Ben 7 senedir Digiturk abonesiyim. Bunun sebebi kaliteli yayını ve çeşitliliği. Maç hiç seyretmem. Paketimde yok. Maç ve erotikler hariç hepsi açık bende.
Comedymax: Süper kaliteli komedi dizileri var. Dizimax: Süper kaliteli diziler hatta bir çoğu 2007 çekimi. Moviemax: Herzaman olmasada seyredilmeye değer filmler yayınlanır. Günde en az 1 film çok iyi olur. Goldmax: Gişe rekorlu ve unutulmayan nostalji filmler, Meraklıysanız süper. Belgesel kanallar: Crime İnv, NG, History gibi heran seyredecek birşeyler bulabileceğiniz kanallar.
Bu kanallar DG'yi diğerlerinden ayırıyor ve gerçekten kaliteli yayını var. Haberler haricinde hiçbirzaman Türk kanallarını seyretmem. Geriye kalan kanallar sayesinde de seyredecek bi halt yok diyemiyorsunuz. Çünkü var.
DSmart normal uydu almaktan daha iyidir bence. Normal uydu alsanız kaça mal olacak? Plazmam var diyorsunuz kaliteli receiver ve aparatları ile nerdeyse d-smart parasını bulacak. Ayrıca d-smart çokda pahalı değil. Çok fazla TV delisi değilseniz D-smart alın. Ama TV seyretmekten zevk alıyorsanız Digiturk alın.
Digiturku diğerlerinde ayıran tek özellik yukarıda saydığım kanallar. Bunlarla işim yok derseniz almanıza gerek yok.
Normal uydu alıncaya kadar da neredeyse aynı paraya mal olacak d-smart almak bence daha iyi bir secenek.
Saygılar.
Benim anladığım kadarı ile D-Smart' ın bütün stratejisi Süper Lig maçlarının yayın hakkını almaya dayalı. Şu anda tüm kulüplerle ayrı ayrı bu konuda görüşmeler yaparak Federasyonu köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ancak federasyon' un DT' ün maç yayın hakkını uzatırken rekabet kurulundan almış olduğu bir rapor var ve bu da D-Smart' ın tüm çabalarını boşa çıkartıyor. Yani olağanüstü durumlar yaşanmadığı sürece Süper Lig maçları 2010' a kadar DT' ten devam edecek.
Bu durumda D-Smart' ın lig yayın haklarını alana kadar ciddi bir yatırım yapmasını beklemiyorum. Dolayısı ile en azından 2010 yılına kadar DT, D-Smart' tan bir adım önde olacaktır diye düşünüyorum.
Normal uydu seti ise ayrı bir dert. Tamam bir sürü kanal var ama, insanı saatlerce kilitleyecek türden bir içerik yok. Avantajı ne? Kablolu' nun cızırtılı yayınlarında sürünmektense bin kat daha iyi, yüksek çözünürlüklü cihazların hakkını az da olsa veriyor.
Bana göre şu anda sabit sistemlere yatırım yapmak mantıksız. D-Smart DT derken herkesin gözden kaçırdığı bir rekabet alanı daha var. Bildiğiniz gibi Turksat kablolu TV şebekesine el koyarak Telekomu devre dışı bıraktı. Telekom' un açıklaması ise, mevcut kablo TV şebekesine ihtiyaçlarının bulunmadığını ve telefon hattı üzerinden dijital yayın verme planları yaptıklarını açığa koyuyor.
Dolayısı ile benim beklentim çok da uzak olmayan gelecekte TürkTelekom' un ADSL gibi telefon hattı üzerinden dijital yayıncılığa başlaması. Tabi bu mümkün olunca alternatifler artacak; bir bakmışsınız TürkTelekom telefon hattı üzerinden DigiTurk pazarlıyor. Ne çanak derdi kalır ne de başka bir şey!.. İşin normali bu zaten; ABD' de kablo TV demek bu demek!..
Ben bu son söylediğimin olmasına kesin gözüyle bakıyorum şahsen; bu nedenle gidip HD receiver falan hayatta almam. Elimde üç yıldır kullanmadığım bir Digital&Analog receiver vardı 2002' de aldığım. Çift çanağa bağladım, izleyebildiğim kanalları izliyorum. Elimde cihaz olmasaydı, tercihim DT olurdu. D-Smart' a peşin vereceğim parayı taksit taksit veririm, çok da iyi ekstra kanalları izlerim. Hem bir değişiklik olursa cayma hakkım baki kalır.
