Şimdi Ara

NEDİR BU YABANCI TOPÇU OLAYI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1. ALEX DE SOUZA
    2. MIROSLAV STOCH
    3. HENRI BIENVENU
    4. CRISTIAN BARONI
    5. FABIO BILICA
    6. RETO ZIEGLER
    7. JOSEPH YOBO
    8. ISSIAR DIA

19+8(Y)+3=30 Kişi (3 kişi kiralık topçu)

TRABZON FUTBOL TAKIMI

21+9(Y)+1(HAMİT)=31

yabancı futbolcu sayısında trabzonspor fenerbahçeyi geçmiş durumda. sahaya çıkacak olan 11' in tamamında yabancı oyuncu sayısı kısıtlamasını kaldıralım da federasyon ve kulüpler birlikte taraftarlar da rahat etsin. şimdi yukarıda hamiti de ayrı yazdım çünkü, bu konuda vurgulamak istediğim olay, bu kadrolara ödenen paralar ve karşılığında alınan sonuçların getirmiş olduğu başarının tartışma konusu olmaktan kurtulamayacak oluşudur. bunu bir de milli maçlar kavramıadı altında düşünmek de var. yabancı teknik direktör ve yine milli takıma dahil olan yabancı oyuncular. getirisine bakıyoruz, fark göremiyorum ya sen hesabı.. aslında fark var. hem de çok ama kimse pek derinlemesine incelemediği için göze pek batmıyor mu nedir bilemiyorum. yabancılara verilen paranın haddihesabı yokken, doğru dürüst oynatamazken de o parayı gelecek vaad eden oyunculara kullanmaya çalışılsa çok daha başarılı olunurdu. şimdi geçmişe bakıyoruz sadece galatasaray' ın uefa kupası dikkati çekiyor, başka da birşey yok. konunun ırkçılıkla felan alakası yok. ince bir hesap yapılırsa eğer, ters olan birçok şey görülebilir. faydasından çok zararı var bu olayın. bu durumu protesto edenler var. bunu dile getiriyorum ve hak verilmeyecek gibi de değil. sosyal faaliyet çevresinde olayı düşünmemek lazım. bu durum bambaşka bir durum. ha yabancılarla yokları oynamışsın, ha yerlilerle. doğrusu yerli oyuncuları tercih edenler doğru olanı söylüyor gibi. sanki çok zenginiz, bir ton parayı dışarıya veriyoruz.

• Topçu ?
  • yabancı futbolcu gelmesin ne demek ya hangi devirde yaşıyoruz millet yabancı sınırlaması kalksın diye dert yanar sen yabancı futbolcu gelmesin diyorsun
  • Bende tam tersini düşünüyorum komple serbest bırakılmalı.İnter CL de oynarken kadrosunda 1 tane İtalyan vardı.Bu kısıtlama bizim futbolumuzu geliştirmiyor aksine geriliyor.Yerli futbolcu azcık iyi ise ederinin 3 4 katına satılıyor.Gelen oyuncu çalışmıyor yerim garanti diye.Bugun serbest kalsa 3 büyükler ilk etapda çok yabancı getirip kadrosunu güçlendirir.Bir 5 sene belki iyi olmaz ama sonrasında burada başarılı olamayan yerli oyuncular daha ucuz paralar başka ülkelere gider.Kalan oyuncularda zaten kaliteli olduğu için kalır.
  • Yabancı kesinlikle serbest kalmalı çünkü türkiyede 2 -3 milyon euroya rahatlıkla topçu alınıyor önceden futbolcuya talip olduğunda en az 10 milyon euro istiyorlardı
    bakınız sercan gsye volkan şen tsye kaça gitti
  • Yabancı sınırlamasının kendisi koca bir saçmalık zaten.

İnsanlar çalışma özgürlüğünü elinden alamazsın. Ayrıca yabancı oyuncu yasaklarsan ve yarın bir gün yurt dışına giden insanların orada iş bulamadıklarında ülke olarak neden benim insanıma iş vermiyorsunuz demeye hakkın olmaz.
  • bakın bu durum aynı şeye benziyor. buğday üreteceğim, ne gerek var biz veririz. uçak üreteceğim (üretiyorduk?) ne gerek var, biz veririz. silah üretceğim, ne gerek var biz veririz. tarım yapacağım, ne gerek var biz veririz. alırsın slahı, bunu kullanamazsın derler. yardım alırsın, geri ödetirler. ortadoğu elden gidiyor derler (rusya var ya), kıyamazlar arkadan sıvazlarlar. futbol da böyle. golcu mü lazım, ne gerek var dışarıdan hazır alırız. kaleci mi lazım, ne gerek var onuda alırız. biz futbolcu alırız, araplar kulüp alır. at alır, at yarıştırırlar. olan bizim insanımıza olur. onlar yardımlarını kendilerine yaparlar dik dururlar. bize gelince senin ihtiyacın yok ki; sonra bakarlar yine rusya var. bizimkiler de ne zaman rusyadan çekinse giderler amerikaya. gidip alsana rus futbolcu.. velhasıl futbol da böyle. alişte burak yılmaz örneği, yaş 25:

2003-2006 Antalyaspor
    2006-2008 Beşiktaş JK
    2008 Manisaspor
    2008-2009 Fenerbahçe
    2009 → Eskişehirspor (kiralık)
    2010- Trabzonspor

beğenen var beğenmeyen var ayrı konu ama gol atıyor mu atıyor. bana göre bu senenin olası rakipsiz gol kralı adayı. ahmet, mehmet forvet oynayacakken, guti' den bize ne, karizma mı nedir keza o da öyle. ama oynasa da oynamasa da parasını çatır çatır alıyor. tribündeki taraftar da çilesini çekiyor. spordan bahsediyoruz sonuçta neden bahsedeceğiz. elin oğlu çıktı yaya bizkaldık yaya diyen biz isek, ha uzay teknolojisi ha futbol ne farkeder ki; ha traktör satın almışsın tarım yapmaya çalışmışsın aynı şey. ne gerek var biz veririz.. uyutma taktiği.

• Sanki her sene 50 kaliteli yerli topçu çıkıyormuş da yabancılardan dolayı oynayamiyormus diyorsun.Öyle basit degil hadi çıksın oynasın yerli topçu demek.Kaliteli olan illaki gösterir kendini formayı da kapar.
  • ayhan,m.sarp.i.köybaşı,selçuk şahin,uğur inceman,serdar özkan, g.zan,servet,hakan balta,i.toroman,volkan babacan varken neden yabancı oyuncu alıyorlar ki,
    kardeşim bu adamlardan takım kursan,küme düşersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.