Şimdi Ara

Neden Kapanıyor Acaba !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim donanımım aşağıdaki gibi fakat oyunlarda ilk 5 dakika gayet iyi ondan sonra direkt kapanıyor... anlamadım ben bu işi... bir el atarmısınız...

Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940
    Amd Athlon 64 X2 5200+ (2.7 GHz) 1MB 940pin-D.Core
    Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G) * 2
    SAPPHIRE HD 3870 512 MB
    Seagate 250 GB 7200 RPM 16MB SATA2 NCQ
    Lg LG-GH22NS30 22X Sata Dvd-Rw Siyah
    Aopen QF50H H02 350W mATX Kasa (Gümüş-Siyah)

birde bu sisteme OCZ cpu soğutucu aldım fakat ona rağmen bir türlü oyun oynayamıyorum... açılıştan hemen sonra ilk 5 dakika içinde kapanıyor...

• Sistem komple mi kapanıyor yoksa oyundan mı atıyor?
  • 350W o sisteme yeterli,powerdan olacağını sanmıyorum arızalı değilse...ram leri teker teker çıkarıp denesene birde?.
  • Anakartında hiç elektrik kesilmesi sırasında zarar oluşmuş olabilir mi? 24lü güç kablosunu çıkar bir bak derim. Onun haricinde yakmış olduğun başka bir yeri yoksa anakartın kullanım ömrünü tamamlamış olabilir. Tamir ettirmeyi deneyebilirsin, ben yeni anakart alıp bunların hepsini unutmayı tercih ettim, tavsiye ederim
  • Soğutmadan kaynaklanabilecek bi sorun olabilir.Soğutucu işlemciye tam oturmadığı için kapanıyor olabilir.İşlemci fanına bi bak derim.Onun dışında ekran kartı soğutmasından da kaynaklanıyor olabilir.Fanın dönüş hızını arttır oyuna girmeden önce.
  • Güç kaynağından hiç sistemin kapandığı olmamıştı benim. Donmalar varsa herşeyden olabilir. Anakart hatasından sistemim kapandı. Kapanma ve reset olayı arkadaşın da dediği gibi ekran kartı ısınmasından olabilir, zira ekran kartı üreticileri önem veriyorlar bu olaya, koruyucu önlemler ilk ekran kartında reseti tetikleyebilir işlemciyle kıyaslanınca.
  • arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler vakit bulamadığım için şimdi yazıyorum kusura bakmayın...

1. Oyuna giriyor ilk 5 dakika herşey normal ondan sonra makina kapanıyor...

2. Everest ile sıcaklık kontrolü yaptığımda işlemci sıcaklığı tam yükte 52 C yi geçmiyor...

3. Fan zaten özel olduğu için devri kendisi otomatik ayarlıyor... herhangi bir sorun yok tam yerinde...

4. arada sırada elektrik kesintisi olmuştu... Anakartı EXA dan aldım kartı göndereyim servise dedim hem kargo hemde 36 $ gibi bir fiyat verdiler hiçbir şey yapmadan ben izmirde oturuyorum...

5. işlemci ve anakartı değiştireyim dedim... Ama malum kasadan soğudum...
    Şeytan diyor sat bunu yok pahasına yenisini topla deli olacağım yahu...

neyse kafanızı fazla şişirmeyeyim...

Siz Bana Kasa + Anakart + İşlemci 3 lüsü tavsiye edermisiniz... Genellikle Oyun Oynuyorum arada sıra da ofis işleri yapıyorum bütçe 400 TL olabilir... :)

AMD olmaz ise hiç tavsiye etmeyin... :) ileri dönük olursa daha iyi olur...

Saygılarımla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox River -- 16 Ekim 2009; 3:53:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sorun olurmu acaba?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.