Bence şu anda zor karar diye bir şey yok; aklın yolu DT. Yok her ay para veremem, zaten az TV izlerim ben diyen için de klasik uydu... D-Smart lig yayın ihalesinin yapılacağı 2010 yılına kadar alternatif değildir benim gözümde; çünkü bu iş olana kadar şebekeye kuruş yatırım yapmayacakları ortada...
bende kartli bir uydu alip DT'yide oradan izlemek yeter.
en iyisi uydu
Merhaba; Bu topic gercekten iyi oldu. Suan yeni bir eve tasınıyorum. Benden onceki kiracı balkonda halihazırda kurulumlu 2 adet canak anten bırakmıs. Salona kadar gelen bir kablo..Sanırım evden ayrılırken sadece receiver'ı alıp gitmiş. Simdi bende Philips 42 inch 5322 lcd var. Bu yeni eve hali hazırda ne alayım. Cok tv seyreder miyim sorusuna herkes gibi yanıtı verecegim. Aksamları haliyle yatana kadar tv seyrediyorum. Peki Bana ne önerirsiniz? eger uydu önerecekseniz de model yazarsanız sevinirim. (300 milyon nakit verebilirim) Digiturk dusundum. ama balkonda boyle bir secenek dururken avantajımı da kullanmak istiyorum. D-smart okudugum kadarıyla muallakta cevaplar... Aslında muzik kanallarını severim. bu yonden de yaklasırsak ne önerirsiniz bana? tesekkur ederim
Dr.Mehmet SARIER
Mehmet bey,
Ben DT'ye abone oldum ve 9.90'lik paketini 1 ay boyunca kullandim. (1 ay boyunca, tum kanallar acikti). Daha sonra 2. ayin icine girince, Ulusal kanallarin disinda hicbirsey olmadigi icin, paket yukseltimine gitmek durumunda kaldim ve su anda Sinema Paketine uyeyim (26.90 YTL / aylik), super memnunum. Programlar guncel ve ciddi anlamda TV basina oturunca, izleyecek birseyler bulamamak gibi bir sorunla hic karsilasmiyosunuz. Futbol seviyorsaniz, LigTV almak sart. Futbol seven birisi olarak, LigTV almadim ve uzun surede almayi dusunmuyorum. Ayrica, DT'nin DCR modelli receiverini kullandigim icin, ayni zamanda, ortak antene bagli olan, Turksat ve Hotbird'un sifresiz kanallarini da seyretme olanagim var. Tabiki karar gene size kalmis..
Tesekkur ederim ozgurtuncel. Bende bir arastırma yaptım. Size komik gelebilir ama istedigim tek kanal daha dogrusu, eksikligini arayacagım teke kanal VH1. evet muzik kanalı hani 80-90 ların muzigini dinledigimiz. O yuzden bu kanal sanırım sifreli. Merak ettigim digiturk almadan mevcut balkondaki cift canak anten ile sadece receiver alarak bu kanalı seyredebilir miyim? tesekkur ederim. (sanırım bunun icin bir topik acmalıyım:))
d -smartı ben hiç önemsemiyorum bile eski diziler filmler var kalite şuan için bence yok digitürk izleyicileri sinema konusunda şanslı bence digitürk 1 numara
ayrıca normal uyduda kanal çok 1 işe yaramaz hiç birisi ...
quote:
Orjinalden alıntı: sarier
Tesekkur ederim ozgurtuncel. Bende bir arastırma yaptım. Size komik gelebilir ama istedigim tek kanal daha dogrusu, eksikligini arayacagım teke kanal VH1. evet muzik kanalı hani 80-90 ların muzigini dinledigimiz. O yuzden bu kanal sanırım sifreli. Merak ettigim digiturk almadan mevcut balkondaki cift canak anten ile sadece receiver alarak bu kanalı seyredebilir miyim? tesekkur ederim. (sanırım bunun icin bir topik acmalıyım:))
VH1'in durumunu acikcasi bilmiyorum. DT'de verildigine gore muhtemelen, DT disindaki bir receiver ile bu kanali izlemek istediginiz anda ekrana sifreli olduguna dair bir yazi gelecektir. O sifreyi mevcut olan code breaker programlarini kullanarak kirmak ne kadar yasaldir ya da risklimidir, onu kullanan arkadaslara sormakta fayda var.
