Şimdi Ara

Neden bayan kız kadın hanım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mobidik

Bunun sebebi yukarıda anlatılanlardan farklı.

Bu itirazların sebebi karşı cinsiyette tamamen o kişinin cinsellik yaşama anlayışına göre şekilleniyor.

Eğer özgür cinselliği savunuyorsa, istiyor ki diğer hemcinslerinin hepsine kadın denilsin. Ya da kimse kimsenin cinselliğini sorgulamasın anlayışıyla böyle direten de var.

Diğer türlü de babasının kızı olup, evlenmeden kimseyle cinsellik yaşamak istemeyen de kadın sözcüğünden rahatsız olabiliyor. Ama herkesin yaşantısına saygı gereği, itiraz etmeyen de var.

Bayan demek ise sanki orta yol gibi oluyor ama arka planda itiraz gelişmesine neden olabiliyor. Bazen bu itiraz sesli olarak da ifade ediliyor. Sesli itiraz getirenler yine, kimsenin cinselliğini sorgulama, hepsine kadın de anlayışında oluyor.

Elbette herkese kadın denirse de durum karışabiliyor. Gidip babasının yanında 19 yaşındaki kızına kadın dersen, adamın kafasındaki duruma hiç de uymaz.
    Kadın ve kızı cinsellik açısından düşünenler neye dayanıyor acaba tamamen yanlış sözlükte geçtiği gibi vücut gelişimini tamamlamış olanlar kadın tamamlamamışlar ise kız sayılıyor cinsellik yok zaten öyle anlıyorsa biri bilmiyordur ve bilmeyen araştırmayan bir insana ne anlatsan boş olur.

Dediğin gibi babasının yanında kadın dersen bilgisiz önyargılı biriyse sıkıntı çıkabilir o da o adamın acizliğidir.

---
    Ben de hayatımda bayan kadın bi bakar mısınız felan demedim. Ama bu, konuyu öğrenmemem gerektiği anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvinDelisiBaris -- 9 Mart 2018; 0:35:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden bayan kız kadın hanım  ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanımefendi iyidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu biraz yanlış anlaşıldı galiba şunu söyle bunu söyle demeniz pek yardımcı olmuyorşahsi fikirlerinizi değil dayanağı olan fikirleri istiyorum.
    Ben bu konuyu açarken bahsettiğim "bayan değil kadın"cılardan cevap almayı unmdum ama bakıyorum hiçbiri gelmemiş ya da anti tez üretememişler elimdeki verilere karşı ?

• Bugün bayan kelimesine sinirleniyorlar 20-25 sene sonrada kadın kelimesine aynısını yapacaklar. Sonra başlayacaklar kadın değil hanımefendi naraları atmaya bu hiç bitmeyecek çünkü feminizm ile ilgili bildikleri tek şey 'bayan değil kadın' gibi hitap şekilleridir bunların.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.