Şimdi Ara

Nerden nasıl Alabilirim ? ? ? ? ? ? ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 3 HAFTA ÖNCE 3 AYRI IPHONE ALDIM VE ÜÇ FARKLI ŞİRKETLE GÖNDERDİLER DHL,FEDEX VE UPS TIKIR TIKIR GELDİ GAZA GELDİK VE DEVAM ETTİK TEKRAR DHL VE FEDEX OLMAK ÜZERE 2 TANE DAHA İSTEDİK 10 GÜN ÖNCE İKİSİDE GÜMRÜĞE TAKILDI AYRICA DİLİMİZ ÇOK KÖTÜ YANDI İADE ETMEK İÇİN IPHONE BAŞINA 37O YTL ÖDEDİK SAKIN DENEMEYİN BU ARALAR HABERİNİZ OLSUN. GÜMRÜK ARTIK CEP TELEFONLARINA YÜZDE YÜZ EL KOYMAYA BAŞLAMIŞ HANGİ KARGO ŞİRKETİYLE GELİRSE GELSİN! AYRICA ARKADAŞIM KOLİNİN ÜSTÜNE KİTAP VS. TARZI ŞEYLER YAZMANIZI TAVSİYE ETMİŞ AMA DHL İLE GELSE BİLE MUTLAKA DEVLETİN BİR GÜMRÜK MEMURU KONTROL EDİYOR PAKEDİN İÇERİĞİNİ BAŞIMA GELDİ DİKKATLİ OLUN . . .
  • arkadaslar elimde 2 adet satilik mevcut. ikinci el kisminda ilanimi gorebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brave5213

quote:

Orjinalden alıntı: psleda

bende gittigidiyor ve sahibinden.com sitelerine bakıyorum fakat kayıtlı ve sim kilidi kırılmış olanlar 1350 ytl yr kadar çıkıyor sizce değer mi?
    bu arada netten araştırdığım kadarıyla simkilidi kırmak için programlar var vede çok zor değil...merak ettiğim şu kayıt olayı...yani biz 2007 yılı içinde herhangi bir ülkeye giriş çıkış yapmış bir tanıdığımızın pasaportuyla turkcell extraya gittiğimizde sorgusuz sulasiz kayıt olabiliyor mu?

evet 2007 yılı içinde giriş çıkış yapmış biriyle gidersen hemen kayıt yapıyorlar, nereden aldın nasıl aldın gibi sorgu sual yok.

peki çıkışın illa amerika olması gerekiyor mu almanya olsa :D

• Ben Yunanistan çıkışı ile kaydettim, sordular telefon nereden alındı diye Amerika dedim.. Farketmiyor yani onlar için de..
  • ben kafaya koydum amerikadan alıcam isteyen varsa birlikte sipariş verelim bu akşam görüştüm satıcıyla 620 dolar (kırılmamış) ve 700 dolar (kırılmış) satıyor burda 900-1000 lira arasında değişiyor hatta o bile zor 1500 satan var ya daha önce bu satıcıyla alış veriş yapan birini tanıyorum gelmezse onun yakasına yapışırım artık

bu arada en büyük sorunum kayıttı bynedim saolasın içime su serptin engel kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predouret -- 2 Kasım 2007; 1:08:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: predouret

ben kafaya koydum amerikadan alıcam isteyen varsa birlikte sipariş verelim bu akşam görüştüm satıcıyla 620 dolar (kırılmamış) ve 700 dolar (kırılmış) satıyor burda 900-1000 lira arasında değişiyor hatta o bile zor 1500 satan var ya daha önce bu satıcıyla alış veriş yapan birini tanıyorum gelmezse onun yakasına yapışırım artık

bu arada en büyük sorunum kayıttı bynedim saolasın içime su serptin engel kalmadı

Kayıt konusunda zaten hiçbir problem yaşayacağını düşünmüyorum, sadece 2007 içerisinde yurtdışına çıkmış bir TC pasaportu ve sahibi gerekli.. 5 dakikalık bir işlem, bütün turkcell merkezleri yapıyor..

Tek problem cihazı buraya getirtebilmek, yurtdışında bulunan birinden satın alma bence, kargo ile büyük ihtimal cihazın gümrüğe takılır, sadece yanında buraya getirebilecek biri ile alışveriş yap garanti olsun..

• bende gümrüğe takılacağından eminim ama satıcı istersem ürünü elden(istanbul) alabileceğimi söyledi kargo bana değil istanbula gelicek bende gidip deneyip alıcam
  • dogubankta sabah sordum 850 ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: duro29

dogubankta sabah sordum 850 ytl

peki bu simlock kırılmış,kayıtlı ve 8 gb olanı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 2 Kasım 2007; 13:36:21 >
  • Arkadaşlar,
    Ebay'den alışverişte 100$ üzerinde gümrük vergisi alınıyor diye okumuştum. Bununla ilgili merak ettiklerimi size sormak istedim.
    1. 100$ limiti, sadece ürünün fiyatı için mi, yoksa ürünün fiyatı + kargo ücreti mi? Yani 95$ ürünün fiyatı + 35$ kargo ise gümrük alırlar mı?
    2.Gümrük vergisi oranı nedir, nasıl öğrenebilirim? Miktara göre oran değişir mi? Yani 150$ için gümrük vergisi oranı ile 5000$ için gümrük vergisi oranı değişir mi?

Teşekkürler, saygılar...
  • 100$ limiti sadece ürün içindir.
    Fatura bedeli içindir kargo buna dahil edilmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: munans

Arkadaşlar,
    Ebay'den alışverişte 100$ üzerinde gümrük vergisi alınıyor diye okumuştum. Bununla ilgili merak ettiklerimi size sormak istedim.
    1. 100$ limiti, sadece ürünün fiyatı için mi, yoksa ürünün fiyatı + kargo ücreti mi? Yani 95$ ürünün fiyatı + 35$ kargo ise gümrük alırlar mı?
    2.Gümrük vergisi oranı nedir, nasıl öğrenebilirim? Miktara göre oran değişir mi? Yani 150$ için gümrük vergisi oranı ile 5000$ için gümrük vergisi oranı değişir mi?

Teşekkürler, saygılar...

Gumruk mustesarligi web sayfasinda yazili olarak belirtilen kurallar var fakat bu kurallar maalesef gumruk kapilarinda uygulanmamaktadir. Urunlerin degerleri disinda ozelliklerine gore baska kurallar devreye girmektedir. Ornegin cep telefonlari icin telekominikasyon kurulundan onaylar, radyo dalgasi kullanan cihazlar icin diger onaylarin alinmasi gibi. Gelen paketleriniz ancak kisisel kullanima yonelik olarak degerlendirildiginde islemleri bu onaylar alinmadan yapilabilmektedir. Kimi zaman da paketleriniz icin memurlarin isleme tabi tutma nedenleri daha farkli da olabiliyor. Kisaca "su urun icin su kadar vergi odersiniz" denilemiyor. iPhone getiren arkadaslarimdan kimi 220$ vergi odedi , kimi ise hic vergi odemeden gumrukten gecirmeyi basardi. Vergi miktari tamamen urunu degerlendiren memurun tabi tuttugu kalemlere bagli.

• en sonunda banada bi iphone aldıracaksınız
    başıma iş alacam die korkuyorum
  • simlock kırılı ve kayıtlı ...
  • selamlar bende iphone çılgınığına kapılmış durumdayım. önce bi sorum olcak forumda biçok yerde iphone fiyatını 399 dolar gibi rakamlar gördüm ebay dahil baktığım yerlerde minimum 500 +- 20 dolara gördüm. ebayden fedexle sipariş vermeyi düşünüyordum fakat forumda ciddi uyarıları okudum ve vazgeçtim. amerikadan bi arkadaştan kargoya verdirtmektende sanırım vazgeçtim gene en temizi amerikadan gelen birinin getirmesi ama malesef böle biri yok. doğubankta fiyatının 850 olması ilgimi çekti makul geldi yalnız benim şöle bi korkum var dünyanın öbür ucunda hiç görmediğim bi adamdan parasını verip iphone satın almak doğubanktan satın almaktan daha garanti geliyor :( bana doğubankta yada başka biyerde güvenilir bi satıcı tavsiye edebilirmisiniz? gerçi bugünden yarına alma şansım olmadığı için araştırmaya zamanım var... bide bu arkadaşlar nakit paraylamı çalışıyorlar acaba? istanbullu olmadığım için bi seferde gelip almak istiyorumda ilgilenen arakdaşlara teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokarca01 -- 4 Kasım 2007; 11:36:59 >

• arkadaşlar normalde alım satımla ilgili bölüme yazmam gerekli bunu ama konu açılmış yaziym dedm..
    elimde 2 tane kutusu açılmamış iphone var, daha kutunun üstünde jelatini duruyor..
    gittigidiyordada ilanım vardı bitane sattım 2 tane daha var..
    fiyat olarak kutu açılmadan 1000 YTL düşünüyorum..
    eğer kilidi kırılsın, türkçe menü olsun denirse fiyat abartmadan biraz daha yükselir..
    ilgilenen olursa pm atsın, bütün sorularınızı cevaplamaya çalışırım..
    bu arada ankaradayım, ankaradan alıcı olursa kargo parasından da kurtuluruz..hemde elden alırsınız içiniz daha rahat olur..
  • Kırılmamış kutuya çoook para istemişsin kardeş...

EDIT:

@kokarca;

Güven konusunda haklısın valla...

Taksit imkanı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 4 Kasım 2007; 3:20:06 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 4 Kasım 2007; 3:29:22 >
  • düşünüyorum dedim ama ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: babazuka007

düşünüyorum dedim ama ben

Arkadaşlar da oluru ne onu söyle diyorlar galiba
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.