Şimdi Ara

neden kafası çalışan bir kaç kişi bir araya gelip takım olamıyor !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • neden kafası çalışan bir kaç kişi bir araya gelip takım olamıyor !?

kafamız hep nerede kazık yiyeceğimiz fantezisine odaklanıp

sırf bu düşünce yüzünden kaybettiğimiz zaman kaybını düşününce.

kazık yesen bile yinede mesleki tecübe ve sektörel anlamda kÂr da olacağın gerçeği var !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Ağustos 2020; 7:57:18 >

• kafası çalışan adam zıpır,apaçi bir türkle bir araya gelmez...hele burda hiç gelez
  • Belki yeterli maddi destek sağlan(a) ya sağlan(a)madığından ve işin Türkiye pazarında diğer şirketlerle olan rekabetinden korktukları için olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zordur insanlar genelde kendilerini düşünüyorlar ve biraz da bencildir o yüzden sanırım
  • yok yani şura gerçekten ne cevherler var ama gel gör ki ; voltranı oluşturamıyoruz.
  • çünkü senin gibi bir lider yok başımızda reyiz.. yalnızız, üşüyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    en basit iş kod yazmak !

en zor iş proje yöneticiliğidir.
  • Önemli olan kodu yazmasından çok, yaratıcı fikir bulmak , çünkü daha önce eşi benzeri görülmemiş bir uygulama vs yapmak zor artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • google sizden daha zeki adamları bulmuyor.

şu an google ın yaptığı her şeyi google dana daha iyi bir şekilde yapabilirsiniz.

şu an netfilikste hi-score diye bir tekno belgeseli var

dönemin ağır topları 2-3 arkadaş bir araya geliyor.

hadi bir şeyler yapalım yeni mezunuz diyorlar.

biri sadece senaryo yazıyor. diğeri çizimler ve sesle uğraşıyor diğeri programlamasını yapıyor.

ve ortaya herkesin bildiği oyun klasikleri ortaya çıkıyor.

en az 1 milyar insanın bildiği bir oyundan bahsediyorum.

en aşağı 1 $ kazansalar her birinin 333 milyon doları var demektir.

ama biz kimden kazık yiyeceğiz diye paranoyak olmuşuz

yani para yok paranoyak çok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

çünkü senin gibi bir lider yok başımızda reyiz.. yalnızız, üşüyoruz.
    ula seyfo illa şebeklik yapacan
  • Şu an kendi başıma oyun geliştiriyorum, hiçbir arkadaşım aaa yardım edeyim mi demedi. Yazılım bitirdim bir de hani. Bir kişi bulmuştum, onun da işleri çıktı ve ayrıldı. İstekli insan bulamadım anlayacağınız.

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    öncelikle meslek körlüğü denilen bir şey var.

önce PC de bir dünya yaratayım modunda başlar insan

işin büyüklüğü noktasında en sonuda siyah ekranda yanan sönen bir nokta yapınca

A ha işte yaptım oldu ! evet o noktanın yanıp sönmesi bile

yapılan işin emeğin ne olduğunu göstersede !

amaç hedef kitlenin beklentilerini karşılama noktasında yetersiz kalabiliyor.

şunun şurasında akıllı telefonların bile herkesin alım gücüne uygun bir noktaya gelmesi

ve bu kültürün geçmişi daha 10 yaşında bile değil gibi !

evet zaman içinde kültür oluşuyor birileri aynı kafaya gelmesi uzun zaman alıyor.

birileriyle bir iş yapalım dediğinizde ise fikirler güncel beklentiler göre demode tabirde kalıyor.

bu saatten sonra kimse oyun satarak para kazanamaz !

para varsa yoksa ücretsiz oyunların içine eklenmiş reklam gelirlerindedir.

reklam geliri elde etmenin tek yolu ise insanların gerçekten ihtiyaçlarına hitap eden uygulamalar oluşturmaktır.

ama keşke 10 tane yazılımcının bir arada eş zamnalı çalışa bildiği bir şirketim olsaydı dediğim zamanlar oluyor.

genelde senaryo projesinin teknik kısmı nasıl yapılır diye düşünürken

işin sanatsal duygusundan, programlama mantığına geçince

işte o noktada motivasyon ciddi bir şekilde düşüyor.

beynin mantık kısmı sorun çözme odaklı olduğu için

olası tüm olumsuzlukları insanın aklında getirecek

ve proje motivasyon düşüklüğünden başarılı olamayacak bir noktaya kaymaktadır.

özetle oyun tarihinde en az 2 kafadarın bir araya gelip yaptığı öncü çalışmalar her zaman başarılı olmuş gibi !

• Haklı olabilirsiniz. Fakat denemeden, uğraşmadan, ter dökmeden başarı elde edilemez. 3 sene boyunca erteledim programlamayı. 3 sene! Sonra ne mi oldu, artık tak etti, oturup öğreneceğim dedim. 1 sene boyunca sayısız proje oluşturdum. Yapmak istediğim oyun tarzına odaklandım (2d topdown rpg). Bu sefer oldu, bu sefer bu proje tutacak derken 20 proje değiştirdim. Hiç biri zaman kaybettirmedi bana. Saatlerce kodladım. Gece uyumadım kodladım. Arkadaşlar çağırdı gitmedim kodladım. Pandemi geldi, tonla boş zaman oluşturdu (okula gitme-gelme, yorulma yok), kodladım da kodladım. Programlama dehası değilim yani, arkaplanım çizim ve sanat. Ama mantık kurabiliyorum. Siz de kurabiliyorsunuz demek ki, o yüzden olası tüm olumsuzluklar aklınıza geliyor. Beyninizi bu olasılıklara çalıştırmak yerine kodlamaya odaklarsanız, çok büyük hayallerinizi 2'ye, 3'e 10'a, 20'ye, 100'e bölüp scope'unuzu küçültürseniz başarıya ulaşırsınız.

Bütün oyunları yazanlar insan, siz niye yazamayasınız? Tek kişilik oyunlardan da başyapıtlar çıkıyor. İlla biriyle yapmanıza gerek yok. Evet tek kişi zor, fakat beklerseniz hiç başlayamazsınız.

Son olarak, bir işi gerçekten başarabilmek için, son üründen ziyade, o ürüne ulaşma sürecini sevmelisiniz. Herkes oyun oynamayı sever, fakat herkes saatlerce oturup kod yazmayı, çizim yapmayı, hikaye yazmayı sevmez. Bir işi gerçekten sevmek budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 2 Eylül 2020; 10:13:24 >

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    programlama oyuna özel olsada ! aynı algoritmayı kullanıyor herkes !
    bu arada pozitif eleştiri açısından oyununuzun bir linkini görmek isterim !
  • Henüz çok bir paylaşımım yok. Başlayalı 1 ay oluyor. Şu gif eski bir versiyon, ama gameplay aynı.
    dwarfengine • buraktwitter
    dwarfengine • burak
    https://twitter.com/dwarfengine/status/1299855079948853248?s=19

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.