|
Bildirim
|
intel fazla fazla hak etti bu duruma düşmeyi. tekel olduğu zamanlarda adeta çekirdeği karneyle vererek kendinden nefret ettirdi. şimdi millet düşene bi tekme de kendisi vuruyor zevkle. kimse de suçlayamaz onları bu tavırdan dolayı.
|
Hocam bende insanların ryzeni sütten çıkmış ak kaşık olarak gördüklerine inanıyorum artık kimse ryzen sistemlerin kötü yanları hakkında tek kelime etmiyor insanlar sistem toplarken bir kişi bile intel önermiyor artık.Ama intel bu durumlara düşmeyi fazlasıyla hak etti tabi orası ayrı.
|
Yıllardır CPU/GPU üreticilerine nötr davrandım, hiç birinin fanboyluğunu yapmadım yapmamda.Daha uygun fiyata daha iyi stabil performanslı çalışan parçalar neyse onu aldım. İntelin yaptıkları konusunda Mesut ÇEVİK bir video yayınladı,o videodan sonra AMD ye sempati duydum. AMD hata yaparsa İntel gibi ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri öne sürerse ona karşı olan sempatimde gider.İntel en büyük hatayı senelerce aynı silikonları % 2-3lük performans artışlarıyla işlemci isimlerindeki numaraları değiştirerek sundu. AMDnin birçok yönden gelişmesine engel olacak adımlar atmış,Mesut ÇEVİK bunlara değiniyor, eğer izlemeyen varsa izlesin
|
İntel'den nefret etmeyen ve daimi kullanıcı olan azınlığın içerisindeyim galiba Yıllardır işlemcilerini kullanıyorum hiçbirinden şikayet edeceğim bir durum yaşamadım. Halada kullanıyorum yeni sistemimide İntel üzerine kurdum iyiki kurmuşum diyorum. Bu arada fanboy değilim yanlış anlaşılmasın AMD'nin, Ryzen ile büyük işler başardığının farkındayım sadece İntel'e olan sempatim daha fazla bunun aşırı bir tarafı yok.
|
7 nesil 4c/8t sunarsan üstüne 2. Nesildeki lehimi kaldırıp sıcaklıklarını düşüremediğin 9. Nesilde yeni özellik gibi getirirsen olacağı budur. Bu zamanlarda her yeni nesilin yeni anakart ihtiyacı da oluyordu. En azından onu 2 de 1 e düşürmüşler. Yeni nesilde tekrar öne geçmeyi ve 8c/12t cpu sunma gibi bir iddia var. Bu gerçek olursa komple inteli silip amd ya da benzeri bir cpu üreticisi ile yola devam ederim. Kullanıcısını keriz yerine koyan firmalarla işim olmaz. Aynısını nvidia da yapıyor driverlar ile eski kartların hızını düşürüyor. Bir başkası da pilin eskimesi ile hız düşüren apple. Nvidia dışındakiler kullanım dışı zaten. Nvidia dan da kurtulursam tam olacak
|
Bende seven taraftayım i9 9900k dan önce i7 4790k kullanıyordum TR ye ilk girdigi hafta aldim 870 Tl fiyati vardi. Kendisi ile 670 - 680 lighting-780 -1070 sli -1080 sli -2070 -2080 ti kullandım.
Aldigim gun 4.8 ghz sabitledim ve sattığım gune kadar aynı ayarlarda 0 sorun ile kullandım.Benim icin bir miktar pahali olmasının bir önemi yok benim için sorunsuzluk önemli.Biosa girip dans etmek istemiyorum bilmediğim için değil sıkıntıdan hoşlanmadığım icin 1 kez ayar yaparim bir daha yapmam. Her halde i9 9900k dan sözde daha problemli bir işlemci yoktur ben kac yıllık h110i ile kullaniyorum bu soğutucu da 3 işlemci gördü i5 3570k i7 4790k i9 9900k. Bodrum da bu havalarda 65 -70 derece arası kullaniyotum |
Intel'in savunulacak pek bir yani kalmadı. sen seviyosun saygı duyuyorum ama ben bu kadar kullanıcı düşmanı bir firmanın desteklenmemesi taraftarıyım.
Mevzu Intel'in İntel olması değil, kullanıcısının isteklerini göz ardı etmesi |
|
Mesut Çevik çok güzel derlemiş, intel'in asıl karanlık yüzünü bilenler ve tanıyanlar tarafından neden sevilmediğinin özeti (bir dönem microsoft da aynen böyleydi), herkesin seyretmesini tavsiye ederim.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 20 Temmuz 2020; 13:20:47 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Temmuz 2020; 15:50:13 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasperPişmanlıktır -- 19 Temmuz 2020; 16:24:56 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 19 Temmuz 2020; 15:35:28 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 20 Temmuz 2020; 13:55:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 19 Temmuz 2020; 17:3:0 > |
|
|