Şimdi Ara

NETMASTER INFINITY401 DOCSIS 3.0 24X8 KABLOSUZ MODEM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
19
Favori
37.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Belgarathh

Gerçekten hız/stabilite sorunları çözüldü. Holde duran infinity modem, 6 metre civarı uzaklıkta olan odamda 22,50 mbps - 23,15 mbps (anlaşmam 24 mbps) arası sonuç veriyor (Laptop - wireless olarak). Güncellemeden önce 3 mbps bile gördüğüm oluyordu, güncelleme ilaç gibi geldi, şimdilik böyle...

Edit: Fakat bişey indirirken hızım 5, 6 mbps'e düşüyor. Bu normal midir bilemiyorum?

ayarlarının ekran goruntusunu bızımlede paylasırmısın bendede facebookda falan bazen resımler gec acılır oldu guncellemeden sonra :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

max alan için 2.4ghz n modu otomatik düzenleyici modu wireless adaptörü destekliyorsa h yapın çıkış gücü etrafta cihaz yoksa %100 kullanın(cihaz varsa %25 yapılabilir ancak alanı düşürür parazitlenmeyi azaltır) obss kapatın 20mhz ayarlayın kontrol kanalını manuel seçin diğer cihazlar otomatik olduğundan sizin kanalınızdan kaçmaya çalışacaklardır onlar kanalı değişecektir değişmezlerse siz manuel olarak başka bir kanalı seçin otomatik ayarlarsanız oda bağlantıda sıkıntılar çıkarabiliyor şu şekilde bir ayar deneyebilirsiniz
    NETMASTER INFINITY401 DOCSIS 3.0 24X8 KABLOSUZ MODEM

hocam cıkıs gucunun %100 bendemı % 25 yapım faydası nedır ?

• Kablonet icin tavsiye edeceginiz ağ genişletici/menzil arttirici önerebileceğiniz marka/model var midir arkadaslar?

Arka odalarda vs. wireless kullanabilmek icin gerekiyor sanirim, çekmiyor hic bi sekilde.
  • orcun_10 O kullanıcısına yanıt
    çekim gücü düşüyor ancak etrafta fazla kablosuz modem varsa daha stabil bağlantı sağlıyor ayrıca kanal 1 en iyi kanal

ek olarak n modunu kapayıp g moduna geçtim çok stabil 10mbps alıyorum kopma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 4 Nisan 2017; 22:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

çekim gücü düşüyor ancak etrafta fazla kablosuz modem varsa daha stabil bağlantı sağlıyor ayrıca kanal 1 en iyi kanal

ek olarak n modunu kapayıp g moduna geçtim çok stabil 10mbps alıyorum kopma yok

Hocam şimdi en iyisi kanal 1 demişsinizde şimdi benim bulunduğum apartmanda bakıyorum wifi analyzer uygulamasından çevremde 3-4(değişiyor max bu) kablosuz yayın var kanal 1 de, kanal 13 de ise hiç kablosuz yayın yok. Bu durumda modemi 13 e ayarlamam doğru olmaz mı? Ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reauxi -- 4 Nisan 2017; 22:43:20 >
  • orcun_10 O kullanıcısına yanıt
    Benim ayarlar orjinal ayarlar, hiç bir değişiklik yok. