|
Nem Alma Cihazı Tavsiye (25. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZevkiSefa
Yukarıdaki tüm yorumları okuyan biri olarak bu cihazlar %5 hata payı ile çalışıyor. Değerler doğru olabilir, ilk yorumdaki dew point hesaplama işini yapmayı denediniz mi?Tekrar merhaba,
Şuan İstanbul hava yağmurlu,hava durumuna göre dışarıda hava 12,5 C %90 nem.
Odada kalorifer yanıyor, daha önce 27 C %55 nem gösteren cihaz,pencereyi açık biraz havandırdıktan sonra nem %45 ve sıcaklık 25'e düştü.
Sıcaklığık düştüğünde nem'in arması gerekmezmiydi.
Nem alma cihazının işe yarayıp yaramyacağından hala emin değilim.Fiyat'ıda en az 2000 tl civarı.
-
Kapı pencere açıkken ne sıcaklık ne de nem değeri gerçek ve doğru olduğunu düşünmüyorum. -
Yeni eve taşındık, bu evde acayip şekilde nem var, çamaşırlar kurumuyor özellikle geceleri pencereler birden buğulaniyor bazı cam altlatindaki duvarlarda renk değişmeye başlamış. Derecede nem ortalama 70 lerde.
Eski evle yeni evin denize uzaklığı hemen hemen aynı aralarında 5-6 km var sadece Bu ladar nem neden olur anlayamadık.
Evde 1 tane Engelli Oğlumuz var o yüzden doğru tercih yapmak istiyoruz, bu nem olayını en sağlıklı şekilde nasıl çözebiliriz diye bu forumu buldum. Tecrübe sahibi arkadaşlardan önderi beklentim var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev yeni mi? -
Evet yeni bina, kentsel dönüşüm binası. Bina tamamen bitmedi ama Mayıs ayından beri oturanlar var bazı dairelerde -
Yeni binalarda çok fazla sanırım. Bir de düzenli havalandırma yapıp binayı kurutmak lazım. Süreci hızlandırmak için de nem cihazı alınabilir. Ben de yeni ebac 3850e aldım. Yeni bina, montalama mevcut ama kuzey cephe yatak odası banyo ile bitişik olunca yoğuşma ve hafif küf oluşmuştu, Nem 40 liralık Nem ölçerlerde 50-60 arası ve koku oluyordu. Cihazı üç gündür kullanıyorum, tüm evi gün gün gezdiriyor. Cihaz otomatikte. Oda başına yaklaşık 2 litre su çıkardı şimdiye kadar. Gezdirmeye de devam ediyorum. Uzun süre kullanım bilgilerimi de ara ara buraya aktaracağım. -
Çok iyi olur gözlemleriniz. Bizimde küçük çocuktan dolayi derece var, derece nemi. Genelde 70 de gösteriyor. Alt komşunun duvarları küf olmuş :(
Acaba Dysonun hava temizleyici cihazı varmış onlar felan ise yarar mı ki hızlı çözüm olurmu.acaba -
Size Nem alma cihazı lazım hatta bir kaç sayfa geride profesyonel kurutma işi var. Evin duvarlarında olsun üst kattan olsun su kaçağı yüzünden sürekli ıslanma varsa ilk ona bakmak lazım. Hava temizleme modülü ebac 3850e de mevcut. Nemi alırken hava temizliği de yapıyor. Ev kaç metre kare? -
quote:
Size Nem alma cihazı lazım hatta bir kaç sayfa geride profesyonel kurutma işi var. Evin duvarlarında olsun üst kattan olsun su kaçağı yüzünden sürekli ıslanma varsa ilk ona bakmak lazım. Hava temizleme modülü ebac 3850e de mevcut. Nemi alırken hava temizliği de yapıyor. Ev kaç metre kare?51 metrekare. Aslında evin her tarafı dış cepheye bakıyor. Bu yüzden hava alıp kurumaz mı bina? Yoksa kalitesiz malzeme kullanımından mı kaynaklı olur, hiç aklımız almadı.
İlgisi varmıdır bilmiyorum yoktur diye düşünüyorum ama ev çok tozlu oluyor caddede olduğu için eşim her gün evi süpürmek ten şikayetçi. Açıkçası Taşındığımızdan beri burnumuzdan geldi. Birde bu küf olayi çıktıki uykumuz kaçtı neredeyse, küçük oğlumuz da engelli yüzden de çok düşünüyoruz kendimiz olsak hadi neyse diyeceğiz ama...
Birde yukarıdaki yorumlarda klima alın diyenler olmuş, klima olsa nem düşer mi fayda sağlar mı Salondaki Petek de yetersiz geliyor salon pek ısınmıyor eğer neme fayda sağlarsa ısıtma amaçlı da kullanılır. 1 taşla 2 kuş misali :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akadirarik -- 21 Aralık 2020; 12:10:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En başında uzun bir açıklama var, Nemin kaynağı sıcaklığa bağlı olursa klima cephe ile alakalı ya da kaçak göçekten ise Nem cihazı alınması tavsiye edilmiş, en azından ben öyle anladım. Nem çok yüksek iken ev hakikaten fazla tozlu oluyor. Kiracı iseniz boşaltın evi söylediğiniz gibiyse bence hiç uğraşma, taşınmak kolay değil ama sağlıktan da önemli değil, -
quote:
Yeni ev aldık yatak odasının camında aşırı yoğuşma ve kuzeye bakan duvarda küf lekeleri farkettik. Nem 30 liralık Nem ölçme cihazında 50-60 arası değişiyor çok nadir 50 nin altında oluyor, öyleyken bile yoğuşma gördüm bu arada. Sizin hesap ben de elimde fıs fıs çamaşır suyu ile gördüğüm yere sıkıyorum ama kokusu iki gün çıkmıyor yatak odasından. Araştırırken bu cihazlara denk geldim. Sese de takıntılıyım, Nem alma cihazını hala kullanıyor musunuz? Küf sorunu tekrardan patlak falan verdi mi sizde Nem cihazına rağmen? Cevabınızı dört gözle bekliyorum.
Alıntıları Göstervalla kardeşim bu küf olayını bitirmek zor zor zor.. evinizin mantolama durumu nedir ?
normalde %50 hiç fena değil ama çok mu sıcak açıyorsun kombiyi ? yada cephe yalıtımı kötü mü ?
makineye gelince 4 litrelik tankı var biz 2 günde dolduruyoruz. litre litre su çekiyor ama yinede köşelerde oluyor maalesef.. haa makine olmasa ne olur haftada bir coşar bu namussuz.. şimdi bile köşelerde oluyorda hani yılanın başı küçükken misali azıtmaya başlamadan bir kapak çamaşır suyu katılmış boyasını yapıyorum baya gidiyor en azından . bizim evin en iyi hali bu yapacak bişey yok. ama neme takıldım bizim nem makine çalışmadığı yerde 70 leri bile buluyor aldırış etmezsek.
özellikle kuzey cepheleri hep sıkıntılıdır zaten en soğuk duvarlarımız onlardır. bu nedenle sıcak hava ile buluştuğunda terler.. havalandırma da biraz gevşek davranırsak al sana küf..
ve bu canlı bir organizma ipin ucunu birakırsanız alır başını duvar simsiyah olur ama direk çamasır suyunu sıkmak riskli bence. ben 4 su bardağına yarım çay bardağı gibi karıştırıyordum bu aralar boyaya döndüm gerçi bayadır da yapmıyorum. evde çocuk filan varsa aman çamaşır suyu olan yerde yatırmayın.
bildiğiniz gibi burnumuz anatomisi gereği bir kokunun içinde 1 saatten fazla durursa o kokuyu yok sayar siz geçti sanarsınız ancak dışardan gelen biri anlar. sıkıntılı yani
gerekirse profosyonel ekipler var galiba küf için onlara danışın.
kolay gelsin
-
sıcaklık düşmesi ile nem artar denilemez.
-
Duvar kalınlığı 45 cm montalama mevcut ama kalitesi nasıldır bilmem, sözde kaliteli malzeme kullanılmış. Kombiyi oda termostatı ile 25-26 açıyorum bebek var, hatunun anemisi var üşüyor, ben yanıyorum o ara. Odanın nemi en fazla 62-63 gördüm dandik Nem ölçerler ile. Ebac 3850e aldım bu arada, işini bitirip kapandığında Nem cihazı 42 ui gösteriyordu, iki litre su çıktı bir günde. Yapış yapış hissini almıyorum biri iki gündür. Oda oda gezdiriyorum aleti, her odadan 2 şer litre su alıyor ortalama.quote:
Orijinalden alıntı: blueice32valla kardeşim bu küf olayını bitirmek zor zor zor.. evinizin mantolama durumu nedir ?
normalde %50 hiç fena değil ama çok mu sıcak açıyorsun kombiyi ? yada cephe yalıtımı kötü mü ?
makineye gelince 4 litrelik tankı var biz 2 günde dolduruyoruz. litre litre su çekiyor ama yinede köşelerde oluyor maalesef.. haa makine olmasa ne olur haftada bir coşar bu namussuz.. şimdi bile köşelerde oluyorda hani yılanın başı küçükken misali azıtmaya başlamadan bir kapak çamaşır suyu katılmış boyasını yapıyorum baya gidiyor en azından . bizim evin en iyi hali bu yapacak bişey yok. ama neme takıldım bizim nem makine çalışmadığı yerde 70 leri bile buluyor aldırış etmezsek.
özellikle kuzey cepheleri hep sıkıntılıdır zaten en soğuk duvarlarımız onlardır. bu nedenle sıcak hava ile buluştuğunda terler.. havalandırma da biraz gevşek davranırsak al sana küf..
ve bu canlı bir organizma ipin ucunu birakırsanız alır başını duvar simsiyah olur ama direk çamasır suyunu sıkmak riskli bence. ben 4 su bardağına yarım çay bardağı gibi karıştırıyordum bu aralar boyaya döndüm gerçi bayadır da yapmıyorum. evde çocuk filan varsa aman çamaşır suyu olan yerde yatırmayın.
bildiğiniz gibi burnumuz anatomisi gereği bir kokunun içinde 1 saatten fazla durursa o kokuyu yok sayar siz geçti sanarsınız ancak dışardan gelen biri anlar. sıkıntılı yani
gerekirse profosyonel ekipler var galiba küf için onlara danışın.
kolay gelsin
Alıntıları Göster
-
Merhaba,
Konuyu az çok okudum ufak tefek bir bilgiye sahip oldum. Farklı cihazlardan bahsedilmiş, fakat son 1 yıl içerisinde çok fazla marka model tavsiyesinde bulunulmamış. Bu doğrultuda mevcut kullanan arkadaşlar uzun süreli deneyimlerini paylaşabilir mi?
Evimiz deniz kenarına çok yakın ve oturduğum alan direk denize bakıyor. 3 Katlı apartmanımız var biz 2.katında oturuyoruz. En üst katında babam oturuyor. Babamın oturduğu katta nem oranı 45 lerde gezerken, benim oturduğum 2.katta nem oranı 65 / 70 /72 lerde geziyor. Evin bazı noktalarında ki duvarlar artık küf yapmaya başladı. Özellikle denize bakan tarafın duvar tavanı sim siyah oldu.
Bu nem durumu artık illallah ettirdi. Şimdide 15-20 gün içerisinde bebeğimiz olacak ALLAH nasip ederse. O yüzden cihaz alma araştırmasına girdim. Evdeki havayı temizlemek adına Dyson Pure Hot&Col bakıyordum fakat önce evdeki nem oranını düşürmek gerektiği için onu 2. plana bıraktım.
Ev 120m2 fakat yaşanılabilir alan 70m2 küsür . Cihaz öneriniz var mıdır arkadaşlar. Nem konusuna yeni girdiğim için gerekli bilgi birikimim yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fkursunat
hala kullanıyorum. çamaşır kurutmak için kullanıyorum artık o nedenle nerdeyse her gün kullanıyoruz diyebilirim. o odanın havası bariz kuru oluyor. şuanda tek uyarı ışığı yanıyor oda filtre temizlemeyle ilgili. filtreye baktım temiz ama bir hava kompresörüyle üfletsem o ışıkta söner bence. ışık yanıyor ama çalışmasında da sorun yok :) çok memnun kaldım.Peki çamaşır kurutmada evde çok toz olmuyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Atif ZafrakMerhaba,
Konuyu az çok okudum ufak tefek bir bilgiye sahip oldum. Farklı cihazlardan bahsedilmiş, fakat son 1 yıl içerisinde çok fazla marka model tavsiyesinde bulunulmamış. Bu doğrultuda mevcut kullanan arkadaşlar uzun süreli deneyimlerini paylaşabilir mi?
Evimiz deniz kenarına çok yakın ve oturduğum alan direk denize bakıyor. 3 Katlı apartmanımız var biz 2.katında oturuyoruz. En üst katında babam oturuyor. Babamın oturduğu katta nem oranı 45 lerde gezerken, benim oturduğum 2.katta nem oranı 65 / 70 /72 lerde geziyor. Evin bazı noktalarında ki duvarlar artık küf yapmaya başladı. Özellikle denize bakan tarafın duvar tavanı sim siyah oldu.
Bu nem durumu artık illallah ettirdi. Şimdide 15-20 gün içerisinde bebeğimiz olacak ALLAH nasip ederse. O yüzden cihaz alma araştırmasına girdim. Evdeki havayı temizlemek adına Dyson Pure Hot&Col bakıyordum fakat önce evdeki nem oranını düşürmek gerektiği için onu 2. plana bıraktım.
Ev 120m2 fakat yaşanılabilir alan 70m2 küsür . Cihaz öneriniz var mıdır arkadaşlar. Nem konusuna yeni girdiğim için gerekli bilgi birikimim yok.
Bu hem dyson dediğiniz ürün havayı temizlerken nemide almıyor mu içine
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok dostum, bu sadece havayı temizliyor ek olarak ısıtma ve soğutma yapıyor.
https://www.dyson.com.tr/products/air-quality/dyson-pure-hot-cool/all-features
Nem alma olayı çok farklı.
-
Nem alma olayını hava temizleme olarak düşünme. Havadaki su buharını fan makinanın içine çekiyor soğuk yüzeye çarpan nemli havadaki nem yoğunlaşarak su haznesine damlalar halinde iniyor. Böylece havadaki nem azalıyor rutubetli ortanların rahatsız ediciliği gittiği gibi kışın evde çamaşır 3-4 saate kurumuş oluyor. Tozla işin yok yani. Ben aynı makinayı kullanıyorum halen -
Nedir sizin kullandığınız? Ve halen daha memnun musunuz. Ne kadar süre oldu alalı.
Bende önce nemi azaltıp daha sonra hava temizleme cihazı bakacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X