Şimdi Ara

neden LG neden Samsung? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CATBALCA

quote:

Orijinalden alıntı: selimkar444

Yazilim ve kullanim keyfi kolayligi kumandalari anlaminda

Ju7000 le 8507 i bize karsilastirabilirmisiniz??

Goruntu kalitelerinide kiyasladiginizda akicilik disinda renkleri goruntu kalitesi sizce lg nin cok mu kotu???

Yazılım olarak webos 2 ( LG ) bence biraz daha stabil . LG nin kumandası daha kullanışlı .

Samsungun yazılımı daha kullanışlı .Online dizi ,film sitelerinde herşeyi açıyor .

Lg nin renkleri bence daha gerçekçiydi. Samsungun renklerini normale yakınlaştırana kadar baya uğraştımki hala bazen animasyon gibi geliyor . (özellikle çimen renkleri)

Onun haricinde en büyük özellik farkı tabiki trumotion . Sadece bu yönden 2 tv mukayese edilemez bence.

Teledünya kanallarında 8507 den sonra ju7000 ile fark edilir derecede görüntü kalitesi + yönde değişti .

Son olarakta şöyle söyliyim Samsung 55JU7000 4600TL ye satılıyorsa LG 55UF8507 nin max 3200TL ye satılması lazım (teknosa market fiyatları) . Trumotionsuz 49 inch olanda bile 100Hz görüntüye yetişemezken 55 olanı düşünemiyorum

Yada LG 8507 de trumotion olsaydı 55 olan modeli 5000TL den aşağı satılmazdı .

Onun haricinde en büyük özellik farkı tabiki trumotion . Sadece bu yönden 2 tv mukayese edilemez bence. demişsin truemonitiondan memnun değilmiydin yoksa truemonition LG nin yazılımı bariz iyimi dedin samsung'dan ?

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    8507 nin en büyük kusuru Trumotion özelliği yok ! Tv 100hz panele sahip olmasına rağmen görüntüye yetişemediği için titreme aşırı rahatsız edici .

Bu boyutlarda tvlerde turmotion özelliği olmak zorunda. Diğer markaların 2015 modellerinde neredeyse olmayan tv yok .

Onun haricinde webos 2 tizenden biraz daha stabil. Fakat tizen daha kullanışlı .
  • Bir panel de "Motion-handling" ayarının;şayet o panel adam gibiyse yani çok HIZ ise özellikle motion ayarının "OFF" olması gerekiyor ki biz teknik olarak buna çok Hızlı panel dir diyelim!

TruMotion/AutoMotionPlus/ActiveVision/IFC/Motion bilmem ne diye devam eden ve her markanın kendi tanımıyla olan bu ayar neden vardır???

Normal de olmaması gerekiyor! iyi de neden var??? HIZ nanay olunca devreye "sanal işler" giriyor yaw ve anca o zaman motion-handling düzeliyor ama adı üstünde sanal bir işlem
    ve "kare ekleme ilavesiyle"(veya siyah boşluk yaratarak bir çeşit yine kare ekleme ile) vaziyeti kurtarma operasyonlarıdır bunlar ama ne doğru ne de olması gereken durum
    ama panelin eli mahkum ondan dolayı vaziyeti anca böyle kurtaracak!

Motion ayarını açmakla satır işleme sayısı 900-1080 arasına çıkabiliyor ve bu güzel ama "soap-opera-effect" oluyor ki aslında böyle olmaması gerekiyor o zaman smooth
    resim akabiliyor,neyseki insan gözü KARTAL gibi hassas/keskin v.s olmadığı için çoğu falsoları da göremiyor haliyle bu durum da zaten "FILM" kendi fıtratından çıkıp!
    "video" oluyor,kısaca bunlar prof.izleyiciler ve işi bilenler için hikaye işlerdir,böyle olmaması gerekiyor!

Şimdi SOE olursa satır 1080 olsa bile Motion ayarını OFf yaparsanız satır 300/350 lere düşüyor bu satır sayısı FILM ler de çok kötü bir değerdir
    OLED de burada 350 satır işliyor OFF da iken yani çok kötü!

