Şimdi Ara

Nedir bu fahiş elektirik faturaları!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle itiraz edilmez. Ben ne bileyim sıcak temmuz ayında 24 saat turbo modunda klima çalıştırmadığını?

Yazacak hatta faturaları çekip atacaksınız. O zaman utanmazlar görüp ses bile edemeyecek.

Elektrik ve su faturamı 2 ay olarak karşılaştırmalı atıyorum.

Nedir bu fahiş elektirik faturaları!!!

Nedir bu fahiş elektirik faturaları!!!

Görüldüğü üzere haşırt dı bilekbord.

Allah belasını versin böyle sistemin. Fatura için yaşıyoruz resmen. Crysis 2 ya da 3 müydü ne? Yanımızdaki eleman insanların nasıl fatura ödemek için köle olduğunu anlatıyordu. Aynı o duruma gidiyoruz.

Tabi biz İzmirlilerin siz geri kalandan daha beter olduğumuz da bir gerçek.

29 m3 su kullanıyorum 500 lira geçirmiş, dikkat edin konut, hane yani. Ticarethane değil.

İzmir'in CHP'den, Türkiye'nin AKP'den kurtarılması artık elzem. Allah belanızı versin.

• Extralarge kullanıcısına yanıt

Hep aynı şeyler sıktı artık malesef. Bütün yazılanları okuyomda son 20 yıldır değişen birşey yok. Herkes şikayetçi ama %50 ile her seferinde tekrar iktidar oldular. Üzülmüyorumda artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturalara kokledikce kokluyorlar bizede zevk alıp rahatlamak düşüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Köydeki evimizi nadiren kullanırız. Her ay 10 15 TL ya gelir ya gelmez. Nasıl olduysa bu ay 60 TL geldi. Sadece buzdolabı çalışıyor. Çamaşır makinası, ütü vs. hiç bir şey çalışmadan nasıl gelir bu fatura inanılmaz. Bir gram/kuruş hakkım varsa bu dünyada soramıyoruz belki ancak öteki tarafta faiziyle hesaplaşacağız inşallah.

• sakata S kullanıcısına yanıt

obur tarafta faiz olmayabilir yanliz Nedir bu fahiş elektirik faturaları!!! 

