hocam yeme bizi ya nickinden anladım sende kişisel gelişime bir ilgi var %100 düşünme gücüm falan tam kişel gelişim kitap ismi
senin sistemin de şöyle bir sorun olabilir, bazen iyi oynayan takım kazanamıyor
Konuyu kişiselleştirmeyelim.
Nicki de farklı bir isim olsun diye seçtim
Piyasada böyle bir kitabın olması isim benzerliği, başka da bir benzerlik yok.
Konu benim kişisel gelişime ilgim olup olmadığı değil,neden takım tuttuğunuz.
Son olarak ben sana yeni bir sistem icat ettim ;
Sen hep kazanan takımı tut, risk bunda 0, benim sistemde ufakta olsa bir risk var, hatırlatma için teşekkürler.
Senin sistemin daha sağlam
Hiç kaybetmezsin, hep kazanırsın ve mutlu olursun.
Şehir AŞK'ı bizimkisi..
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
quote:
Orijinalden alıntı: %100 düşünme gücüm
quote:
Orijinalden alıntı: compitir
yaş >20 ve kişisel gelişim kitapları okuyorsun bol miktarda yazdıklarında senin fikrin değil bence bir dergide kitapta görmüşsün burda hava atıyorsun yazdığında şöyle bir saçmalık var her takım tutan klübün formasını, biletini vs. alıyor diye birşey yok, ikinsici maçda bir tarafı tutunca maç daha çok zevkli olur, üçüncüsü de 3 büyüklerden birini tutuyorsan okulda,işte muhabbet çıkar, hele galibiyet sonrası falan
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir, alıntı değildir, alıntı olsaydı yazardım, kişisel gelişim kitaplarını okumuyorum, ilgi alanım değil.
Her takım tutan kulübün formasını, biletini almaz, bu konuda haklısın.
Maçta bir tarafı tutunca maç daha zevkli olur, bu konuda da haklısın. Ben maçta iyi oynayan tarafı tutuyorum, bu da zevk almak için yeterli oluyor.
Takım tutmuyorum, ama muhabbeti olduğu zaman da biz de bir iki kelam ediyoruz, bu konuda seninle aynı fikirde değilim, muhabbetini yapmak için takım tutmak zorunda değilsin.
İyi oynayan tarafı tut, hiç üzülmezsin, hep galip gelirsin, bu da acaip zevkli olur, bir defa dene istersen, tavsiye ederim, risk 0, hep kazanıyorsun ve mutlu oluyorsun, kimse okulda veya işyerinde senin tuttuğun takım maçı kaybettiği için dalga geçemiyor ya da seni üzemiyor.
Benim sistemimde sen hep kazanansın, kaybetmek yok.
İnsanların bağımlılık oranları farklıdır. Sen bağlanmadan izleyebilirsin başkası çok bağlanır. Sen yüzeysel keyif alırsın başkası olayın içinde yer alarak keyif alır.
Senin sisteminde de sen kaybediyorsun. Sen takımına katkı sağlamazsan izleyecek takımda kalmaz. Yada herkes senin gibi düşünse ortada takım kalmaz.
Takımlar gelirlerini tek bir kaynaktan elde etmezler.
Bugün Barcelona, Real Madrid, Manchester United ve Arsenal gibi büyük takımlar gelirlerini stad gelirleri, TV geliri, sponsorluk anlaşmaları, reklam anlaşmaları, forma satışı vs. lerden elde ederler.
Bu gelirlerin arasında en büyük payı TV şirketiyle yapılan anlaşmalar tutar. İkinci olarak stad ve reklam gelirleri gelir.
Forma satışı, kombine gibi gelirler kulüpler için son sırada gelir.
Keza Türkiyedeki kulüpler için de aynı şey geçerlidir.
Bir de şunu hatırlatmak isterim, hiç bir desteği olmadığı halde neredeyse her semtin takımı vardır, kendi yağlarıyla kavrulup giderler.
Ben zaten maça gitmeyelim demiyorum, takım tutmaya gerek yok diyorum.
İstanbulda yaşıyorsanız Türkiye ligindeki büyük takımlardan istediğiniz birinin maçını stadda ailenizle beraber izlemeye gidin diyoruz, bunu yapmak için taraftar olmaya gerek yok, ambiansı kuvvetli olan tribünü seçer ve stadda maçı izleyerek hoş bir hafta geçirebilirsiniz, bütün bunları yapmak için takım tutmaya gerek yok.
Biz takım tutsak ta, tutmasak ta bu takımlar var olmaya devam edecektir, çünkü futbol bir sinema gibi gösteri oyunudur.
Futbol bir gösteri oyunu olduğu için her zaman bu gösterinin seyircisi olacaktır.
Hafta sonu seyrettiğim La Liga maçlarından özellikle Messili Barcelona maçlarından acaip keyif alıyorum, bahsettiğiniz gibi yüzeysel bir keyif almıyorum.
Çerezimi alıyorum, çayımı yudumluyorum, maçımı büyük bir keyifle izliyorum.
Takım tutmadan da maçları izlemekten büyük bir keyif alabilirsiniz.
netanket.net sitesi açıldı mı
Futbolda bir amaç vardır, amaç ise kupadır. Rekabet vardır, rekabetin olduğu yerde taraf olmakta vardır.
Hocam öncelikle compitir'ın dediği gibi yeme bizi Kitap mı yazıyorsun, tez mi hazırlıyorsun söyle bize açık açık. Biz sana yardımcı oluruz için rahat olsun "Neden Takım Tutuyorsunuz ?" demişsin. Senin sorduğunda sorumu? Sevdada mantık aranır mı hiç? Tvden Laligayı seyrediyorum, ordan tat alıyorum demişsin. Doğrudur orada bizim liglerden çok daha kaliteli futbolcular var fakat şöyle bir söz vardır "Neyleyim Köşkü içinde Salınan Yar Olmayınca" diye. Bizim amacımız futboldan seyir zevki değil, stres atmak deşarj olmak hiç değil, tutulmuşuz bir sevdaya gidiyoruz peşinden, mantığı yok bunun Yıllardır kombinem var Bursasporun maçlarına giderim benim düşündüklerim bunlar umarım yardımcı olmuşumdur Şu linkede bir göz at istersen hani mantık aranmaz demiştimya onunla ilgili; http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git=KoseYazilari&id=6953
başlığı açan kullanıcı uçmuş ve bunları başka konularda defalarca yazdım zaten ama birkezde burada yazalım.
Neden takım tutuyorsun? içindeyken sıkılsamda lanetler beddualar etsemde şu dünyada nereye gidersem gideyim özleyecem bi yer varsa oda Samsundur bu nedenle takım tutuyorum.
futbol bana birşey kazandırıyor mu? Hayır
futbolun benden aldıkları ve zararları neler? -yorgunluk hastalık, -tatil gününün statta geçmesi, -tanıyanların salak mısın olm ne işin var bu havada statta demesi, -tanımayan insanların boynunda atkın varken sana potansiyel serseri muamelesi, -cebinden harcadığın bilet paran forma paran gidebiliyorsan deplasman paran, -tribündeki seviyesizlik reiscilik abicilik 15 yaşında çocugun kendini dünyanın kralı sanması..... uzarda gider bu liste.
Neden sigara içiyorsun ?Neden içki kullanıyorsun ?
Bağımlılık bu bağımlılık..
Biz bu renklere aşık olduk hocam
quote:
Orijinalden alıntı: Lucifer
Şehir AŞK'ı bizimkisi..
quote:
Orijinalden alıntı: SP3ctr3
başlığı açan kullanıcı uçmuş ve bunları başka konularda defalarca yazdım zaten ama birkezde burada yazalım.
Neden takım tutuyorsun? içindeyken sıkılsamda lanetler beddualar etsemde şu dünyada nereye gidersem gideyim özleyecem bi yer varsa oda Samsundur bu nedenle takım tutuyorum.
futbolun benden aldıkları ve zararları neler? -yorgunluk hastalık, -tatil gününün statta geçmesi, -tanıyanların salak mısın olm ne işin var bu havada statta demesi, -tanımayan insanların boynunda atkın varken sana potansiyel serseri muamelesi, -cebinden harcadığın bilet paran forma paran gidebiliyorsan deplasman paran, -tribündeki seviyesizlik reiscilik abicilik 15 yaşında çocugun kendini dünyanın kralı sanması..... uzarda gider bu liste.
Bi yere gitmedim, buradayım.
quote:
Hani sen uzaklaştırılmıştın dün. Ne oldu çabuk döndün?
Valla düşüncelerin çok ilginç. Bu düşünceye sahip futbol izleyicisi sayısı dünyada çok azdır. Fazla olması beklenemez zaten.
Birçok kişi için futbol(spor ve taraftarlık) hayatın bir parçasıdır. Futbol hayata çok benzer. Hayat karmaşıktır. Hayatlarımızı acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir serüven halinde yaşıyorsak, futbol da böyle olmalıdır. Hayatı her dakika mutluluk ve iyilik içinde yaşayamayız. Çünkü acı zamanlar olmadan hayat anlamsız ve monoton olur, iyi anların kıymeti bilinemez. Ayrıca kötü tecrübeler bizi yontar ve bilinçlendirir.
Futbol da böyledir. Her sene başarı olamaz. Kötü anlarda olmak zorunda. Cefasını çekmeden hayatta boş, futbol da boş. Seninki kendini kandırmak ve kolaya kaçmak. Fantastik bir evrende değiliz. Burası dünya. Burada işler böyle yürür.
Mesela ManU. Adamlar 3 senedir şampiyon, Inter kaç senedir öyle. Yeter artık demiyormuyuz? Neden, çünkü anlamı kalmadı.
Renklerine hastayımm
başlık çok güzel. mantık arayışı doğru. bunu bende düşünmüşümdür. çünkü baktığım vakit çevreme bu fanatiklik o kadar abartılıp insanların kendinlerinden alıp zarar verecek düzeye hiç farkında olmadan getiriliyorki hem şaşıyorum hem üzülüyorum, özellikle gençlere yazık böyle şeylerle kendilerini oyalayıp gençliklerini öldürüyorlar. mesajlara cevap verene bazı kişileride görüyorum burada biz böyle düşüncelerle hiç bir yere varamayız, çünkü sınırlar zorlanıyor hiç olması gerektiği gibi yapılan bir sevinç tutulan bir takım değil. holiganlık işte bu aşırı bağlılığın sonucu çıkayor ve çevresine zarar vermekten başka bişey yapmıyor. tavsiyem bu içinde bulunduğunuz boşlukta özellikle gençler için diyorum, tavsiyem kendinizi başka şeylerle oyalamaya çalışın, farklı ortamdaki insanların içine girin, sosyal aktivitelere katılın, tiyatroya bir çoğu kişi hiç gitmemiştir ona gidip görüp izleyin, kız arkadaşınız yoksa olmasını sağlayın, kitap okuyun ansiklopedi okuyun olmadı wikipedia vs. , national discovery gibi bilgilendirici kanallar izleyin. bunları sadece tavsiye olarak söylüyorum aşağılamak hor görmek gibi amaçlarım yok teşekkürler iyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: kayaer07
quote:
Hani sen uzaklaştırılmıştın dün. Ne oldu çabuk döndün?
Valla düşüncelerin çok ilginç. Bu düşünceye sahip futbol izleyicisi sayısı dünyada çok azdır. Fazla olması beklenemez zaten.
Birçok kişi için futbol(spor ve taraftarlık) hayatın bir parçasıdır. Futbol hayata çok benzer. Hayat karmaşıktır. Hayatlarımızı acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir serüven halinde yaşıyorsak, futbol da böyle olmalıdır. Hayatı her dakika mutluluk ve iyilik içinde yaşayamayız. Çünkü acı zamanlar olmadan hayat anlamsız ve monoton olur, iyi anların kıymeti bilinemez. Ayrıca kötü tecrübeler bizi yontar ve bilinçlendirir.
Futbol da böyledir. Her sene başarı olamaz. Kötü anlarda olmak zorunda. Cefasını çekmeden hayatta boş, futbol da boş. Seninki kendini kandırmak ve kolaya kaçmak. Fantastik bir evrende değiliz. Burası dünya. Burada işler böyle yürür.
Mesela ManU. Adamlar 3 senedir şampiyon, Inter kaç senedir öyle. Yeter artık demiyormuyuz? Neden, çünkü anlamı kalmadı.
Çabuk dönerim ben
Sana bir sır vereyim.
Bu aralar bayanlarla aram hiç iyi değil
Futbol bölümündeki forum yöneticilerinden bazıları da muhtemelen BAYAN
Canları sıkıldıkça uzaklaştırma veriyorlar.
Sen sen ol kız arkadaşın olursa forum yöneticisi olmamasına dikkat et.
Gerçi ben bu forumda hiç kimseyi tanımıyorum, forumdan ne erkek ne bayan hiç kimseyi tanımam ama dediğim gibi bu aralar bayanlarla aram hiç iyi değil anlaşamıyoruz.
Uzaklaştırma da bu yüzden herhalde.
quote:
Çabuk dönerim ben
Sana bir sır vereyim.
Gerçi ben bu forumda hiç kimseyi tanımıyorum, forumdan ne erkek ne bayan hiç kimseyi tanımam ama dediğim gibi bu aralar bayanlarla aram hiç iyi değil anlaşamıyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: kayaer07
quote:
Çabuk dönerim ben
Sana bir sır vereyim.
quote:
Orijinalden alıntı: Timsah-16
Hocam öncelikle compitir'ın dediği gibi yeme bizi Kitap mı yazıyorsun, tez mi hazırlıyorsun söyle bize açık açık. Biz sana yardımcı oluruz için rahat olsun "Neden Takım Tutuyorsunuz ?" demişsin. Senin sorduğunda sorumu? Sevdada mantık aranır mı hiç? Tvden Laligayı seyrediyorum, ordan tat alıyorum demişsin. Doğrudur orada bizim liglerden çok daha kaliteli futbolcular var fakat şöyle bir söz vardır "Neyleyim Köşkü içinde Salınan Yar Olmayınca" diye. Bizim amacımız futboldan seyir zevki değil, stres atmak deşarj olmak hiç değil, tutulmuşuz bir sevdaya gidiyoruz peşinden, mantığı yok bunun Yıllardır kombinem var Bursasporun maçlarına giderim benim düşündüklerim bunlar umarım yardımcı olmuşumdur Şu linkede bir göz at istersen hani mantık aranmaz demiştimya onunla ilgili; http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git=KoseYazilari&id=6953
Tamam ben de niçin takım tuttuğunuzu merak ediyorum zaten.
Sen sevda, aşk olarak görüyorsun takım tutmayı
Mantık arama bunda diyorsun.
Peki ben de sana şöyle sorayım ; gerekli mi, değer mi böyle bir sevdaya, böyle bir aşka
Hiç bir zaman ulaşamayacağın, hep soyut kalacak platonik aşk için değer mi zamanımızı bununla tüketmeye.
Aslında ufakta olsa senin kendi şehrinin takımının başarılı olmasını istemeni mantıklı buluyorum, ama bence bunun için de taraftar olmaya gerek yok.
Üç büyükleri tutanları zaten hiç anlamıyorum ve bana bu daha saçma geliyor.
Son olarak sorunun cevabını kendin ver ve KALBİNİN SESİNİ DİNLE.
KALBİNDEN GELEN SES HER NE OLURSA OLSUN SANA DOĞRU CEVABI VERECEKTİR.
BU SES DOĞRU YOLDASIN DİYORSA TAKIM TUTMAYA DEVAM ET
AMA BU SES GEREK VAR MI, BOŞ İŞLER, YANLIŞ MI YAPIYORUM VB GİBİ SORULAR SORUYORSA
BİL Kİ O ZAMAN YANLIŞ YOLDASIN
YAPMAN GEREKEN TEK ŞEY
İÇİNDEKİ SESİ DİNLEMEK
BU SES SENİ DOĞRUYA GÖTÜRECEKTİR
Not: Kusura bakma, cevap çok gecikti, beni mazur gör.
quote:
Orijinalden alıntı: SP3ctr3
Demişsin ki Futbol bana bir şey kazandırmıyor
Cebimdeki param buraya gidiyor,
Tribünde seviyesizlik diz boyu,
15 yaşında çocuk külhanbeylilik yapıyor.
Kısacası benim aklıma gelmeyen birkaç olumsuz şeyi buraya yazmışsın
ZATEN SORULARIN CEVABINI SİZ VERMİŞSİNİZ.
Benim size katılmadığım tek nokta tatil gününün stada geçirilmesi
Ambiansı güzel olan bir maç varsa aileniz ya da kız arkadaşınızla beraber tatil gününü stada geçirmek oldukça keyifli olur.
Takım tutmadan çekemiyorum,bölye bakarak pisişik güçlerim yok.