Şimdi Ara

Neden yaşlanıyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de 15 yaşımda ağır bir ameliyat geçirmiştim. Sinüzit olmuştum. Ama gerçek olanından. Öyle çoğu insanda olandan değil. Vücudum felce uğradı. Yalnızca gözlerimi kıpırdatabilmiştim 6 ay boyunca ve ağızımı. Şişli Etfal hastanesinde yattım 6 ay kadar. Doktorların kapı aralığından benim için aileme çocuğunuz ölmek üzere dediğini duymuştum. Ve o lafı duyduktan bir gün sonra artık bunu beynim mi bana yaptırdı bilemiyorum kollarımı hareket ettirmeyi başarmıştım. Demek istediğim herhalde insan öleceğim derse ölür, ölmeyeceğim derse ölmez bir yerde belki. Bu deneyimi bizzat kendimden biliyorum. Sonsuz yaşam değil belki ama o an ölümü beynimiz sayesinde yenebileceğimize inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 20 Ocak 2007; 13:28:14 >
  • bende 15 yaşımda acıbademde oldum,yoğun bakımdaki halimi hatırlıyorum.hiç uyumadım ağzım kupkuruydu su vermiyolardı ameliyat olduğum için yeni.ben hareket edemiyodum zaten öle yatakta yatıyodum.kameradan annemleri babamlar arkadaşları gösteriler o anda konuşamıyodum zaten salyalar akıyodu susuzluktan.artık bi hemşireye dedim oradan abla ltfen su ver ölüyorum susuzluktan dedim getirdi walla o hemşireyi hiç unutmucam saolsun ama zararıda olabilirdi ama ölüyodum susuzluktaan.neyse kameradan gördüm gözümden yaş geldi.ölceğimi sanıyordum.uyumaya karar verdim felan beynimden ölmek geçiyodu.kendimi ölmek istemiyorum diyerek zorladım hep.zaten her anı hatırlıyom o anın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeRHaS

Her kullanılanın yıprandığı gibi hücrelerimizde ki organellerde belirli bir zaman sonra yavaşlar ve yaptıkları işi ilk günlere nazaran daha yavaş yaparlar.Yaşlı
    insanlarda görmüsünüzdür;yara olan bir yerin gençlerdeki yaralara göre daha geç iyileşmesi,buna örnektir...

PEKİ NEDEN??? Sağlıklı yaşam bize sadece ağrısız sızısız bir yaşlılık mı katıyor? Ben yaş katmasını isterdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 20 Ocak 2007; 18:07:15 >
  • Geçmiş olsun arkadaşlar.Bu gerçekten çok ciddi bir konu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

PEKİ NEDEN??? Sağlıklı yaşam bize sadece ağrısız sızısız bir yaşlılık mı katıyor? Ben yaş katmasını isterdim...

arkadaşım sana kafayı taktığımı sanma ama kendinle çelişiyon be. bi yandan bu hayatın bizlere verilmiş kötü bi hediye olabileceğinden dem vuruyon, diğer yandan yaşamak için can atıyon gibi geldi bana. yanlışmıyım desene?
  • Bize ( insanlığa ) yazmışım oraya, hala bana yazdığımı zannediyor
  • quote:

Bize ( insanlığa ) yazmışım oraya, hala bana yazdığımı zannediyor

iyi o zaman. ben senide insanlığın bi parçası sanmıştım. ya da kendini ne olarak görüyosun? sorması ayıp yaş kaç abicim? inan öyle bi tarzın varki dilim varmıyor tasvir etmeye. başından aşağıya çelişki kokuyorsun. neyse fazla uzatmıyorum artık. bu tartışma beni aşar. başım ağrıdı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BilenAdam101

quote:

Bize ( insanlığa ) yazmışım oraya, hala bana yazdığımı zannediyor

iyi o zaman. ben senide insanlığın bi parçası sanmıştım. ya da kendini ne olarak görüyosun? sorması ayıp yaş kaç abicim? inan öyle bi tarzın varki dilim varmıyor tasvir etmeye. başından aşağıya çelişki kokuyorsun. neyse fazla uzatmıyorum artık. bu tartışma beni aşar. başım ağrıdı.

Teşekkür ederim iltifatların için, hoşçakal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 20 Ocak 2007; 21:27:34 >

• yüce yaradanın biz insanlara dünyanın fani olduğunu hatırlatmak için. sadece canlılarmı? hayır tüm kainat; etrafımıza bir bakalım canlı cansız katı sıvı gaz
    gezegenler yıldızlar aklınıza ne gelirse. bu dünyanın fani olduğunu unutmayalım arkadaşlar
  • Konumuz neden yaşlanıyoruz idi...

Peki konu hakkında ne düşünüyorsun celenay ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 20 Ocak 2007; 22:02:52 >
  • konuya bak

tanrı istediği için yaşlanıyoruz fazla kurculama bu konuyu sonra tırlatırsın mazallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: slam+TÜRKİYE

konuya bak

tanrı istediği için yaşlanıyoruz fazla kurculama bu konuyu sonra tırlatırsın mazallah

Konuya bakmış...

Sen önce yaptığın yoruma bak...