• Moustafua M kullanıcısına yanıt

kacis yok beyler, uretseniz de borc cikariyorlar, kasmayin bosuna

Nedir bu fahiş elektirik faturaları!!!Demirören Haber Ajansıyoutube
    İzmir'in Seferihisar ilçesinde organik ürünler üretmek amacıyla 1,5 yıl önce tarım çifliği kuran Özgür Yağmuroğlu, su ve elektrik ihtiyacı için güneş enerjisi sistemi kullanmasına karşın dağıtım bedeli olarak kesilen fatura karşısında hayal kırıklığına uğradı. Kullandığı enerjinin fazlasını şebekeye ilettiği için bir teşekkür beklerken, 5 bin 300 liralık bedel ödemek zorunda bırakıldığını öne süren Yağmuroğlu, itirazına yanıt alamayınca hukuki süreci başlattığını ifade etti. Dağıtım şirketi ise trafo merkezlerinde kapasite bulunmaması nedeniyle Yağmuroğlu ile iç tüketim amaçlı bağlantı anlaşması yaptıklarını açıkladı. Uzun yıllar İstanbul'da çalıştıktan sonra birkaç ortaklı bir şirket kuran elektrik mühendisi, evli ve bir çocuk babası Özgür Yağmuroğlu (44), bir süre İtalya'da elektrikli araçlar şarj istasyonu projesinde görev almasının ardından hayalini gerçekleştirmek için İzmir'in Seferihisar ilçesine yerleşti. Seferihisar'ın Düzce Mahallesi'nde 10 dönümlük bahçe satın alan Yağmuroğlu, yurt dışında gördüğü tarım turizmi konseptini uygulamak istedi. Sınıf öğretmeni eşi İlknur Yağmuroğlu (37) ile birlikte ekolojik ve organik ürünler üretmeye başlayan Yağmuroğlu, 'Hayat Bağı' adını verdiği çiftliğe 30 kilovatlık güneş enerjisi santrali kurdu. Bir yılın sonunda bölgesel dağıtım şirketinin iki ayrı fatura göndererek 5 bin 300 liralık bir bedel talep ettiğini belirten Yağmuroğlu, fazla enerjiyi şebekeye verdikleri için kendilerinden dağıtım bedeli istendiğini iddia etti. Doğaya ve çevreye saygılı bir şekilde öz tüketimlerini karşılayabilecek elektriği üretmek istediklerini anlatan Özgür Yağmuroğlu, "Bu çiftliği tasarlarken güneş enerjisi santralimizi kurmak istedik. Belediyeden sundurma yapı izni aldık. Dağıtım şirketine 2017 yılının yaz aylarında başvurduk. Çiftçi statüsünde tarımsal sulama ve mesken aboneliği olmak üzere 2 ayrı aboneliğimiz var. Amacımız doğaya, çevreye saygılı bir şekilde kendi öz tüketimimizi karşılayacak elektriği üretebilmekti. Damlama sulama yapıyor ve kışın ısı pompası kullanarak ısınıyoruz. Şebeke bağlantılı olduğu için bahar ve yaz aylarında fazla enerjiyi şebekeye vermeyi planladık. Başvurumuzu yaptık, onay aldık. Yapı ruhsatını belediyeden aldık. Sistem bağlantı anlaşması yapıldı ve 12 Mart 2018'de devreye alındı" diye konuştu. YouTube kanallarımıza abone olun: ► DHA: http://bit.ly/dha-ytabone ► DHA Plus: http://bit.ly/dhaplus-abone Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini https://www.dha.com.tr 'den takip edebilirsiniz. Sosyal Medya ► https://www.facebook.com/dha ► https://twitter.com/dhainternet ► https://www.instagram.com/dha ► https://www.youtube.com/dha
    https://www.youtube.com/watch?v=B4JpmFv35tk
  • Çözüm ampulü söndürmek!

• Karşılaştırma yaparken biraz da kendinize de sorun .
    Bir önceki ay 100 kwh tüketim olmuş bir sonraki ay 200 yada 300 acaba bu nasıl mümkün olabilir?

Burada 2 sebep var. Ya evdeki elektronik eşyaların bir yada bir kaçı yüksek tüketim yapıyor yada sayaç okumaya gelenler bilhassa elektronik sayaçları okurken üzerine ekleme yapıyor.
    2. Sebep tamamen skandal ve hukuki açıdan büyük suç.

Bence şimdiden takibe başlayın. Hafta hafta kaç kwh tüketim olmuş bunları güne bölerek ortalama tüketimi bulun. Sayaç okuma zamanından önce günlük not alın. Baktınız sayaç okundu o güne kadar misal 5kwh günlük tüketim görünüyor sayaç okundu bu 7-8-10 oldu şikayet edin.
    Bir günde ortalama üstü tüketim yapma ihtimaliniz çok düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 25 Ağustos 2021; 13:0:40 >

• Elektrik devletteyken iki ayda bir sayaç okunurdu, 70 lira fatura gelirdi, kimse de şikayet etmezdi, ne zaman özelleşti, faturalar aylık gelmeye başladı ve gün geçtikçe arttı, sözde özelleşecek, daha az ödenecek denmişti. Özelleşip te güzelleşen bir tek buraları alanların cepleri!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedir bu fahiş elektirik faturaları!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 ötv de eklenmeli faturalara. yetmez ama evet

• Kürtcoin bedeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Arkadaşlar böyle itiraz edilmez. Ben ne bileyim sıcak temmuz ayında 24 saat turbo modunda klima çalıştırmadığını?

Yazacak hatta faturaları çekip atacaksınız. O zaman utanmazlar görüp ses bile edemeyecek.

Elektrik ve su faturamı 2 ay olarak karşılaştırmalı atıyorum.

Görüldüğü üzere haşırt dı bilekbord.

