Netflix hesabımı arkadaşa verdik ona da profil açtık 1 senedir kullanıyoruz bende pek kullanmasamda onun blutv hesabını kullanıyordum. Ben kendi profilime pin koydum. Sorun şu ki arkadaşın profilinden girip hesap yönetimi kısmında benim gerçek profilimin ayarlarında profil kilidi var. Benim kendi profilimin pin kodunu hesabın giriş şifresini bildiği için arkadaşımda kolaylıkla görebiliyor. Şifre ile bütün profiller düzenlenebiliyor. O zaman bu profillere ne diye pin koyuyoruz çözemedim. Bunu bu şekilde yapmanın mantığı nedir? Hangi mühendis kafasıyla böyle yapılmış anlamlandıramadım. Aynı şekilde arkadaşım isterse plan değişikliği, email değişikliği falan her şeyi yapabiliyor. Bu Netflixin bi şekilde bir kurnazlığımı tam çözemedim olayı ancak mantıklı olan bir ana profil olur hesabın yönetim kısmına girebilen. Diğerleri sadece izleme kısmında kalır. Düşünün 4 kişilik ailede baba hesabına pin koymuş, çocuk geliyor pini kolaylıkla buluyor onun profiline girebiliyor. Veya sormadan plan değiştiriyor, üyeliği bile iptal edebiliyor. Komik olan küçük çocuğunuza kısıtlamalı hesap açtınız o girip kendi tekrar kısıtlamasız olarak değiştirebiliyor. Var mı kaçırdığım bir nokta? olmalı çünkü |
Netflix Profillerindeki Saçma Olay
![](/static/forum/img/populer-yukari.png)
![](/static/forum/img/populer-asagi.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Onlar profil yani amaçları bir nevi kendi kataloğunu seçmen, arkadaşın da farklı şeyler izlediği için farklı bir katalog oluşturuyor.
Ayrıca bu kadar güvenmediğin insanlarla hesap açıyorsan bu başka bir sorun. Netflix mi düşünsün bunu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çünkü o profillerin temel sebebi ebeveyn kontrolü. Aynı evden olmayan kişilerin ortak hesap kullanması zaten yasak. Netflix öyle bir hizmet sunmuyor. Hizmet tasarlarken de onu hesaba katmıyor. Normalde sen babasındır. Ödemeyi sen yaparsın. Hesabı sen kontrol edersin. Kendi profilin olur. Şifre koyarsın ki çocuklar 18+ içeriklere erişmesin. Çocuklara hesap açarsın. Onların cihazlarına giriş yaparsın. Çocuklar da şifresiz sürekli izler. Bir şekilde logout olurlarsa senden tekrar şifre isterler. Sen ise olmaması gereken bir senaryo üzerinden Netflix'i eleştiriyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 8 Ağustos 2021; 10:0:26 > -
Üstteki cevabı verecektim ben de. Onun üstündeki zaten okuduğunu anlamamış klasik dh.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaÇünkü o profillerin temel sebebi ebeveyn kontrolü. Aynı evden olmayan kişilerin ortak hesap kullanması zaten yasak. Netflix öyle bir hizmet sunmuyor. Hizmet tasarlarken de onu hesaba katmıyor. Normalde sen babasındır. Ödemeyi sen yaparsın. Hesabı sen kontrol edersin. Kendi profilin olur. Şifre koyarsın ki çocuklar 18+ içeriklere erişmesin. Çocuklara hesap açarsın. Onların cihazlarına giriş yaparsın. Çocuklar da şifresiz sürekli izler. Bir şekilde logout olurlarsa senden tekrar şifre isterler. Sen ise olmaması gereken bir senaryo üzerinden Netflix'i eleştiriyorsun.
Hesap paylaşımına önlem olarak alınması dediğiniz gibi mantıklı ancak
burası mesela diğer profil ile giriş yaptım bu da benim ayarlar bunları değiştirebiliyorum. Benim anlatmak istediğim başkasının profilinin bu şekilde dil ayarlarını bile değiştirilebiliyor olması mantıksız geldi. En basitinden bari izlediklerini gizleme bile yok. Çocuğum benim ne izlediğimi bilmesin istiyorum mesela. Küçük bir çocuk olmasına gerek yok. 18 üstü çocuğum var kısıtlamasız profilli benim ne izlediğimi görmesini engellemenin yolu yok.
Pin olayında da dediğiniz gibi hesap şifresini paylaşmazsak göremiyor pini ancak şifreyi dediğiniz gibi sadece siz girseniz bile chrome şifreleri yönet kısmından kolaylıkla bulunabiliyor. Pin kullanmanın bir anlamı yine kalmıyor.
Profil özelliği dediğiniz gibi katalog olarak kullanmak için basit bir sistem olarak sunulmuş buda hesap paylaşımını ne kadar engellersek mantığında geliştirilmemiş. Düşünmedikleri işler değildir bilerek böle tercih edilmiş. Olmaması gerek senaryo üzerinden eleştirmiyorum neden yok diye eleştiriyorum. En basitinden üsteki resimdeki ayarları değiştirmek için de pin sorsun bari. Pinin bir işe aramadığını geçtim. Profile pin koyduruyorsun koyduğun pin profil ayarlarında bir işe yaramıyor. her şey casual aile ortamı için tasarlanmış. chrome dan şifreyi bile bulamayan hesap ayarlarını kimse diğerinin karıştırmaz diye düşünen seviyede sağladıkları sistem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocqo -- 8 Ağustos 2021; 22:41:21 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X