Şimdi Ara

NET SEND komutu nasil kullaniliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
21.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu komutun nasil kullanildigini örnek bir komut satırı yazarak söyleyebilirmisiniz...

• öncelikle hizmetlerden MESSENGER hizmetinin enable olduğundan emin ol

NET SEND BİLGİSAYAR ADI MESAJ

NET SEND pc1 Merhaba kardeş naber şeklinde

Ayrıca başlat çalıştır winchat yaz bağlanmak istediğin bilgisayar adını gir... tabi karşı tarafında winchat'i açmış olması gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alehandro -- 5 Mayıs 2006; 14:01:04 >
  • alehandro ya ek olarak bilgisayar adı yerine ip de yazabilirsin
    net send 192.168.0.2 slm
    şeklinde
  • net send bilgisayaradi mesaj (bilgisayaradi kisisine mesaj )
    msg bilgisayaradi mesaj (bilgisayaradi kisisine mesaj )
    msg * mesaj (agdaki herkese mesaj )
    net send * mesaj (agdaki herkese mesaj)
  • Ben de bunu çalıştırmayı başaramadım bir türlü. Evimde 2 pc var. Birbirlerini görüyorlar ve istediğim gibi dosya paylaşımı da yapabiliyorum. Diğer bilgisayarın içinde fink atıyorum deyim yerinde ise ama net send ile mesaj yolladığımda gönderilemedi diye uyarı veriyor.

Hatta Yönet (manage) menüsünden diğer bilgisayara bağlanıp mesaj yollamaya kalktığımda yine yollamıyor. Başka bir ortamda Win 2000 ler ile rahatlıkla yolluyordum bu yönet menüsünden ama XP de beceremedim. ne engelliyor onu da çözemedim.
  • Arkadaşlar kolay gelsin.Komutu kullsnsbilmek için. services.msc den messenger servisinin açılmış olmasi gerekir daha sonra
    net send ip adresi yada bilgisayar adi sonra mesajinizi yazarak kullanabilmelisiniz.Her iki bilgisayardada mesenger servisi açık olmalıdır.
  • beyler net send tamamda
    msg komutunu beceremedim
    .... yok veya bağlantı kesildi diyor neden acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.