Allah belasını versin böyle sistemin. Fatura için yaşıyoruz resmen. Crysis 2 ya da 3 müydü ne? Yanımızdaki eleman insanların nasıl fatura ödemek için köle olduğunu anlatıyordu. Aynı o duruma gidiyoruz.

Tabi biz İzmirlilerin siz geri kalandan daha beter olduğumuz da bir gerçek.

29 m3 su kullanıyorum 500 lira geçirmiş, dikkat edin konut, hane yani. Ticarethane değil.

İzmir'in CHP'den, Türkiye'nin AKP'den kurtarılması artık elzem. Allah belanızı versin.

CHP kazandı diye seviniyordum ama AKP gibi onlarda fatura üzerinden kazık sokuyor

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Bende su faturasına bakayım. Sizde test ücreti falan yazıyor o neyse artık.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

ilgimi çekti faturalarını inceledim. Elektrik birim fiyatı 0.65 ten 0.73 e cıkmıs %15 lik gelen zam bu ve geçen aya göre %30 fazla kullanım yapmışsın gibi gözüküyor

artan fatura yüzünden ödenen vergilerde artıyor sonra böyle %50 fazla geliyor fatura. Bence elektrik faturan normal ama kimsenin faturası böyle olmamalı arkadaş 2825 lira asgari ücret olan ülkede 300 lira 500 lira fatura gelmemeli.

su faturandaki cinslikte sayacını değiştirmişler zaten 0 dan başlamış sayıma ama bu sayaç değişimi 10 senede bir olan ücretsiz bir işlemmiş.Cins kısmı eski sayacı söktükten sonra test falan ediyolarmış bu kısım ücretliymiş tamamen saçmalık senin faturana bunu masraf olarak eklemişler. Herhalde yeni sayaç parası derlerse millet sayacı söküp gitmesin diye böyle saçma birşey uydurmuşlar.

birde izmirde konutlarda 21m3 ve üzeri kullanım yaparsan faturan 2 katına çıkıyor böyle olunca vergilerde 2 katına çıkıyor fatura katlanıyor. Mesela ilk su faturasında 25 değilde 20mt3 su kullanmış olsan faturan tahminim 120 lira falan gelirdi.

Mesela benim en son faturam 80lira 35 günlük. 22m3 su harcamışız sanırım fatura dönemi uzun olduğu için 19.5luk kısımı ilk seviyeden sayılmış kalan 2.5 2. seviye olarak ücretlendirilmiş. Ankara'nın gözünü seveyim :) her ilin sınırları farklı oluyor Ankara'da 30m3ü geçince 2 kat alıyolar mesela.

• en az 3 mesajda gördüm bu buzdolaplarını hava gazıyla çalışıyor zannediyor forum ahalisi.bizim 95'te aldığımız ilk nesil no frost dolap 2015'te ayda 50 lira yakmıştı ev boşken.şimdi 40 50 lira yakıyorsa plus plus plus demek ki sizin dolaplar.neyse ki devresi yandı parçası yok diye ikna ettik de biz de bu sene a+++ alete geçtik direkt farketti fatura.bir wattmetre alın aletlere takın bir bakın ne çekiyor çekmiyor sandığınız cihazlar.önceki ilk nesil led tv 190w çekiyordu pc o kadar çekmez çoğu zaman.sebil ya sebil adam yerine koyar mısınız o bile çekiyor deli gibi.kayıp kaçağı bize gömerler ki bununla da ilgili anım var yine baya yıllar önce öğretmen arkadaşım 500 lira fatura gelince yüksekova'da savcıya gitmiş dava açalım demiş savcı da bana da 750 lira geldi kime açacaz demiş fıkra gibi ama kuru muhalafet de yapmayın karşim benim allerjim var ev boştu "sadece buzdolabı" falan dediğinizde mideme ağrılar giriyor.conilerin cehaletinden bıktım 9gag'da bir de sizinle uğraşmayayım.

• "Başkanlık sisteminde her şey 3'e katlanacak" denmişti..
    Adam haklı çıktı..
    Faturalar da 3'e katlandı...

