Şimdi Ara

Netbook için hangi Linux dağıtımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Linux öğrenmek için bir tane HP Mini 110 netbook alacağım. Ne önerirsiniz? Biraz kurcalayıp şu işi öğrenmek istiyorum. Netbooklar için Lubuntu lafı çok geçmiş. Daha önce Windows ve Mac OS X dışında tecrübem olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Netbook'lar ile Xfce masaüstü ile de normal bir performans alabilirsiniz. Linux Mint Xfce sürüm başlangıç için uygun olabilir.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=181
  • Alacağım demişsiniz eğer almadıysanız n270 atom işlemci min bir kurulum için dahi sıkıntılı olacaktır. Bu yüzden bu donanımlı cihazdan uzak durun ille de test bir cihaz düşünüyorsanız c2duo ulv seri işlemcili notebooklar 2.el 350-400 tl bulabilirsiniz. Her iki segment arasında işlem gücü olarak min 4-5 kat fark var. Lxde ve xface her hangi bir dağıtım sorun olmayacaktır.

• henüz almadım, bugün almış olacaktım ama satan kişi ortadan kayboldu bir anda. netbook için diye hangi linux forumlarına baksam hemen lubuntu'yu görüyorum karşımda genelde. farklı şeyler önerenler de var tabi ama lubuntu en genel olanı. eski core 2 duo işlemcili laptoplar da uygun fiyatlara var ama çok hantal olduğu için o kadar yer işgal eden bir şey istemiyorum açıkçası. bir de bu bulduğum netbook 150 liradan bile azdı fiyat olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150tl leş almaktansa ulv işlemcili hafif cihazlara bakın derim. 1.3kg civarı thinkpad lenovo veya hp elitebooklar var. Karar sizin sadece 2 cihaza farklı dağıtımlar kurdum netbooklar tat vermiyor.

• tamamdır, zaten satıcı adam sesi soluğu kesti. başka cihazlara bakıcam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.