PJ/PDP ler ise adam gibi 1080 satır işlerler(Pio ve Pany ler)

Tavsiyem OFF da olmasıdır,bazı arkadaşlar ya bilmiyor ya ciddi sallıyor ya da neyin ne olduğunu yine anlamadığı için sürekli bir "TruMotion" muhabbeti çeşitli başlıklar da gidiyor!
    yaw arkadaşlar TM nin zaten panel adam gibi HIZ yapsa bunun işi olmayacak veya gereksiz bir süs ayarı gibi olacak! neden TM ye taktınız diye sormuyorum tabiki!
    neyin ne olduğunu çok iyi bildiğim için meburen bir TM muhabbeti gidiyor ama bunun olmaması veya çalışmaması gerekiyor,ancak hiç bir panel tip "TFT-LCD" de Motion ayarsız
    özellikle fast-action işlemleri yapılamıyor çünkü paneller ciddi yavaş kalıyor action lar da mecburen falsoyu gidermek adına TM gibi ayarları devreye sokmak gerekiyor!

Bazı arkadaşlar yine bu TM gibi ayarları bir marifet veya başarı v.s gibi sanıyor yaw tam tersi aslında teknik durum olarak!

Satır işleme yüksek değerine ulaşmak zaten TFT-LCD ler için mümkün değildir sadece PDP ler bunu beceriyor

Sonuç olarak bazı şeyleri yalnış tartışıyorsunuz!

++

Plastik kalitesi demiş arkadaşlar;benim 28 senem CRT/PDP/TFT-LCD üretimi içinde geçti yaw,Pio ile Tosh ve kısmen Pany hariç hepsi tek kelimeyle "adi" veya dandik
    normal de ABS maddesi olması gerekiyor(en azından insan sağlığı açısından) ama hiç birisi ABs filan değil adi plastik bunların(çoğu re-cycle ürünlerdir harbi Çin malı)

Çin de belli plastikçiler bunları üretiyor çok eskiden beri,Koreli veya Japon bu işlerle hiç uğraşmadı zaten! ben hiç görmedim çalışırken! bunlar ıvır-zıvır basit işlerdir!

Hepsi kötü kalite,ne Sony iyi ne de Samy v.s alın birini çalın ötekine yaw ayrıca size ne bunlardan! pratikte işinize yaramayacak şeyleri dert ediyorsunuz

Marka kötülemek adına yapıyorsunuz bunların çoğunu! iyi de bu malları Çin li üretiyor yaw(önce CKD sonra da SKD ve en sonunda bazı ülkelerde ise "assembling" dediğimiz
    nihai ürün haline toplanıyor!) her bir eleman onlarca fabrikalardan geliyor! çalışanlar bile bilmez neyin ne malı olduğunu

Kaliteye gelirsem hepsi "boktan"! Pio ve eski bzı Pany Tosh hariç yine o zaman da dandik idiler! ama 2010 da sonra alayı dandik oldu

LGE en çok çalıştığım yerdir sonra da Samy ve diğerleri tabiki,kaliteyi kim kaybetmiş ki LGE bulsun yaw!!! LGE nin işi olmaz kaliteyle filan arkadaşlar! zaten hiç olmadıki!
    ancak diğerleriyle de arasında öyhle basedilen gibi bir fark da asla yoktur,diğerleri kötü LGE daha kötü v.s ancak işin hakkıyla konuşmak gerekirse hepsi kötü!
    şimdi alp da şu iyi bu dandik bu şöyle demek de bir o kadar yalnıştır teknik olarak!

bir bilgi daha vereyim Phil i üreten ana üretici Çin li TPV dünyadaki en büyük ana üreticidir ve kalite olarak da en iyisi bu heriflerdir

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Albani bey

Trumotin olmasa tabiki iyi olur ama paneller yavaş olduğuna göre olması avantajmıdır ? Hemde çok .

50 gün LG 8507 kullandım ki seve seve almıştım . Görüntüler özellikle hızlı sahnelerde çok titriyordu. Gerçekten rahatsız ediciydi.

Şimdi Ju7000 de bu motionı azıcık açarak oh be diyorum ! Hiç tv den anlamayan eşim bile aradaki farkı hemen anladı !

Samsungun malzeme kalitesinin leğen plastiği olduğunu ben söyledim ki sonuna kadar arkasındayım . Aynı fiyat bandında Philips 7600 ile Samsung JU7000 i her hangi bir elektonik markete gidip çok rahat kıyaslayabilir dileyen.