dostum bende hoşpaket üyesiyim senin gibi sinema paketine geçmek istiyorum ama anlamadığım şey bana sinema paketi aylık 43.90 dendi artı 10 lira hoşpaket taksiti var sen nasul 26.90 izliyorsun anlamadım yardımcı olursan sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: ozgurtuncel
Mehmet bey,
Ben DT'ye abone oldum ve 9.90'lik paketini 1 ay boyunca kullandim. (1 ay boyunca, tum kanallar acikti). Daha sonra 2. ayin icine girince, Ulusal kanallarin disinda hicbirsey olmadigi icin, paket yukseltimine gitmek durumunda kaldim ve su anda Sinema Paketine uyeyim (26.90 YTL / aylik), super memnunum. Programlar guncel ve ciddi anlamda TV basina oturunca, izleyecek birseyler bulamamak gibi bir sorunla hic karsilasmiyosunuz. Futbol seviyorsaniz, LigTV almak sart. Futbol seven birisi olarak, LigTV almadim ve uzun surede almayi dusunmuyorum. Ayrica, DT'nin DCR modelli receiverini kullandigim icin, ayni zamanda, ortak antene bagli olan, Turksat ve Hotbird'un sifresiz kanallarini da seyretme olanagim var. Tabiki karar gene size kalmis..
quote:
Orjinalden alıntı: selcuk005
dostum bende hoşpaket üyesiyim senin gibi sinema paketine geçmek istiyorum ama anlamadığım şey bana sinema paketi aylık 43.90 dendi artı 10 lira hoşpaket taksiti var sen nasul 26.90 izliyorsun anlamadım yardımcı olursan sevinirim
quote:
Mehmet bey,
sevgili selcuk,
bu konu aslinda cok ilginc bi konu ki maalesef DT'nin sacma sapan fiyat politikasini ortaya cikariyor. Bende hospaket uyesiyken arayip birkac kere sinema paketine gecersem ne kadar odemem gerektigine dair DT ile gorustum. Bir cok gorusmemde de maalesef, size verilmis olan fiyatlari verdiler. Bende dedim ki, `egerki ozel bi kampanya felan olursa, lutfen bana haber verin, Sinema Paketine gecmek istiyorum.` Ama maalesef herhangi bir kampanya ile ilgili olarak beni aramadilar. Bende tekrar aradim ve baya uzun bi sure musteri temsilcisiyle gorusup kampanyalari hakkinda bilgi aldiktan sonra, sinema paketinin su an yururlukte olan en ucuz kampanya fiyatini sordum. Bana ordaki bayan, 26.90 YTL dedi, `Eminmisiniz` diye sorunca `evet, isterseniz hemen sizi o fiyattan Sinema Paketine alalim dedi`. Bende kabul ettim. Mart 2008'e kadar bu fiyatlardan izleyebilirim, istersem tekrar hospakete ya da baska bi pakete gecebilirim. Hatta o kampanyada Aile Paketinin fiyati 22.40 YTL idi, ona bile gecebilirim. Bu fiyatlardan uye olabilmen icin tamamen DT'nin Musteri Temsilcileriyle iyi bir pazarlik yapip, kendilerini size yardim etmek zorundalarmis gibi hissetirme bagli. Ben yaptim, siz de deneyin, ise yariyor.
cevabın için teşekkürler ama bu fiyata hoşpaket kampanaysı dolayısıyla 24 ay boyunca ödemeyi taahhüt ettiğin 10 lirada dahilmi bunu sordunmu acaba yoksa onu 26.90+10 ytlmi ödüyorsun çünkü benim bildiğim bu hoşpaketi biz 24 ay ödemeyi taahhüt ettik değilmi
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: selcuk005
quote:
Mehmet bey,
sevgili selcuk,
bu konu aslinda cok ilginc bi konu ki maalesef DT'nin sacma sapan fiyat politikasini ortaya cikariyor. Bende hospaket uyesiyken arayip birkac kere sinema paketine gecersem ne kadar odemem gerektigine dair DT ile gorustum. Bir cok gorusmemde de maalesef, size verilmis olan fiyatlari verdiler. Bende dedim ki, `egerki ozel bi kampanya felan olursa, lutfen bana haber verin, Sinema Paketine gecmek istiyorum.` Ama maalesef herhangi bir kampanya ile ilgili olarak beni aramadilar. Bende tekrar aradim ve baya uzun bi sure musteri temsilcisiyle gorusup kampanyalari hakkinda bilgi aldiktan sonra, sinema paketinin su an yururlukte olan en ucuz kampanya fiyatini sordum. Bana ordaki bayan, 26.90 YTL dedi, `Eminmisiniz` diye sorunca `evet, isterseniz hemen sizi o fiyattan Sinema Paketine alalim dedi`. Bende kabul ettim. Mart 2008'e kadar bu fiyatlardan izleyebilirim, istersem tekrar hospakete ya da baska bi pakete gecebilirim. Hatta o kampanyada Aile Paketinin fiyati 22.40 YTL idi, ona bile gecebilirim. Bu fiyatlardan uye olabilmen icin tamamen DT'nin Musteri Temsilcileriyle iyi bir pazarlik yapip, kendilerini size yardim etmek zorundalarmis gibi hissetirme bagli. Ben yaptim, siz de deneyin, ise yariyor.