Tanrı istediğiiçin yaşlanıyor muşuz...

İnanamıyorum ya, her cevabı verilemeyen, cevap aranan soruna direk Tanrı istedi kurcalama. İyi artık...

ABARTTIN...

• Aferin... Bu başlık da çöpe döndü
  • Bir süre sonra öyle oluyor tabi. Yapacak birşey yok. Konular başlangıçtaiyi gider. Ortalama 5. ya da 6. mesajda biri mutlaka sapıtırsa olacağı bu. İşe el atılması için daha fazla moderatör öneriyorum siteye. Mesela ban :)
  • bdfyobgsougt ve TheM;öncelikle ikinizede çok geçmiş olsun diyorum
    yazdıklarınız beni şok etti
    ikinizin yaşadığı bir insanın dünyada yaşayabileceği en büyük tecrübedir ve bundan ötesi olduğunuda sanmıyorum
    cidden çok geçmiş olsun

slam+TÜRKİYE;forumdaki diğer mesajlarınada bakıyorum,kusura bakma ama açıklayamadığın tüm olayları Tanrı'ya bağlıyorsun.inançlarını sorgulamaya hakkım yok tabiki haddim değil ancak Tanrı insana zekayı birşeyleri düşünmesi için verdi,herşeyi Tanrı'ya bağlayarak kabullenmek için değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 21 Ocak 2007; 15:32:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

bdfyobgsougt ve TheM;öncelikle ikinizede çok geçmiş olsun diyorum
    yazdıklarınız beni şok etti
    ikinizin yaşadığı bir insanın dünyada yaşayabileceği en büyük tecrübedir ve bundan ötesi olduğunuda sanmıyorum
    cidden çok geçmiş olsun

slam+TÜRKİYE;forumdaki diğer mesajlarınada bakıyorum,kusura bakma ama açıklayamadığın tüm olayları Tanrı'ya bağlıyorsun.inançlarını sorgulamaya hakkım yok tabiki haddim değil ancak Tanrı insana zekayı birşeyleri düşünmesi için verdi,herşeyi Tanrı'ya bağlayarak kabullenmek için değil

Kesinlikle Sanctus doğru söylüyor. Sonuna kadar katılıyorum. slam+TÜRKİYE de ne yapsın? O da haklı:) Düşünsene inandığın birşey var, ve açıklayamadığın. İnanıp inanıp kesin dediğin ama açıklayamadığın birşey. Birileri geliyor açıkla diyor sana, açıklayamıyorsun saldıracak yer arıyorsun doğal bir tepki olarak. Bence kızmamak lazım. O da haklı ya...

• Birşey daha! Birgün kesinlikle ölümü yeneceğiz, görürsünüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 21 Ocak 2007; 16:31:02 >
  • quote:

zaten böyle bir şeyi yazarak sorgulamış oluyorsun. hayatta herşeyi tanrıya bağlayarak inanan kim bi kere? öyle olsaydı insanlar sadece dua eder ve beklerlerdi. bana göre tüm bunlar islamiyeti tüm yönleri ile bilmemekten kaynaklanıyor. islamiyette herkes herşeyi tanrıya bağlar diye birşey yoktur. kader kavramı vardır sadece. biraz okuyup bilgi sahibi olursanız başkalarının inancının bu kadar basit olamayacağını görürdünüz. siz kendi bakış açınızla insanların inançlarına yaklaşıyorsunuz. oysa öğrenilmesi gerekn çok şey var. önyargılı olmayalım lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: BilenAdam101

quote:

zaten böyle bir şeyi yazarak sorgulamış oluyorsun. hayatta herşeyi tanrıya bağlayarak inanan kim bi kere? öyle olsaydı insanlar sadece dua eder ve beklerlerdi. bana göre tüm bunlar islamiyeti tüm yönleri ile bilmemekten kaynaklanıyor. islamiyette herkes herşeyi tanrıya bağlar diye birşey yoktur. kader kavramı vardır sadece. biraz okuyup bilgi sahibi olursanız başkalarının inancının bu kadar basit olamayacağını görürdünüz. siz kendi bakış açınızla insanların inançlarına yaklaşıyorsunuz. oysa öğrenilmesi gerekn çok şey var. önyargılı olmayalım lütfen.

hayatta herşeyi Tanrıya bağlayarak yaşayanlar konusunda tek kelime etmedim,iyi okumadın sanırım
    bak orda ne demişim "açıklayamadığın tüm olayları".anlatabildim mi?yani son cümledeki herşeyi Tanrı'ya bağlamak cümlesi bununla ilişkili
    yazdıklarımı cümle cümle değilde paragraf şeklinde değerlendirmeni tavsiye ederim
    ayrıca orda slam+TÜRKİYE'nin inançlarını sorgulamadım,sadece açıklayamadığı konular üzerinde biraz düşünmesini Tanrı'nın insanlara aklı düşünmeleri için verdiğini söyledim
    kimbilir belki bilimsel bi akım onu çok etkiler ve Tanrı'ya olan inancını kaybeder,mümkün mü?düşünen,sorgulayan,olaylara objektif bakabilen herkes için mümkün olan birşey

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.