Tv konusunda bir markayı kötüleyecek olsam ilk aklıma gelen Samsung olurdu ama gittim Samsung JU7000 aldım .

Eylül başında philips 7150 almak istedim android işletim sisteminin rezilliği yüzüden vaz geçtim .Daha sonra LG 8507 aldım .Görüntüdeki rahatsız edici atlama ve titremeden (sen trumotion koy , açıp açmamaya ben karar vereyim ) iade ettim. Sonra ne kadar köfte o kadar ekmek dedim philips 7600 alayım . Baktım andoid işletim sistemi yüksek seridede perişan !! gittim Sony 8505c baktım. Onunda sistemi android olunca otomatik olarak onuda eledim . Tekrar LG ye döndüm ama 5000TL fiyat bandında 55UF8507 den başka modeli yok !!

O kötü plastik kalitesine ,animasyon gibi renklerine rağmen gittim 55JU7000 aldım . Renkleri elimden geldiğince normale ayarlamaya çalıştım .

Şimdi Samsung markasından hiç haz etmememe rağmen Ju7000den çok memnunum . Bunu almamın nedeni diğer markaların eksik yönü ve problemli olmalarıdır.

Tekrar ediyorum evet keşke paneller hızlı olsada da motion özelliğine hiç ihtiyaç duymasak ama malesef hızlı değil . Bu durumda da bu özellik olmazsa olmaz.

Sizce hangi markayı kötülüyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 10 Kasım 2015; 19:36:24 >

• Öncelikle Bütün markaların plastik malzeme kalitelerinin adi olduğu konusunda size katılıyorum, ancak biz burda yorumlarımızla tv alacak insanlara yol göstermeye çalışıyoruz, ve her yönüyle karşılaştırıyoruz, samsunglar bu sene kullanıcıyı gerçekten rahatsız edecek derecede kalitesiz plastikten üretmiş tvlerini lg ise en düşük modelinde bile samsungun en üst modelinden daha kaliteli malzeme ile üretilmiş hissi veriyor, belkide sadece verdiği histir :)

yazınızda itiraz edeceğim şey son kısımdır, philipsin yani tpv nin en kaliteli malzemeyi kullandığıni söylediğiniz kısım bir kaç üst modeli dışında bir çok modeli samsungun kullandığı malzemeden pekte farklı görünmüyor, ayrıca philips o tvleri altın kasadan yapmadığı sürece mevcut eksikleri ve problemleri ile rakiplerine oranla tercih edilecek bir marka değil bence, bir philipsin mevcut şartlarda tercih edilmesi için tek bir sebep olabilir oda olası yaşayacağınız bir çok problemi göze alabilirseniz ambilight özelliği onun dışında philips almamak için onlarca sebep sayabilirim. yazınızın o son satırını okuyupta tpv kaliteliymiş tpv(philips) almalıyım albani tavsiye etti diye düşünenler olabilir. tahmin ediyorumki sadece plastik kalitesi için yazdınız onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkar444 -- 11 Kasım 2015; 4:24:12 >

Hocam bu Trumotion yazılımsal birşey mi donanımsal birşey mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpci

Hocam bu Trumotion yazılımsal birşey mi donanımsal birşey mi?

öncelikle bir kez daha yazayım bahsettiğin "TruMotion" LGE ye ait bir tanım dır! sanırım bunu açılamıştım;diğer markalar da bu özellik vardır ama isimleri farklı dır diye!

LGE "özelin de" olarak soruyorsan;yine cevabım bunu "her marka için" sormalısınız veya düşünmelisiniz çünkü her panel de bu var ama bazı giriş veya serisine göre
    böyle bir ayar konumu olmayabiliyor ama çok az bu durum,aslında biz teknik olarak bunu istemeyiz ve şimdi gören de şunu düşünebilir .....yaw bilmem ne serisin de
    "TruMotion" yokmuş ve demek ki o zaman panel çok "Hızlıymış"..... bu kesinlikle yalnıştır ve hiç alakası yoktur! amannn haa sakın dalgaya düşünüp de böyle bir düşünceye
    filan kapılmayın ltf

"Motion-handling" için dün sanırım yazmıştım neyin ne olacağını/olduğunu v.s diye

Evet TM veya adı her markada değişen bizim teknik olarak "motion" desteği/hareketlendricisi ayarı bir SW yani "yazılımsal" işlemdir!!

