Öncelikle merhaba... 10. Sınıf öğrencisiyim. İdeallerim arasında en büyük olanı kuşkusuz bilgisayar mühendisliği proğramlama üzerine yapmak istiyorum. çeşitli kaynak ve sitelerden araştırdım. genellikle büyük okullar full ingilizce olarak bilgisayar dersi veriyor. Çok gayret ettim ama bir türlü çözemedim şu ingilizceyi. Çevremizdeki insanlara danıştım. herkes yok ordan çalış yok kelime ezverle ( ben görmeyeli herkes ders verir olmus bi acayiplik var ) gibi örnekler verdiler. hepsini denedim ama yok. sırf ingilizce için Özel Koleje bile gittim.(Kolejdekinlerde baya ilerlemiş sınıfta herkes ingilizce konusuyor ben mal mal hocaya bakıyorum hoca dersi ingilizce anlatıyor kolejin azizliğine uğradım ) nafile sorun aynı sorun. yok kardeşim benim kafam şu ingilizceyi demek almıyor. Ama tam bir sayısal öğrencisiyim. üzerime mat2 de tanımam. sizin fikirlerinize danışmak ve kendimi size yakın gördüğüm için bu satırları yazıyorum. Çok duyduğum klasikleşmiş önerilerin dışında ( gramer çalış kelime ezverle internetten video anlatıma bak herşeyi 0 dan başla hocanı dinle...) yok mudur engin bilgilere sahip vatandaşımız ? Hepinize Çok teşekkür ediyorum yardımlarınızdan ve derdimi dinlediğinizden dolayı
Senin kafa sayısalsa pek zorlama bence dili.Neyse şaka yapıyorum tabiki öğrenebilirsin.Bana göre ilgi duyman lazım öğrenmek için.Gerisinide hocadan öğreniceksin ama sen kursa gittim anlamıyorum diyorsun yani ingilizceyi burada kurs dan,okuldan hocadan falan öğrenmen lazım normal olarak.Bence temelden öğretmeye başlayan bir kurs bul kurs işe yarayacaktır senin gittiğin kursda millet uçmuş sorun orda fikrimce.
daha önemlisi ingiltereye bir dil kursuna gidip öğrenmendir 1 ayda çatır çatır konuşursun takla attırısın
çünkü şöyle düşün 7 / 24 ingilizce duyuyorsun 1.5 haftadan sonra kafan alışacak ve normal gelmeye başlıcak sonrada 1 haftada öyle geçecek bakmışsın konuşuyorsun.
ama çok iyi ana dil gibi konuşacam diyorsan 6 ay çok iyi yeterli bir süre.
tabi babanın parası warsa
Sıkılacaksın belki ama, emek harcamak ve sevmek gerekiyor gerçekten. Boş zamanlarında tv izliyorsan tek bir dil olacak ingilizce, BBC, diziler, herşey bir süre türkçe birşey seyretme dinleme :) Keliemlerin söylenişlerini farket, gördüğün resimlerle birleştir. Zorluk derecesine göre çeşitli hikaye kitapları var bunları her zaman yanında taşı. Orada en güzel kelimelerin nası bir araya getirildiğini. To, with, for ... nerelerde kulanıldığını göreceksin. Bilmediğin her kelimei not al. O bilmediğin kelimelerle en az 10cümle kurmaya çalış. Birde hep ingilizce düşün. Kafandan ingilizce cümleler kurmaya çalış v.s Oturup kelimeleri yazıp ezberlemekle olmuyor maalsef. Ama iyi bir grammer kitabı sana yardımcı olur. Kolay gelsin :)