Şimdi Ara

Netbook için en az pil harcayan linux distrosu hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Netbookta pil ömrü win 7'den (starter veya ultimate) daha uzun dayanan bir linux distrosu arıyorum. Ubuntu'nun netbook editionı dahil birçoğunu denedim, fakat bunlar, özellikle ubuntu netbook edition, windowslardan daha çok pil harcadı. Linuxlardan hangi dağıtımın pil performansı bakımından windowslardan daha başarılı olduğunu tecrübelerinize dayanarak tavsiye ederseniz memnun olurum.

• Ubuntu Nebook Edition daha mı fazla pil harcadı? O biraz zor hocam Jolicloud denediniz mi?
  • http://www.phoronix.com da benzer testler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

Ubuntu Nebook Edition daha mı fazla pil harcadı? O biraz zor hocam Jolicloud denediniz mi?

Ubuntu Netbook Edition denediğim linuxlardan en çok pil harcayandı. Jolicloudu denemedim. İnternette hakkında çok olumlu yorum görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

Ubuntu Nebook Edition daha mı fazla pil harcadı? O biraz zor hocam Jolicloud denediniz mi?

Jolicloud'u da denedim. O da pil canavarı. Sanırım UNR linuxlar arasında en az pil harcayanı. O da win 7 ultimate'ın pil performansının altında kalıyor.
  • Ben Windows tan daha uzun bir pil ömrü sağlayan Linux dağıtımı görmedim. En iyi ihtimalle eşit süre sağlar, çünkü tüm güç koruma programları vs. windows için denenmiştir.
  • Tüm pil programları win için yapılıyor maalesef o yüzden win'İn pil idaresi daha iyi...
  • Puppy Linux ve WattOS iyi diyorlar bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJ -- 7 Eylül 2010; 19:02:51 >
  • ubuntu netbook değil de normal pc sürümünü kur, ubuntu için güç tasarrufu programları var onlardan birini indir, ben bu şekilde windows la kafa kafaya batarya kullanım süresi sağladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

ubuntu netbook değil de normal pc sürümünü kur, ubuntu için güç tasarrufu programları var onlardan birini indir, ben bu şekilde windows la kafa kafaya batarya kullanım süresi sağladım

Ben 2-3 gün önce daha güzel diye ubuntu netbook'u silip normal ubuntu kurdum.

Acaba bunalr hangi programlar ? Biraz bilgi verebilirmisiniz ?
  • ben dock kullanıyorum, avant window manager dı yanlış hatırlamıyorsam adı, onun kendi içinde bu tarz programı var, aynı windows taki gibi işlemci performansını istenilen şekilde tutabiliyor
  • Sistemi kasmayacak Zenwalk GNU/Linux, Puppy Linux gibi dağıtımları deneyebilirsiniz. Ayrıca ağ tarayıcısı olarak Chromium kullanırsanız, pil ömrünüz daha da uzar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.