Şimdi Ara

Nedir bu üç büyük aşağı üç büyük yukarı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tronuen

quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Her hafta güncel olarak çıktığı için 1;

Shounen olduğu ve izleyici yelpazesi geniş olduğu için 2..

Tabii ki kalite standartları da belli bir seviyenin aşağısına inmiyor haliyle yoksa bu kadar konuşulması mümkün olmazdı. Bunda yakınacak şikayet edilecek ne var onu da anlamış değilim açıkçası.

Daha güzel seriler var, ilk 3'e daha layık seriler var onların popüler olması gerektiğini düşündüğümüz için şikayet ediyoruz sanırım.

Ya arkadaşım kime göre daha güzel, kim ilk 3 e layık görüyor. Birileri popüler olması gerektiğini düşündü diyemi popüler olacak. Buraya acaba değişik neler var diye girdim. BU bölüme uğramazdım. Mesela one piece den farklı güzel yapımlar varmıdır diye. Ama bu neyin yarışdıır anlamadım. milleti zorlamı sevdirecekler. İstediğinizi okuyun izleyin altı üstü anime ve manga, hayat memat meselesi yapmaya gerek yok.

• one piece 10 bin bölüm olsa yine seyrederim.
  • Tek büyük fenerbahçe. şaka bir yana konuyu açan arkadaşa katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun soluklu seriler oldukları için sürekli güncel olarak tartışılıyor bir şey ne kadar güzel olursa olsun bittiği zaman belli süre sonra unutuluyor...
  • Popüler oldukları için gibisinden saçma bir savunma olamaz.Sanki birileri aralarında kararlaştırıp şunlar şunlar popüler olsun tarzında seçim yapıyormuş gibi bahsedenler var. Hayır bir de önceki sayfalarda elemanın birisi bu üç büyük denilen animeler için "Çok iyi,efsane" tarzı diyenleri hiçbir şey bilmemekle,anlamamakla suçlamış. Bu nasıl bir çarpık zihniyettir lan? :/ Sana göre kötüdür bana göre efsanedir,seni ne ilgilendiriyor? Op anime mükemmeldir,mangası ise gözümde dünyanın en iyisidir. Bleach animeye gelirsek eğer,daha bleach kadar kaliteli çizimleri,animasyonları ve müzikleri olan başka bir seri daha görmedim ben. Belki HxH ve Shingeki no Kyojin gibi birkaç istisnayı örnek verebilirim o kadar.

Kısacası insanların tercihi bu kadar zorunuza gitmesin.Size harika gelen serilerin bir başkasına göre çöp gibi olabileceğini unutmamak lazım.Herkesin zevki kendine...

• bu konuyu da ikide bir niye hortlatırsınız bilmem.Bu sitemden ayrı olarak , niye 3te 4 değil . Niye 3 büyüklerle bir tutulmayıp ayrı tutulan Trabzonspor misali ayrı tutuyorsunuz Gintama'yı HAAAA NİYE

• "3 Büyükler" denilen serileri takip etmiş/etmekte olan( One Piece anime+manga:güncel, Naruto bir ara manga bir ara anime daha sonra bıraktım, Bleach sadece anime) ve bunların üzerine 55 60 seri bitirmiş birisi olarak şunları söyleyebilirim.

George Orwell Kitaplar ve Sigaralar kitabında şöyle açıklıyor bu durumu; Önce o yıllarda sahafta çalıştığını anlatıyor, kitap alan tipleri ve bu tiplerin hangi türlerde kitap aldıklarını anlatıyor. Sonra "Genç-Orta yaşlı erkekler genellikle polisiye serileri(roman serisi, Mayk Hammer, Sherlock Holmes vs.) tercih ediyorlardı. Buna da sebep olarak gördüğüm şey insanlar sürekli olarak kendilerini yeni karakterlerin yerine koymasındansa haline, hareketlerine ve tavrına alışık olduğu karakterlerin yerine koyması daha kolay oluyor." Şimdi burası popülerliğin devam etme süreci. Açıklayabilirsem popülerleşmeye başlamalarını da anlatmaya çalışıcam.

Genel olarak Shonen(Delikanlı) 13-21 yaş arasına hitap eder, Türkiye'de anime izleyicisinin %75-80 gibi bir bölümünü bu yaş aralığı oluşturuyor kanımca. "Ergenlik" çağındaki erkeklerin kanı çabuk kaynadığından, deli aktığından dolayı genellikle "bol ekşın" içeren serileri daha rahat seyrederler/okurlar. Daha sonra erkeklerde bu Shonen sevgisi yavaş yavaş, Bilim Kurgu, Polisiye gibi türlere kayar. Kaymayan örnekler de mevcuttur, 29 yaşındaki bir abim anime önerisi isterken "bol ekşınlı olsun, öyle saçma sapan şeyler önerme sakın" der. Kendisi kaliteli bir anime izleyicisi değildir zira bu olayı "zaman öldürmek" için yapar. Ama görüldüğü üzere ülkemizde Bilim Kurgu(anime için) genellikle +20 yaş kesimine hitap eder.

Yukarı paragrafta da yazdığım gibi kaliteli anime izleyicisi ve bu izleyicilerin yaşı arttıkça eminim farklı türler, farklı seriler de konuşulacaktır. Bu geçişi kendimde görüyorum, ilk başladığımda popüler Shonen serilere dadanmıştım. Daha sonra öneri üzerine Mecha tarzı serilere bir gözattım. Fakat ısınamadım.(16-17 yaşlarında) Şu an ciddi Mecha serileri takip edemesem de(zamanla onlara da alışacağım, bu yazdığım serilerin kötü olmasıyla ilgili değil kendimle ilgili(böyle yazmayınca @Akuma_Blade kızıyor )) Bilim Kurgu takip etmeye başladım hafiften. Bunda Guilty Crown'ın payı var, sanırım tür olarak farklı olan ilk seriydi izlediklerim arasında.

Yazıyı iki parça şeklinde yazdım zira 1 gün kadar elektrikler kesildi, yazının bir yerlerinde kopukluk varsa kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathDoctor -- 23 Ocak 2015; 0:44:27 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.