Şimdi Ara

Netbook Seçimi,Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    masaüstü bilgisayarımı sattım ve yerine netbook alma niyetindeyim.Bu netbookların donanım özellikelri zaten aynı hepsi.geriye kalan ve benim için de aslolan özellikler de,sağlamlık,malzeme kalitesi,işleme,ergonomi ve tabiki gerçek boyuta izafeten olabildiğince optimize edilmiş kullanışlı klavye...Sizce bu özellikleri en iyi sağlayan netbook hangisi,bütçe de sınırlı maalesef,max. 600 TL.

ben bir kaç model baktım,bu fiyat aralığına uygun,Eee pc 1000H,Lenovo s10,Acer aspire one AOD250,MSİ u100,LG x110,x120...

Sizce en uygunu hangisi bu durumda,başka iyi alternatifler mevcut mudur?Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir olacağım.Saygılarımla...

• Samsung NC10 en iyi tercih olacaktır senin için Fiyatı da 600 civarlarında
  • yazdıgın kriterlere göre en iyisi samsung nc10 olur senın ıcın.bimekste kampanyaya girmişken fiyatıda cok uygun,kaçırma derim.602 tl ye düştü kampanya ıle fıyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 9 Ağustos 2009; 10:21:56 >
  • bende notebook arayışı içerisindeyim. ancak bütçeyi biraz daha zorlayarak n280 işlemcili Asus 1000HE veya toshiba NB200 modelleri (uzun süreli pil ömrü ve daha hızlıolması nedeniyle) daha mı doğru bir tercih olur diye ikilemdeyim.. birçok arkadaş Samsung nc10 için iyi diyor ama nedenlerini açıklamıyor...
    ilginiz için teşekkürler.
  • nc10 neden daha ıyı:
    1-wireless sorunsuz.(asusta alınca duaya baslıyorsunuz)
    2-çok daha ergonomik ve hafif.
    3-şekli karizmatik.
    4- anti bakterıyel klavye var.
    5-Bugüne kadar sorun yaşayan bir kişi bile yok.
    6-klavye kalıtesı diğerlerinden daha ıyı.
    5-batarya normal kullanımla 5 saat gidiyor,zorlarsan 7 saat.
  • evet samsung un methini bayağı bi duydum ki,nc 10 un üst modelleri de var(np-n310) ve onlar da bayağı bi aşmış diğerlerini,ergonomide felan..ama nc10 u ben pahalı biliyodum,gold pc de çok uygun fiyatlı imiş ve 100 TL de bonus veriyo,500 e felan geliyo..ama yine gold da dell mini inspironlardan gördüm,aklım karıştı,çok şık duruyorlar.Bu samsunglarda ısınma problemi felan olmaz değil mi,kullanan arkadaşlar?masaüstünü satıp,netbook alınca pişman olmayalım.Bir de şunu sorayım;n270,n280 ve z520 işlemciler arasında ne gibi farklar var,çok büyük performans farkları var mı?yardımlarınız için çok tşk ler..Hoşçakalın..
  • ben nisandan beri olabılecek en yogun sekılde kullanıyorum nc10 u,gunde enaz15-16 saat açık ama ısınma olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mygeee

evet samsung un methini bayağı bi duydum ki,nc 10 un üst modelleri de var(np-n310) ve onlar da bayağı bi aşmış diğerlerini,ergonomide felan..ama nc10 u ben pahalı biliyodum,gold pc de çok uygun fiyatlı imiş ve 100 TL de bonus veriyo,500 e felan geliyo..ama yine gold da dell mini inspironlardan gördüm,aklım karıştı,çok şık duruyorlar.Bu samsunglarda ısınma problemi felan olmaz değil mi,kullanan arkadaşlar?masaüstünü satıp,netbook alınca pişman olmayalım.Bir de şunu sorayım;n270,n280 ve z520 işlemciler arasında ne gibi farklar var,çok büyük performans farkları var mı?yardımlarınız için çok tşk ler..Hoşçakalın..

NC310 hiç de üst model değil. Evet fiziksel açıdan kasa yapısı farklı daha yuvarlak hatlara sahip. Klavye tasarımı da farklı. İşlemci N serisinde çok fazla fark yok Z520 için biraz fark olduğunu söyleyebilirim güç tükemini konusunda özellikle. NC310 üst modelliğin aksine al model bile sayılır bence zira pil 4 hücreli...

• evet,çok teşekkür ederim yardımlarınız için.Bu profesyonel yorumlardan sonra NC10 alınacak gibi,diğerlerinin pek şansı kalmadı:) Dell mini inspiron un z520 işlemcisi vardı ama,dell hakkında hiç olumlu bişey duymadım,bulamadım,test sitelerinde..nc10 ya da biraz daha para çıkışırsa,n120..hoşçakalın..
  • tekrardan merhaba arkadaşlar;
    nc10 u alma noktasına geldim ve aklıma bir soru takıldı..Bu atomlu netbooklar MATLAB kaldırır mı,yoksa afallar mı?Şayet sorun çıkarırsa c2d li notebooklara yöneleyim..Bir de tavsiye edebileceğiniz bir alışveriş sitesi var mıdır?Gold PC de çok uygun fiyatlı,ama güvenilir kurum mu bilemiyom..Bizim burdaki Gold bayisi,sitedeki ürünleri getirmeye kemküm ediyo,anlamadım gitti,bu nasıl bir firma..
  • pentıum 4 dıyor belkı kaldırabılır,isterseniz siteye mesaj atarak yada programcıya direk sorun.alıcaqksanız en ıyısı bimeks
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

