Şimdi Ara

neden galerilerdeki sıfır araçlar bayiden ucuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracın sıfırı 300 bin.galerilerdeki aynı aracın sıfırı 295 bin.bunun sebebi nedir?

galeri bayiden toplu aldığı için ucuza mı alıyor?

• Risk alma ile ne alakası var bunun, karaborsacılık demiyorsunuz da kıvırıyorsunuz yalandan. Bugün sıvı sabun alsan bile ertesi gün kârda olacağını herkes biliyor.

Sıfırı 250.000 TL olan bir araç var diyelim. Galeri gidip bayiden 10 tane araç alacağını söylüyor. Nakiti de trink diye masaya koyunca bayi o araçları atıyorum 210'a bırakıyor. Galeri araçları dükkana indiriyor 230 liradan satıyor. Kısaca bu yüzden.

Ama Türk Lirası serbest düşüşte olduğu için bir ay sonra bu arabaya 5000 lira zam geliyor. ÖTV denilen saçmalık yüzünden 5000 liralık zam arabaya 30.000 TL olarak yansıyor. Galeri de hemen fiyatı aynı oranda arttırıyor.

Hele pandemi veya çip krizi yüzünden ülkeye gelen sıfır araç sayısı da düşünce bu çok "dürüst", "ekmeğinde" arkadaşlar ise sıfırdan daha pahalıya satıyorlar. Üstelik ülkeye gelen sıfır araçların büyük bölümünü de yine bu "ekmeğine" arkadaşlar alıyor ne hikmetse. Kısaca ülkede herkes tuttuğunu öpme safhasını geçti, en çok ben öpeceğime geldi.

gaisensei kullanıcısına yanıt
    gaisensei demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: gaisensei

Ucuz çünkü bikaç ay öncesinde kendisi 230a almış oluyor.

evet yükseleceği öngörüsüyle risk alıyor ve kazanıyor.

forum köşelerinde "kriz var" "hain galericiler" demek yerine ekmeğine bakıyor.

Geçen ay aldığım sıfır clio aracın 3.sahibiyim. İlk iki sahibi farklı galeriler.
    İlki 95-100 gibi bir fiyata almış. İkincisine 110 a satmış. Ben de ikinciden 125 e aldım. Şu an satmak istesem 135 ediyor. Ancak ben kullanıcıyım. Ben ekspertiz yaptırdım. İçim rahat aldım. Siz de expertiz yaptırın.
  • Ucuz ve galerici kelimeleri bir arada hiçbir zaman bulunmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz çünkü bikaç ay öncesinde kendisi 230a almış oluyor.
  • 295 bine sattığı aracı ötvsi %50 iken 230 bine aldığı için 300 binlik aracı 295e rahat rahat satıyorlar.

• yani güvenilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mau2020

yani güvenilir mi?

Bir sıkıntı yaşamazsın sadece aracın 2. Sahibi olursun

• quote:

Ucuz çünkü bikaç ay öncesinde kendisi 230a almış oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçen ay aldığım sıfır clio aracın 3.sahibiyim. İlk iki sahibi farklı galeriler.
    İlki 95-100 gibi bir fiyata almış. İkincisine 110 a satmış. Ben de ikinciden 125 e aldım. Şu an satmak istesem 135 ediyor. Ancak ben kullanıcıyım. Ben ekspertiz yaptırdım. İçim rahat aldım. Siz de expertiz yaptırın.

• Ben passat alırken en ucuz doğuş otodaydı

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

Risk alma ile ne alakası var bunun, karaborsacılık demiyorsunuz da kıvırıyorsunuz yalandan. Bugün sıvı sabun alsan bile ertesi gün kârda olacağını herkes biliyor.

Sıfırı 250.000 TL olan bir araç var diyelim. Galeri gidip bayiden 10 tane araç alacağını söylüyor. Nakiti de trink diye masaya koyunca bayi o araçları atıyorum 210'a bırakıyor. Galeri araçları dükkana indiriyor 230 liradan satıyor. Kısaca bu yüzden.

Ama Türk Lirası serbest düşüşte olduğu için bir ay sonra bu arabaya 5000 lira zam geliyor. ÖTV denilen saçmalık yüzünden 5000 liralık zam arabaya 30.000 TL olarak yansıyor. Galeri de hemen fiyatı aynı oranda arttırıyor.

Hele pandemi veya çip krizi yüzünden ülkeye gelen sıfır araç sayısı da düşünce bu çok "dürüst", "ekmeğinde" arkadaşlar ise sıfırdan daha pahalıya satıyorlar. Üstelik ülkeye gelen sıfır araçların büyük bölümünü de yine bu "ekmeğine" arkadaşlar alıyor ne hikmetse. Kısaca ülkede herkes tuttuğunu öpme safhasını geçti, en çok ben öpeceğime geldi.

Hayır vatandaşın fiyatından alacağı arabayı stoklayıp bekletiyor ve fiyatı artınca satıyor ve ya aşır almaz bayide araba kalmadığı için yüksekten koyuyor. Alacak olan vatandaş araba bulamıyor. Bu durumda aracının aracısı olmuş oluyor yani galerici. Bu yükseleceği öngörüsü değil arkadaşın söylediği gibi karaborsada mal satmaktan başka bişey değil kimse kendini kandırmasın.
    İşte bu karaborsacılığın tanımının demagoji sanatı ile buluşması.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Risk alma ile ne alakası var bunun, karaborsacılık demiyorsunuz da kıvırıyorsunuz yalandan. Bugün sıvı sabun alsan bile ertesi gün kârda olacağını herkes biliyor.

risk yok diyorsun. yanılıyorsun tabiki var.

- faizler %20den %50 ye çıksa kur 5 lira iner ve zarar yazar.

-dolu yağar kaza olur zarar yazar

-kur düşer araçlar ucuzlar zarar yazar.

-ötv indirimi olur zarar yazar.

galericiyi bırak.bugun bir çok oyak üyesi askerin kapalı garajında 0 km araç var.

madem yukarıda anlattıgın kadar kolay sende al sende kazan.

yok ben yapamam, ticaret yapanın ekmeğine forum köşelerinde laf etmek daha keyifli :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Melodychups

İşte bu karaborsacılığın tanımının demagoji sanatı ile buluşması.

aynen kanka. ben gittim fiat bayiyile konuştum. biz sadece galericilere satıyoruz dedi.

hayallerde yaşayın. malı alan kazandı. diğerlerine forum köşelerinde ağlamak kaldı.

Aynısının ilaç stokçuluğu, yağ stokçuluğu, gaz stokçuluğu da vardı zamanında..Onlar temel ihtiyaç olabilir ama olayın mantığı aynı.

• quote:

Hayır vatandaşın fiyatından alacağı arabayı stoklayıp bekletiyor ve fiyatı artınca satıyor ve ya aşır almaz bayide araba kalmadığı için yüksekten koyuyor. Alacak olan vatandaş araba bulamıyor. Bu durumda aracının aracısı olmuş oluyor yani galerici. Bu yükseleceği öngörüsü değil arkadaşın söylediği gibi karaborsada mal satmaktan başka bişey değil kimse kendini kandırmasın.

1- araç beklersen herkese araç var. galericiyede aynı şahısada.

zaten bayinin karı %1 lerde. sen tutup şahıs olarak %1 için pazarlık edersen "mal karaborsada" diye ağlarsın.

2- esas sorun sizin kafanızın 10 sene önceki "kontağı bastın mı 5000 düşer" günlerde kalmış olması.

o günler geride kaldı. herkese mal var. eğer yeterince paran ve sabrın varsa.

ha hem az para vereyim pazarlık yapayım hemen arabam gelsin.

o günler şimdilik mazide kaldı.

piyasada bu bilgileri size kimse vermez.

okuyun ufkunuz açılsın. küçük dünyanızdan kafayı kaldırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melodychups

Aynısının ilaç stokçuluğu, yağ stokçuluğu, gaz stokçuluğu da vardı zamanında..Onlar temel ihtiyaç olabilir ama olayın mantığı aynı.

ortada bir stokçuluk yok. bir kere mal ortada depoda değil.

ayrıca mal beklersen herkese var.

ha sen hem paspas için pazarlık yapayım hem arabam anında gelsin.

o yok işte.

Mal stokçuluk dönemlerinde devletin politikası sayesinde gizli saklı satıldığı için ortada değildi. Golf çıktı lansmana ne oldu kimler alalabildi? Pazarlık yüzünden mi oldu bunlar? Bayilerle ortak bir düzen kurmuş adamlar alınanların hepsi ilana düştü. Dünyanın neresinde böyle bir düzen var bir tane ülke gösterin lütfen? Yok çünkü sistem var başka ülkelerde. Fırındaki tüm ekmekleri hergün çıkınca alayım fahiş fiyattan satayım. Satamam çünkü devlet düzenleme getirmiş ekmeğin maksimum fiyatını koymuş(serbest piyasa?) üçkağatçılar böyle yapmasın diye. Halk fakir olduğu için bu mesele siyasette pay alamıyor sorun patates olunca devlet kendi dağıtım yapıyor. Arada da çakal galericiler ne güzel vurduk diye zenginleşiyor. Halkta bilinçsiz böyle araçları asla ve kata almamaları gerekiyor anlayamıyorum insanları. 6 ay önce 235 binliraya galerici yüzünden alamadığı arabaya şu an 295 bin veriyor neymiş 5 binlira ucuz. Eşek olana semer vuran çok olur. En azından gövdelerini kabartmasınlar bari. Güya müslüman ülkeyiz.

Ne büyük risklermiş, gözlerim yaşardı. Sırf risk yazayım diye yazmışsın. Faizler bir günde bir ayda asla %50'ye asla çıkamaz, eğer çıksa bırak arabayı insanlar alacak ekmek bulamaz. Batık Arjantin %38 faiz veriyor şuanda. Kur 10 senede kaç kez düştü de zarar yazdı? Çoğu sıfır araç depoda dükkanda bekliyor. Ki hamdolsun ahlaklı bir millet olduğumuz için pert olsa bile "hasarsız" diye satma şansınız var(!)

Golf ve Leon'da gördük, kaç sıfır araç satıldı kaçı şuanda sarı sitede ve kaça aldılar kaça satıyorlar?

E ver bana 100.000 Dolar ben de yapayım? Ticareti başka bir yerinden anlayıp serbest piyasaya çomak sokanlar bana ticaret dersi veriyor şaka gibi. Bir de sen de kazan demiş, sanki zor bir sey yapıyolar da.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

Alıntıları Göster
    Usta sen uzman çavuş ya da polis misin? Alsatçı memurlar genelde o gruptan çıkıyor çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.