Şimdi Ara

Neden bilgisayarlarda jar dosyası görmeyiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Gönderim forum veritabanındaki bir sorundan dolayı görünmüyor olmalı. O gönderide şunu yazmıştım:

Visual C++ 'de GUI form tasarlar gibi fakat Java'yı kullanarak direkt exe yapabiliyorsun. Oluşan exe, Java 'nın garbage collector gibi özelliklerini de içerdiğinden boyutu 30-40MB gibi büyük fakat hiç JVM kurulu olmayan bilgisayarda jar'sız çalışabiliyor. SWT, Swing ve AWT'ye oldukça benziyor ancak bazı şeyleri farklı.

Sözkonusu gönderiyi 10.Ocak ta yapmışım. Şimdi o projeyi tekrar açıp denedim ve yeni bir SS aldım ve projeyi RAR olarak (12MB civarı; exe dosyası dahil) paketledim:https://yadi.sk/d/DjqR3eiuE6qf_w Projeyi kendiniz inşa etmek isterseniz BENIOKU.md dosyasına göz atınız.

Sizin proje güzel fakat JRE ve .NET FW 4 bağımlılığı düşündürücü. Benim Windows 7 bilgisayarda JRE 8 ve 9 var fakat .NET 4 yok, onun yerine mono-5.2 var yani denemek istesem büyük ihtimalle çalışmaz ancak yine de uygun bir zamanda deneyebilirim.

Evet hocam, ekran görüntüsünü attığınız mesajı kastedmiştim. Geri bildirilminiz için teşekkür ederim. Bir şekilde Mono veya alternatif şekilde (Sanal makine gibi) denerseniz sevinirim. Sunduğum projede, JRE büyük bir runtime paketi olduğu ve çalışacak JAR uzantılı programın yorumlanma anında zincir şeklinde modüller / paketler arası bağımlılık olabileceği için mecbur o kısma hiç ellemedim. Salt olarak JAR programını EXE programı içine gömülebilir yaptım. Java bir şekilde Windows makine de kurulu olmak durumunda. Ha şu yapılabilir, portable JRE ile JRE lokasyonunu kullanıcı arayüzde kendi gösterirse bir ihtimal sıkıntısız çalışabilir yine. Linux tarafında .NET Core ile belki portlanabilir ama .NET Core ile çalışma imkanım yok mevcut makinamda, zaten çok yeni bir teknoloji sayılır ve oldukça kısıtlı bir .NET assembly desteği var.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Ocak 2019; 0:4:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi denedim, çalıştı yani .NET 4 yerine mono-5.2 kurulu bilgisayarda çalıştı ki daha cok onun denedim* zaten. Ve bir executable JAR'ı alıp exe yapmayı denedim o da çalıştı tabi ki.

* mono-5.2 ile sorunsuz çalışmasının sebebi Visual Studio'da target seçiminde mono'yu da kapsayan en geniş kriter seçilmiş olması olabilir, veya sadece .NET 4.0 gerektirmesi de olabilir. aynı bilgisayarda .NET 4.6 gerektiren başka bir uygulama (exe) çalıştırmak istediğimde çalıştırmadı cunku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Şimdi denedim, çalıştı yani .NET 4 yerine mono-5.2 kurulu bilgisayarda çalıştı ki daha cok onun denedim* zaten. Ve bir executable JAR'ı alıp exe yapmayı denedim o da çalıştı tabi ki.

* mono-5.2 ile sorunsuz çalışmasının sebebi Visual Studio'da target seçiminde mono'yu da kapsayan en geniş kriter seçilmiş olması olabilir, veya sadece .NET 4.0 gerektirmesi de olabilir. aynı bilgisayarda .NET 4.6 gerektiren başka bir uygulama (exe) çalıştırmak istediğimde çalıştırmadı cunku.
    Teşekkürler hocam. Sevindim geri dönüşünüz için. Visual Studio'da hatırladığım kadarıyla target framework olarak .Net 4'ün Client Profile'ini default olarak seçmiştim diye hatırlıyorum. Tekrar bakarım. Mono'nun 5.2 sürümüne ait assembly kapsamı konusunda emin olmadığım için yorumu size bırakıyorum.

Edit: Revivo72'ye spesifik olarak bulduğum kadarıyla Mono'da .Net 4.0 desteği versiyon 2.8'den beri varmış:
    https://www.mono-project.com/archived/roadmap_history/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Ocak 2019; 0:48:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.