pentıum 4 dıyor belkı kaldırabılır,isterseniz siteye mesaj atarak yada programcıya direk sorun.alıcaqksanız en ıyısı bimeks

atom pentium 4 lerle yarışamıyor maalesef
  • Arkadaşlar ben de bu aralar Netbook almak üzereyim. Ama üst limitim 500 TL.
    HP Compaq, 110c-1010 ET'ye ne diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mygeee

tekrardan merhaba arkadaşlar;
    nc10 u alma noktasına geldim ve aklıma bir soru takıldı..Bu atomlu netbooklar MATLAB kaldırır mı,yoksa afallar mı?Şayet sorun çıkarırsa c2d li notebooklara yöneleyim..Bir de tavsiye edebileceğiniz bir alışveriş sitesi var mıdır?Gold PC de çok uygun fiyatlı,ama güvenilir kurum mu bilemiyom..Bizim burdaki ****ayisi,sitedeki ürünleri getirmeye kemküm ediyo,anlamadım gitti,bu nasıl bir firma..

Arkadaşım, üstte de belirtmişsin ancak en ucuz 633 lira olarak gözüküyor sitesinde. Nerede 500 TL olarak gördün anlayamadım?

Edition Encore: Hatta 718 lira olarak gözüküyor. Bonusları düşüce 632 lira oluyor. Enteresan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenyack -- 13 Ağustos 2009; 22:32:00 >
  • evet,kaldırmayacak gibi,Matlab da çözülen problem ya da simüle edilen sistem zorlaştıkça iyice afallar atom galiba..en iyisi notebook a yönelmek.

Notebook da donanım konfigürasyonunun çok da sorun olacağını sanmıyorum,her türlüsü kaldırır MATLAB ı..O yüzden rakamlardan çok,her zaman en birinci kıstasım olan,işçilik,işleme,malzeme kalitesi,ergonomi gibi kıstaslar belirleyici olacaktır.Max. 1000 YTL ye böyle bir ürün biliyor musunuz?Made in China olmasın mümkünse:) Ben en mantıklı Dell Xps buldum bu fiyata,gold da(Bonus parayı düşünce bu fiyata geliyo)

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=84592&ad=DELL-XPS-1330--T6400-2GB-250GB-VHB-BLACK-13.3-Tasinabilir-Bilgisayar

Dell XPS ler ilk çıktığında çok baba modellerdi,şu an piyasada daha iyi bir alternatifi var mı bilemiyorum.Bir kaç ay önce Lenovo u330 ve Y530 lar piyasaya girmişti,onlar da yok şu an piyasada,piyasa ölmüş resmen..Abim de şu an pavillion dv5-1255et modeli var,teknosa dan 2 ay önce 1700 liraya almıştı...Yahu bir laptop un malzemesi bu kadar mı kalitesiz olur(düpedüz naylon) bu kadar mı ergonomi düşmanı olur bir cihaz.Katiyen böyle bir cihaz almak istemem,konfigürasyonları çok iyi ama,fısssssss..
    Hp nin TiCaRi serisinin iyi işlemeye sahip olduğunu duymuştum,ama hiç görmedim canlı.fiyatları da çok uygun hepsiburada da 800Liraya bir modeli var şuan kampanyada..Yine hepsiburada da FSC Pi 3525 modeli kampanyadaydı,daha önce FSC nin m7440 modelini kullanmıştım,çin yapımıydı,ama yine de iyiydi,ama o zamanın Made in germany FSC leri bambaşkaydı....bu FSC de acaba Almanya üretmi midir,biraz zor gibi ama...Yine hepsiburada da şu ürün gözüme çarptı
    http://www.hepsiburada.com/monster-t64m721r01-intel-core-2-duo-t6400-2ghz-3gb-320gb-12.1-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750212

yeni ürün sanırsam,monster canavar üretmekten bıkmış ki artık normal sınıf laptop üretmeye de başlamış:)bu yeni serisi nasıldır acep,bilen var mı?

bunlar benim tesbit edebildiğim alternatifler,daha iyi seçenekler var mı,arayışıma uygun?Bulamazsam zaten,sene 98 den beri kalitesine aşina olduğum acer aspire lara yönelecem..Kafam karışık anlayacağınız:)Yardımlarınız ilaç gibi gelecektir,hoşçakalın...

• Monster'ın bu modeli MONSTER T64M721R01 benim de gözüme çarptı.
    Bence fiyat performans olarak iyi bir model. İşlemci fsb'si biraz düşük ama genel itibariyle cihaz başarılı görünüyor.
    İşletim sistemi olmaması hem avantaj hem dezavantaj.
  • Dell XPS 1330 gayet iyi bir seçim , bence böyle bir dell varken monster a hiç bulaşma . Ayrıca o modelin ekran kartı x3100 , 4500mhd ondan çok daha üstün bariz fark var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.