HW ile alakası yoktur! ama bağlı olarak da vardır şöyle ki; Modül(matrix ünitesi)+bazı özel devreler(board olarak) gibi elemanların HW olarak desteği vardır ama sizler böyle
    bir paneli bulamazsınız bunlar ya özel üretim dir ki hemen hepsini SHARP üretiyor(veya duruma göre Tosh/Mitsu/NEC v.s üretiyor) ancak bunlar "Prof.Display" üniteleri olup
    "ticari" olarak piyasalar da satılmazlar! ayrıca fiyatları Araba/Daire parasınadır bunların

Siz deki paneller tamamen işin SW kısmıyla alakalı olup "kırpılmış" haldeler!

++

Her zaman şu ifadeyi kullanıyorum "takılmayın bunlara" diye!! zira bazılarınız sanırım acaip takılıyor,hatta bezel/kapak gibi "plastik" aksamlar bile "KONU" oluyor yaw
    ve çok ciddi bir bilgi kirliliği ki ben buna bilgi de diyemiyorum,sadece gereksiz veya boş işler diyebiliyorum! daha da kısası "kirlilik" diyorum zira öyle insanlar var ki
    adam paneli çok beğeniyor çeşitli yönlerden ama kasasına veya bezeline takılıp o panel bazen almıyor bile,bana hergün öyle "komik" eMail ler geliyor ki ben de sadece
    gülüyorum ki bunu yazan adam da aklı başında veya okumuş kafası çalışan v.s birisi kadıki cahil bile aklına bunların gelmemeis gerekiyor ama maalesef Forumlar
    bu konular da insanları "donatmak" yerine boşaltıyor içini insanın;adam bildiğini bile unutup;sallama-palavra v.s v.s şeyleri "bilgi" diye alıyor yaw

++

Siz işin "Donanımsal" kısmını geçin bir kalem,aklınıza bile getirmeyin ltf!!

zaten panellerin bir dolu falsoları var SW olarak ve daha bunları çözemediler! üstelik sizler sürekli panelin içinde onu isteriz-bunu isteriz bunu da yapsın şunuda açsın
    bunlar da olmalı v.s v.s dedikçe,bu üreticiler kafayı yediler! sorunlar da giderek artmıştır bu "özellikler" için gördüğünüz gibi "çekirdekler" kullanılıyor ve bir yalnış
    bilgi de şöyle doğdu;adam size 8-core veya 6-core veya 4-core v.s diyor malı pazarlarken veya üreitci bilgileri zaten çoğunlukla sallama/hileli olduğu için adam 8-core
    görüyor,panel HIZ olarak uçacak sanıyor halbuki bu "çekirdekler" o çok istediğiniz Smart cart-curt ıvır-zıvır ne varsa işte bunları performanslı v.s çalıştırmaya yarıyor!
    başka bir "moka" yaramıyor ama işin pazarlama kısmında teknik olarak bunu alıp HIZ lara endeksliyorlar halbuki bu özellikler belki veya tamamen o özellikleri
    performanslı çalıştırıyor olsa bile bu sefer,arkadaşın bahsettiği konuya geliyorum ve HIZ olarak(yazılımsal) başka sorunlara sebeb olmaktadır!! HIZ zaten giderek
    yavaşlıyor v.s

Ne böyle bir "yeni" Engine sistemi var ne de böyle bir sistem için altyapı var! zaten mevcut TFT-LCD teknolojisi ilk günkü gibi olduğu için(90 lar sonu) eskimiş ve bitmiş
    bir sistem olup,bunu aşacak/destekleyecek bir Engine(processor) sistemi de henüz bulunamadığı için eski motoru getirip yeni kasaya monte ediyorlar Araba tanımı
    gibi anlatırsam insanlar da neyi görseler "yeni teknoloji" diye kapılmış gidiyor!

TruMotion veya adı her marakda farklı olan ama aynı teknik işi yapan ve buna da arabanın "Vitesi" diyelim işte böyle bir şey oluyor,ama Arabada vites büyüdükçe bastınızmı
    araba acaip sürat yapabiliyorken paneller de HIZ ancak "sanal-manal" destekli ve işin native halinden çıkıp o da zorlanarak filan yapabiliyor!

