday. = David'i Pazartesiden beri görmedim. (hala görmüş değilim yani eylem devam ediyor)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme