Şimdi Ara

Neden Türkiyede Böyle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BrunsuzLord-Volde

Neden Türkiyede Böyle Amerikada Şöyle Neden Bizim Çok Gökdelenimiz Yok Neden Kötüyüz Diyenler Bir Düşünseniz Daha Türkiye 100 yıllık bi yer bile değil neyi kıyaslıyorsunuz ki?
    Benim düşüncem budur.Farklı düşünen?

Gelişmişlik koca koca gökdelenler, über lüks arabalar değildir. Zaten şu an Hollanda, Norveç, İsveç, Finlandiya vb. gelişmiş ülkelere baktığında bunun örneğini çok iyi görürsün. Türkiye isteseydi şu ana kadar sosyal olarak gelişmiş, demokratik bir ülke olabilirdi. Ancak şu an milliyetçiliğin, ırkçılığın, dinciliğin, tahammülsüzlüğün hatsafhada olduğu bir yer ve bu yüzden asla gelişemeyecek. Anca yeşillikler katledilir, beton tutkusuyla koca koca gökdelenler dikilir, cahil halk da "GIZ FADİME BAH AYNI NİYORG GİBİ OLDUH NE GÖZEL HÜKÜMET" der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 31 Ağustos 2012; 8:17:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Neden Türkiyede Böyle Amerikada Şöyle Neden Bizim Çok Gökdelenimiz Yok Neden Kötüyüz Diyenler Bir Düşünseniz Daha Türkiye 100 yıllık bi yer bile değil neyi kıyaslıyorsunuz ki?

Gelişmişlik koca koca gökdelenler, über lüks arabalar değildir. Zaten şu an Hollanda, Norveç, İsveç, Finlandiya vb. gelişmiş ülkelere baktığında bunun örneğini çok iyi görürsün. Türkiye isteseydi şu ana kadar sosyal olarak gelişmiş, demokratik bir ülke olabilirdi. Ancak şu an milliyetçiliğin, ırkçılığın, dinciliğin, tahammülsüzlüğün hatsafhada olduğu bir yer ve bu yüzden asla gelişemeyecek. Anca yeşillikler katledilir, beton tutkusuyla koca koca gökdelenler dikilir, cahil halk da "GIZ FADİME BAH AYNI NİYORG GİBİ OLDUH NE GÖZEL HÜKÜMET" der.

Evet haklsın

• bizde 300 katlık gökdelen olsa 289 katı boş olur
  • başörtülü olanların olmayanlara, olmayanların olanlara sataşması, din özgürlüğünün olmaması, ırkçılığın bol olması gibi sebepler, haa bide akepe var o apayrı bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slippery Soap

bizde 300 katlık gökdelen olsa 289 katı boş olur

Bence asansör yapmayı unuttukları için 11 katlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

Ülke 100 senelik falan değildir ekonomik olarak, 1940-2000 yılları arasında ekonomi olarak duraklama dönemindedir. 10 yıllık bir devletten farkımız yok. Ayrıca bu cari açıkla Almanya'ya asla yaklaşamaz bu ülke. Üretim diye bir şey yok, bir tek tarım-hayvancılık vardı göçle o da bitti dışarıdan hayvan alıyoruz. Almanya ise dışarıdan işçi almış bir çok alanda sayısız kuruluş bulunduran bir ülkedir. Biz daha yerli arabadayız

Daha yerli araba bile tam olarak yerli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Doğru yorum.

• Türkler 5.000 yıldır dunya da tanının bilinen bir ırk onlarce devlet kurmuşlar ama amerika bundan 150-200 sene evvel keşfedilmiş bi yer ve amerikan ırkı diyede bir şey yok avrupadaki ingiliz fransız ve ispanyolların kurdugu daha sonrada bagımsızlıgını kazanmış bir ülke yani türkler 5.000 yıldır özellikle islamla tanıştıktan sonra bilim sanat ve sosyal alanda ilerlememiştir ve şunuda belirmek isterim ki amerikayı kuranlar 'deist'tır(yani tüm dinleri ve peygamberleri reddeden sadece bir tanrının var olduguna ama kutsal kitaplar ve peygamberlerin safsata olduguna inanan düşünce)ben amerikanın gelişmesin bu deist ateist yapıyada baglıyorum ogneyin milliyetci ırkcı almanyada naziler yahudileri kılıçtan gecirirken einştein (kendisi deist tir ve yahudi bir ailenin ogludur) amerikaya kaçıyor ve burada yüzlerce buluş yapmıştır (ör:atom bombasının formülü) yani demem odurki milliyetçiliklen dindarlıktan(benim şahsi görüsüm)bu ülke gelişemedi.Bi örnek daha veriyim son olsun japonyaya atom bombası atıldı bundan önce japonya teknolojide ileri bir ülke degildi atom bombası atıldıktan sonra ülke kendini tamamamen egitime verdi(bu süre içinde ateist nufus sürekli artmıştır suan da jaoponyanın %65 i ateisttir ''kaynak wiki'') ve su anda dünyanın saylılı gelişmiş ülkesidir dünyaya teknloloji satan ve ekonomisiylede bir devdir.Yani yok kuran dersi yok peygamber hayatı dersiyle bu ülke gelişmez zaten bu dersler ülkenin laik yapısına aykırı muhammedin hayatını anlatıyosa isanın musanın kinide anlatıcaksın kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blocket -- 31 Ağustos 2012; 20:28:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blocket

Türkler 5.000 yıldır dunya da tanının bilinen bir ırk onlarce devlet kurmuşlar ama amerika bundan 150-200 sene evvel keşfedilmiş bi yer ve amerikan ırkı diyede bir şey yok avrupadaki ingiliz fransız ve ispanyolların kurdugu daha sonrada bagımsızlıgını kazanmış bir ülke yani türkler 5.000 yıldır özellikle islamla tanıştıktan sonra bilim sanat ve sosyal alanda ilerlememiştir ve şunuda belirmek isterim ki amerikayı kuranlar 'deist'tır(yani tüm dinleri ve peygamberleri reddeden sadece bir tanrının var olduguna ama kutsal kitaplar ve peygamberlerin safsata olduguna inanan düşünce)ben amerikanın gelişmesin bu deist ateist yapıyada baglıyorum ogneyin milliyetci ırkcı almanyada naziler yahudileri kılıçtan gecirirken einştein (kendisi deist tir ve yahudi bir ailenin ogludur) amerikaya kaçıyor ve burada yüzlerce buluş yapmıştır (ör:atom bombasının formülü) yani demem odurki milliyetçiliklen dindarlıktan(benim şahsi görüsüm)bu ülke gelişemedi.Bi örnek daha veriyim son olsun japonyaya atom bombası atıldı bundan önce japonya teknolojide ileri bir ülke degildi atom bombası atıldıktan sonra ülke kendini tamamamen egitime verdi(bu süre içinde ateist nufus sürekli artmıştır suan da jaoponyanın %65 i ateisttir ''kaynak wiki'') ve su anda dünyanın saylılı gelişmiş ülkesidir dünyaya teknloloji satan ve ekonomisiylede bir devdir.Yani yok kuran dersi yok peygamber hayatı dersiyle bu ülke gelişmez zaten bu dersler ülkenin laik yapısına aykırı muhammedin hayatını anlatıyosa isanın musanın kinide anlatıcaksın kardeşim.

Ben Savaşta Türklerin gerilediğini söyledim ve bencede her dinin anlatılması gerekir sonuç olarak onlar da allahın seçtiği peygamberler.

• quote:

iyi de panpa bizim böyle bi skıntımız yoktu..
  • Ülkeyi kötülemek için gökdelen eksikti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blocket

Türkler 5.000 yıldır dunya da tanının bilinen bir ırk onlarce devlet kurmuşlar ama amerika bundan 150-200 sene evvel keşfedilmiş bi yer ve amerikan ırkı diyede bir şey yok avrupadaki ingiliz fransız ve ispanyolların kurdugu daha sonrada bagımsızlıgını kazanmış bir ülke yani türkler 5.000 yıldır özellikle islamla tanıştıktan sonra bilim sanat ve sosyal alanda ilerlememiştir ve şunuda belirmek isterim ki amerikayı kuranlar 'deist'tır(yani tüm dinleri ve peygamberleri reddeden sadece bir tanrının var olduguna ama kutsal kitaplar ve peygamberlerin safsata olduguna inanan düşünce)ben amerikanın gelişmesin bu deist ateist yapıyada baglıyorum ogneyin milliyetci ırkcı almanyada naziler yahudileri kılıçtan gecirirken einştein (kendisi deist tir ve yahudi bir ailenin ogludur) amerikaya kaçıyor ve burada yüzlerce buluş yapmıştır (ör:atom bombasının formülü) yani demem odurki milliyetçiliklen dindarlıktan(benim şahsi görüsüm)bu ülke gelişemedi.Bi örnek daha veriyim son olsun japonyaya atom bombası atıldı bundan önce japonya teknolojide ileri bir ülke degildi atom bombası atıldıktan sonra ülke kendini tamamamen egitime verdi(bu süre içinde ateist nufus sürekli artmıştır suan da jaoponyanın %65 i ateisttir ''kaynak wiki'') ve su anda dünyanın saylılı gelişmiş ülkesidir dünyaya teknloloji satan ve ekonomisiylede bir devdir.Yani yok kuran dersi yok peygamber hayatı dersiyle bu ülke gelişmez zaten bu dersler ülkenin laik yapısına aykırı muhammedin hayatını anlatıyosa isanın musanın kinide anlatıcaksın kardeşim.

Ben Savaşta Türklerin gerilediğini söyledim ve bencede her dinin anlatılması gerekir sonuç olarak onlar da allahın seçtiği peygamberler.

Tabikide her din anlatılmalı ama besi hayvanı yetiştirir gibi ben dindar bir nesil yetiştiricem dersen bu iş olmaz örnegin suanda microsoft un apple nin kurucuları ateist şuan dünya üzerinde en zeki insan kabul edilen stephen hawking ateist dünya ya yön vermiş en büyük bilim insanlarının 10 tanesinden 8 i öyle yani isteyen istediğini olsun genç beyinlere baskı yapmamak gerek sen koyu müslümansan senin cocugun ateist olabilir herkez herkeze saygı duymalı.

• çok çabuk bölünüyoruz . bir maç bile olsa karşı taraftamı biri hemen " çaaat " diye yapıştırıyorlar küfürü, genellemeyi . bunu söyleyen gsliyse mesela fenerbahçeliler gerizekalı , *** bilmem ne diye devam ediyor , bu en basit örneği . seçim zamanı biri karşı tarafta mı hemen " çaaaat " diye o partiye karşı genelleme yaparak insanlara hoş olmayan cümleler kuruyorlar . Belki o da partinin her şeyini kabul etmiyor . Belki araştırdı işin aslını öğrendi . 3 sene önce falan bir arkadaşımla siyaset hakkında konuşuyorduk olay tartışmaya döndü , ben ne kadar sakinliğimi koruyup açıklama yapmaya çalışsam da bana parti hakkında genelleme yapıp hakaret etti ona son cümlem " bir daha seninle konuşmak istemiyorum " oldu . saygı , anlayış , empati bunlar çok önemli . ki üzülerek söylüyorum toplumumuzda bunlar pek mevcut değil . insanlar hemen farklı görüş , farklı ; parti , takım , statü olsun yardırmaya başlıyorlar . " yaahuu arkadaş otur bir beni dinle " değil mi ? - yok dinlemiyorlar . dinliyormuş gibi gözüküyorlar .

* Biri başörtülü mü hemen , gerici diyorlar .

* Biri açık mı hemen , dinsiz diyebiliyorlar .

ve ya ;

* Biri kapalı mı , hemen namuslu sayılıyor .

* Biri açık mı , hemen namussuz sayılıyor .

Yarın öbür gün kapalı biri namussuzluk yaptığına dair duyumlar alındı mı , açıklar hemen " aaa gördünüz mü ? " deyip atarlanabiliyor .
    " " " açık " dini inancını yerine getirdi mi , kapalılar " inanamıyor " .

Yani nedir bu takıklık , ne bu birşeyleri parçalama , yargılama , ezme , yükseltme , kendini kanıtlama çabası anlamış değilim .

• Sen kendi ülkende çıkan petrolü kendi halkına 4.67 ye yabancıya ise 1.83(yanlış hatırlamıyorsam böyleydi ama 1 le başladıgı kesin) ye satarsan gelişemezsin.
    NOT:Ülkelerin kuruluş süreleri önemli değil sonuçta biz türkler kaç asırdan beri anadoluda yaşıyoruz.Değişen tek şey ülke isimlerimiz ve yönetim şekillerimiz.Yoksa 0 dan başlayıp ev filan inşa ettiğimiz yok.Birde bu mantıkla gidersek şuanda amerikada ki insanların mağarada yasaması gerekirdi.
  • güney kore kaç senede kuruldudandik durumda olmamızın tüm nedeni halkımızın Aziz Nesinin dediği gibi %90nın aptal oluşudur(%60dan sonra özür dilerken 90 demesi gerektiğini söylemişti) politikacılar ülkeyi kurulduğu günden beri biri hariç(Mustafa Kemal Atatürk) sömürüyorlar tek yaptıkları kendilerine ve çevrelerine para kazandırmak keza ordu da öyle fakat vatandaşlarımız kaç senedir hala sömürüyü görmüyor çoğu zamanın getirdiği her şeyi sanki devlet getirmiş gibi görüyor ters bir durumda ancak sövüyor hiçbir zaman nedenini düşünmüyor kafaları öyle yobazlaşmış ki kuluçka makinelerinden bir farkları yok sadece neslin devamını oluşturuyorlar ve en kötüsü gelecek nesilleri zehirliyorlar ken düşünceleriyle her geçen nesil biraz daha kötüleşiyor

• hımm şu müslüman değilim diyen adamdı değil mi bu? hatta marksistdi değil mi?

cenap şahabettin de türklerden hiçbiri bir buluş yapamamış demişti.

gelelim türklerin aptallığına. ÖNCELİKLE KENDİSİ AKILLI OLSAYDI SEVGİLİSİYLE GÜNEŞİN DOĞUP BATIŞINI İZLEYİP ALLAH YOK DEMEZDİ. adam kendini akıllı görüp ateist çıkıp türk halkı aptaldır dersen ve sen de bunu yersen sana ne diyeyim ben.

türkiye nin gelişmemesinin nedeni yıllardır pkk ya ayrılan para, halkın gelirinden çok vergi ödemesi, yeraltı kaynaklarının azlığı ve BERBAT ÜLKE YÖNETİMİDİR. ülkeyi abd köpeği olarak yönetmek ve tüm kaynakları özelleştirip akp iyi diyen bi toplumdan bahsediyoruz. ha bir de şu lanet cemaat var. cemaat diye kaç kul hakkı yemiştir allah bilir.

demek istediğim halk kendini kurtaracak birini bekliyor yani kendisi bi adım atmayıp kendisini kurtaracak birilerini arıyor. yeni nesil böyle çünkü teknoloji onları devamlı yatmaya ve uyuşukluğa alıştırıyor.

işin özü KORKAK OLMAYAN SİYASETÇİLER LAZIM. KIBRIS A ABD GİRME ORAYA DEYİNCE ECEVİT YİNE DE GİRMİŞTİ. İYİKİ (ALLAH A ŞÜKÜR) KIBRIS ŞİMDİ BÖLÜNMEDİ YOKSA AKP SİZE KIBRIS IN TOPRAĞINDAN Bİ PARÇA BİLE VERMEZDİ.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.