Günümüz panellerin de olan

1-4k işlemi
    2-3D(üreticiler artık bunu terkediyor bilmem farkındamısınız,aslında hemen terkedekler ama edemiyorlar-HIz konusun da sistem üstü gibi çalışıp yavşlatıyor sistemi!!)
    3-Smart dahil tüm ıvır-zıvır özellikler
    4-ARC port kullanımı(o port AVR den çalışınca Latency değeri yükseliyor!!)

ve bir kaç başka özellikler v.s sebebiyle bunlar HIZ konusunda negatif etki yapıyor!!

beri yandan insanlar hala "özellikler" olarak çok daha fazla şeyler istiyor

Biz eski den özellikle PDP ler de "Latency" değerleri 20/25ms olurken yaw amma fazla derdik(ben demezdim tabiki işi bildiğim için ama normal bir kullanıcı yaw 25ms nedir
    kardeşim panel yavaş derdi) şimdi bu adam günümüz panellerini görünce ne diyor acaba

Günümüz panelleri Latency olarak 100ms den başlıyor!! 180/200ms lere kadar çıkıyor!
    Game Mode ile de 30/35ms diye verilen değerleri farklı bir ölçüm(LB testiyle)düşük gösterilmektedir!

yüksek hız gerektiren durumlar da paneller Motion ayarı yapılmadan olamıyor! çünkü normal Latency değeri çok yüksek dir! bu falsoları da yazılımsal olarak
    bir şekilde müdahele edip önlüyorlar ki bazıları bunu da yapamıyor,Sony bu anlam da en iyisidir eskiden beri LCD ler arasında!

++

• Can bey,

kendimi iyi anlatamadığımı ve sizi anlayamadığımı düşünerek, yazdıklarımı sildim.
    ancak tüm samimiyetimle tpv li philipslerin günümüz şartlarında piyasaya sürdükleri modellerle samsung ve lg den daha kaliteli daha sorunsuz tvler olduğuna anlayabileceğim dille anlatarak beni inandırmanızı sizden bekliyorum. eğer demek istediğiniz tpv piyasada isterse en kaliteli tv yi yapar ise, size bu konuda karşı çıkacak bilgi biriıkimim yok tamam, ama piyadaki ürünlerini göz önüne aldığımda neden 2000 tl ye 43uf7787 değilde 40ju6470 değilde gidip 40puk6400 almalıyım?? bunu gerçekten çok merak ediyorum. ben sahadaki deneyimimle neden almamam gerektiğine dair bir kaç şey söyleyebilirim. neden 4k yayın ve format desteklemeyen bu tv yi bu işi çok daha iyi yapan lg ve samsung modeline tercih edeyim, bunu anlayamıyorum.
    Hocam peki bu engine sistemi iyi bir av receiver ile sağlanabilir mi? Yani iyi bir av receiver alırsak hareketli görüntülerde de bir iyileşme sağlanır mı*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harpci -- 15 Kasım 2015; 1:32:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpci

Hocam peki bu engine sistemi iyi bir av receiver ile sağlanabilir mi? Yani iyi bir av receiver alırsak hareketli görüntülerde de bir iyileşme sağlanır mı*

kısa cevabım olmaz! dalgaya düşüp de bunun için AVR filan alma sakın

ama AVR+Spaeker bir sistem aslın da panellerin olmazsa-olmaz destekleyicisidir hele de BD-media izliyorsan veya bazı TV kanalları
    5.1 veya Dolby veya benzer şekil de çok kaliteli ses veren yazyınları oluyor(genel de yabancı kanallar tabiki)

AVR teknik olarak görüntüye müdahele edebilir tabiki ve resim kaltesi olarak daha iyi nticeler alabilirsin! ext.kaynak dan gelen video datasını
    AVR den RAW geçirmeyip de,AVR görüntü işleme sisteminden ayarlayarak(bu destek AVR nin seviyesi+kalitesi v.s durumuna göre değişir tabiki)
    kendin seçebilirsin!

Ancak panel Pio ise AVR hikaye olur direk RAW geçireceksin,çünkü hiç bir AVR,resmi Pio dan daha iyi işleyemiyor işlersen AVR den resmi bozarsın!

++

Hocam pioya neden yetişemiyorlar. Bunun bir formülü var da bulamıyorlar gibi birşey mi?
    Merhaba
    Sony nin 2015 full hd modellerini tavsiye edermisiniz samsung 6470 ve ya 7200 e gore?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.