• Sabir edin tevekkul edin isyan etmeyin

• valla zam felan hikaye bildiğin kol gibi kazık.. elektriği kaçak kullananlar için devletin savcısı var hakimi var mahkemesi var polisi var maliyesi var gidin tepit edin kesin cezanızı hırsızın cezasını ne hakla bize kesiyorsunuz sahi kabile devletiydik biz değil mi...

• Naganzo N kullanıcısına yanıt

İzmir'de katlanma durumu yok hocam. Birim fiyatlar sabit. 1. 2. ve 3. kademe olarak bölünmüş.

1. kademe 13 tona kadar 6,41 TL
    2. kademe 14-20 ton arası 6,92 TL
    3. kademe 21 ton üstü 14,27 TL

Gidip İzsu ile kavga etmişliğim çok. Hatta orda bir çalışanla ahbap olduk sonunda. 7 8 kere gittim. Bana sistemi bilgisayardan gösterdi güzelce en sonunda.

Örneğin: 29 ton su kullandığım son faturamı 3 büyük şehre örneklendirelim.

İlk 12 tonu 6,41 olduğu için 12*6,41=76,92 TL

Sonraki 7 tonu 6,92 olduğu için 7*6,92=48,44 TL

20 ton üstü 14,27 olduğu için 10*14,27=142,7 TL

Diğerlerinden farklı olarak İzmir Büyükşehir 28,07 katı atık toplama bedeli ekliyor, 2,51 katı atık bertaraf bedeli ekliyor ekstradan dikkatinizi çekerim.

28,07+2,51=30,57+142,7+48,44+76,92=298,63 TL İzmir Büyükşehir belediyesi benden 29 ton su tüketim bedeli alıyor.

ÇTV, KDV hepsinde ortak birim olduğu ve fatura tutarına oranla yükseldiği için onları eklemiyorum.

Aynı suyu yine aynı partinin belediyesi olan İstanbul ve Ankara için de hesap edelim.

Aski aynı İzmir gibi 3 kademeli tarifeye geçti. Ama İstanbul gibi 15 dahil 15 tona kadar mı yoksa İzmir gibi 15 hariç 15 tona kadar mı tarifesi bilmiyorum. İzmir gibi hesap ettim hani adil olsun diye.

İlk 14 ton 5,12 TL

Sonraki 15 ton 7,17 TL

30 ve üzeri 9,22 TL.

İlk 14 ton 5,12 olduğu için 14*5,12=71,68 TL

Sonraki 15 ton 7,17 olduğu için 15*7,17=107,55

Toplam: 179,23 TL

İstanbul için yapalım bir de.

İski 2 kademeli tarife uyguluyor.

İlk 15 ton 4,81 TL

Sonrası 7,22 TL.

İlk 15 ton 4,81 olduğu için 15*4,81=72,15 TL

Sonrası 7,22 olduğu için 14*7,22=101,08 TL

Toplam: 173,23 TL

Ki İstanbul'da ilk ton insani yardım olarak herkese bedava. Yine de biz kafa karıştırmasın diye hesapladık.

Günün sonunda 29 ton su kullanan bir hane;

İzmir'de yaşıyorsa 298,63 TL,

Ankara'da yaşıyorsa 179,23 TL,

İstanbul'da yaşıyorsa 173,23 TL ödüyor.

Hadi gelin bunu oranlayalım.

İstanbul'dan İzmir'e taşındım. Aynı suyu kullandım. Aynı partinin belediyesi ve ikisi de büyükşehir. Aynı partiye oy veriyorum, çeşmeden akan su ikisinde de içilmiyor, hazır içme suyu ya da arıtma alıyorum.

173,23 TL olan faturam 298,63 TL'ye çıkıyor.

% 72,38 zam.

Buna ses çıkardığımız için de mesajla bize troll, beğenmiyorsan yallah İstanbul'a diyorlar. 1836 yılından beri İzmirli ailem. Belki daha da eski edevlette o kadar eski kayıtlar. Ama sonradan göçle gelenler bizi atalarımızın topraklarından kovuyor. Sebebi de % 72 zamma itiraz etmemiz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.