Şimdi Ara

NetGSM Speed Test, Ping Ve Tracert Paylaşim Noktası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zxcasd1006 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • comnet firmasında 110 120 mbps görüyordum hattim fiber ftth eve kadar olan biraz önce geçtim netgsm firmasına hız testlerinde 5.0 mbps falan goruyorum ama 2 gb lık bir filmi 5 -6 dk da indirdi.Neden böyle olabilir.
    NetGSM Speed Test, Ping Ve Tracert Paylaşim Noktası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Volkan -- 13 Aralık 2024; 22:39:0 >
  • A.Volkan A kullanıcısına yanıt

Şuan internet kalitesi leş gibi indirme hızına bakmayin hız ve kalite farklı şeylerdir.

Hız testinde düşük gelmesinin nedeni paket kaybı oldukça hız 0 gösteriyor testlerde inip çıkıyor dalgalı geliyor o yüzden hız testi ölçememis olabilir.

Sabit 110 mbit olsa bile netgsm kalitesiz. Zamanla umarım düzelir.

1. Ping yüksek yurt içi ve yurt dışı.

2. Paket kaybı çok oluyor.

3. Ping dalgalanması jitter yüksek.

4. DNS engelli var, DNS veri paketlerine müdahale ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 13 Aralık 2024; 22:39:25 >
  • zxcasd1006 Z kullanıcısına yanıt

anladım teşekkür ederim bizim yapacağımız bir şey yok onların düzeltmesini bekleyeceğiz o zaman.

Aynen.

Örneğin benim cloudflare İstanbul pingim 12-15 arası olması gerektiği halde şuan berbat. Aynı şekilde yurtdışı 300 leri buluyor ping. Ftth fiber sorunsuz bir hattım var. Test modemden.

Ping 60. Paket kaybı var. Az önceki testte jitter 20 idi.

common_ping: hostname 1.1.1.1

PING 1.1.1.1 (1.1.1.1): 56 data bytes

64 bytes from 1.1.1.1: seq=0 ttl=55 time=62.660 ms

64 bytes from 1.1.1.1: seq=1 ttl=55 time=53.348 ms

64 bytes from 1.1.1.1: seq=2 ttl=55 time=58.024 ms

--- 1.1.1.1 ping statistics ---

4 packets transmitted, 3 packets received, 25% packet loss

round-trip min/avg/max = 53.348/58.010/62.660 ms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 13 Aralık 2024; 22:47:35 >
  • Tracert paylaşımı yapın sorunu anlamak için.

Ankara'ya mı bağlanıyoruz Viyana'ya mı belli değil. Rakamların hiç tutarlılığı yok 8. hopta düşüp tekrar yükseliyor. İstanbul pop noktasına bağlananlardaki durumla karşılaştırma yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 13 Aralık 2024; 23:21:24 >
  • RElS kullanıcısına yanıt

Hocam kayıt açın yardımcı oluyorlar. Ben ilk başta kayıt açtım, ilgilendiler. İstanbul 1.1.1.1 Tracert ve ping testlerini attım ilk yazıda. İstanbul dışı yüksek. Hangi bölgedesiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 0:13:48 >

Hocam detaylı speed test yapın ve bu görüntüleri. NetGSM panelinden şikayet açın. Yarın arayın direkt ilgileniyorlar. Eğer Jitter varsa kablolar da sıkıntı olabilir. Sizi ilgilendiren bir konu değil. Ekipler gelip Türk Telekom’dan düzeltir. Bana eskiden. GIBIR NET kutlanırken olmuştu. Ekipler gelip biraz Fiber kabloyu kısaltıp düzelttiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 0:24:52 >
  • Ben eve kadar fiberse kabloyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. NETGSM e geçer geçmez uzun yılardır mükemmel olan değerler cortladı. Bugün aradım kayıt aldık dedi panelden de kayıt açtım 11 inde ama hala dönüş olmadı. Şuan pingler daha iyi akşam berbat oluyor. 1.1.1.1 20 ye düştü. Yurtdışı pingler de düzeldi. Jitter de. Sorun direk netgsmin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 14 Aralık 2024; 0:35:24 >

İyi. Demekki frekans ayarı yapmışlar. Düzelmiş. Sevindim adınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 0:39:5 >
  • Mattg M kullanıcısına yanıt

Bir ayar yapmadılar. Yoğun saatler geçti herkes uyudu intenet düzeldi:)))

Comnetteki yurtiçi 18 pingin şuan 20-25 olmasını anlarim ancak 70 olmasını ve paket kayıplı olmasını anlamam.

Comnetteki yurtdışı 35 olan pingin burda 45 olmasını kabul ederim ancak 400 olmasını üstüne de paket loss olmasını kabul edemem.

Yarın akşam 19-24 arası yine bozulacak dünde öyle bozuldu. Sistemleri yetmiyor.