26.90 + 9.90 odemiyoruz. Odemis oldugumuz 26.90'in icinde, 9.90'lik pakette var. Faturada; 9.90 Hos Paket Aylik Uyeligi 17.00 Sinema Paket Aylik Uyeligi
Toplam : 26.90 YTL
Yapmis oldugumuz sozlesme dogrultusunda, 2 sene boyunca, 9.90 odemek durumunda oldugumuz icin, yasa geregi faturayi boyle gostermek durumundalarmis. Aslinda biz Sinema Paketi icin, aylik 17 degil, 26.90 oduyoruz :)
saol cevapların için buda demek oluyorki dt de kim ne tutturursa onu ödüyor anlaşılmaz bir politika bu aslında bu durum dt nin müşteri kaybetmemek için her yolu denediğini gösteriyor ama iyi bir şirket bu şekilde davranmaz şimdi ben normal abone olsam daha fazla ödemek zorunda kalırım anlaşılan yani herşey sizin pazarlık kabiliyetinize bağlı dt çarşamba pazarına dönmüş haberimiz yok neyse verdiğin bilgiler için saol dostum
sevgili selcuk,
soylediklerin tamamen dogru dostum, harfi harfine katiliyorum. Umarim verdigim bilgilerin sana faydasi dokunmustur.
saygilar, selamlar..
en iyisi uydu almak yabancı dilinde varsa mükemmel oluyor
dostum uyduda kulllandım ama çare değil evet pekçok kanal var ama çoğu yaramaz en az 3 4 dil bilmen lazım izlemek için zaten iyi kanallların hepsi şifreli hergn yazılım at yok emu falan olmuyor yani
Ben sürekli gelişen ve yeni kanallarla tanıştıran platformları severim Yani D Smartı aldığımdan beri memnunum aslında bi ara digiturk almayı düşünüyorduk fakat d smart çıkınca fikrim değişti
*Çatı'ya çıkıp, dilediğiniz 4 uyduyu ayarlayıp diseqc'e irtibatlamak. *Ekranın karşısına geçip, dilediğin uyduların kanallarını dilediğin gibi sıralamak yada favori listeler ayarlamak. *üç beş yıl önce dahi almış olsan, cihazını netten yenileyip farklı versiyonlar atıp neticelerini keşfetmek.... Bunların zevki daha bam başka.... Tercih kişiseldir, Saygılar
öncelikle herkeze mrblar ben hep dt hemde dijital hemde d-smart kulalndım. şimdi görüşlerimi yazıyım dijital uydu sitemi: buna sürekli yazıklımdı şifre girmeydi fln çok uğraşırısn 5000 tane kanal vardır 4500 ü senle alakası yoktur digiturk ben digiturk ilk çıktığında üye olanalrdanım siz şimdi s-smarta laf atıyosunuz kanalı fln yok die ilk çıktığı dtde aynı durumdaydı 5 kanalı fln vardı kendine ait toplam 100 kanalı vardı dtnin 2 çocuk kanalı fln discovery fln sonradan geldi he şimdi bugün alınmazmı alınır ama aylık fatura ödemek zor gelio benim dtyi iptal etme sebebim her ay zamlanarak geliodu fatura en son ayda 55ytl kadar çıkmıştı standart fiyat o yuzden vazgeçtim d-smart d-smartta yine dtnmin yolunda tamam - leride vardır ama fazla diil zaten bence d-smart geleceğin dtsi olabilir yada rakip olabilir ama en önemli not eğer dijital uydu platformu almak isiyorssanız bence d-smart