Gündüz işte iken sağlam akşam evde tam kullanacak iken bozuk interneti biz ne yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 14 Aralık 2024; 0:42:58 >

Hocam sistemler de sıkıntı var. Ya kablonuz da. Yada aşağıda olan dağıtım kutusundan kaynaklı. Çünkü: Prime Time’da kullanıyorum. Ben bu kadar yüksek Ping değerleri almıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 0:47:53 >
  • Mattg M kullanıcısına yanıt

Kablo fiber modeme kadar fiber dokunulacak oynayacak biryerde değil. Tüm kablolar sıva alti. Dağıtım kutusu da binanın içinde kilitli kutuda. Fiber hat santralden direk bana geliyor eksiz özel bir hat sadece tek ek binanın altındaki fiber spliterda ek var.(Metro ethernet hattı 6FOY fiber binamızın altındaki şirkete özel çekilmişti. Şirket gidince bosta kalan turuncu kabloyu sadece bizim binadaki dairelere özel verdiler yani aslinda neredeyse metro hattım var 110mbit sabit hız ve santral sadece 1 km yani bana Özel santralde olt de port var gibi birşey) normalde tek bir çıkan fiber kabloyu 1 sokağa 50 binaya kadar bolebiliyorlar. o yüzden kablosal bir sorun olma ihtimali yok. Düne kadar sağlam Samsun yurtiçi İstanbul pingi 15 Amsterdam pingi 40 olan internet netgsm ile cortladı. Başkasına geçince düzelecek ancak beklememiz lazım en az 3 ay geçiş süresini. Neyse oyun oynamıyorum idare edeceğiz bir şekilde.

Not: Türk Telekom'a göre Samsun İstanbul TT santraller arası nakil pingi 12 olmalı bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 14 Aralık 2024; 1:2:25 >

• Değerler gayet iyi açıkçası.

Comnet'te sabit 51 olan ping, NetGsm'de 70 - 100 arası dalgalanıyor sürekli, Comnet'e benzer alternatif var mı? İki yıl sorunsuz kullandık bir anda yok oldular.

• snlk.85 S kullanıcısına yanıt

Tek yapabileciğiz. Arıza kaydı açıp yada bölgenizde bulunan İnternet şirketine geçmeni.

• snlk.85 S kullanıcısına yanıt

Türk Telekom yada turknet. Türk Telekom kullan şuan indirim var oyun oynuyorsan 100-150 lira ancak fark ediyor 15 ay taahhütlü olduğundan. 6 ayda bir hepsine zam geliyor. Turknet fiyatı da TTNet kadar oluyor zaten.

Gibir da fena değil ping ancak gibir öncesinde etik olmayan ücretler almıştı başka şirkete geçişlerde önermiyorum ilkeli değiller.

Fixnetin de pingleri güzel bu arada. Yurtiçi Türk Telekom+5 yurtdışı TT ile yarışır hatta bazen daha iyi.

Gigaspeed fiyat performans bir isp ping güzel. Şuan olsa gigaspeede geçerdim. Fixnet zamlanacak 3 ay sonra.

Önceden gigaspeed kullanırken memnundum.

gigaspeed(tbtnet) veya fixnet fiyat performans.

İsplerin valve pingleri

146.66.155.1

PING🚀

Fixnet(Edirne) 22.58

AtlantisNet(Istanbul) 25.89

TurkTelekom(Istanbul) 27.52

Turknet(Istanbul) 27.92

TBTNet(Kocaeli) 28.90

VodafoneNet(Istanbul) 29.95

GIBIRNet(Istanbul) 30.01

Netinternet(Denizli) 43.07

Kablonet(Istanbul) 55.68

Superonline(Istanbul) 56.96

8.8.8.8 Google DNS pingleri

Fixnet(Edirne) 5.570

TurkTelekom(Istanbul) 11.59

AtlantisNet(Istanbul) 12.50

GIBIRNet(Istanbul) 13.12

Turknet(Istanbul) 13.67

TBTNet(Kocaeli) 18.55

Superonline(Istanbul) 18.57

VodafoneNet(Istanbul) 19.16

Netinternet(Denizli) 22.79

Kablonet(Istanbul) 26.30

1.1.1.1 cloudflare DNS pingleri

GIBIRNet(Istanbul) 2.200

Turknet(Istanbul) 3.410

TurkTelekom(Istanbul) 4.160

TBTNet(Kocaeli) 4.510

Fixnet(Edirne) 5.300

Kablonet(Istanbul) 9.510

VodafoneNet(Istanbul) 19.35

AtlantisNet(Istanbul) 34.24

Netinternet(Denizli) 39.36

Superonline(Istanbul) 42.09

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 14 Aralık 2024; 2:6:34 >

Hocam pingler İstanbul için efsane ve daha düşük. Başka bölge de iseniz. Türk Telekom en iyisi. Ama ben memnumum gidip. 600 TRY vermek mantıksız geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 2:7:2 >
  • Konum Ordu 100mbit netspeed tracert değerlerim bu şekilde sizce normal mi? Türktelekoma geçmek istedim fakat 100mbit paket vermiyor hızım 80mbit gorunduğu için direkt 50 mbit verebiliriz diyorlar. netspeed limitsiz tam hız tanımlamış ttelekom neden bunu yapamıyor yada yapmıyor anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 14 Aralık 2024; 1:57:39 >
  • FromThe80s kullanıcısına yanıt

Ping Normal. POP noktasına biraz uzak olduğunuzdan. Kaynakllı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 10:59:24 >

Dağıtım kutuları kilitli olsa bile 7/24 çalışan aletler. Ben de eskiden Kablo Net için yapmıştım. Sizinle aynı tarz sıkıntılarım vardı. Apartman kutusunu değiştirdiler düzeldi. Aşağıda olan kutuya bakılmasını isteyin ilgilenirler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.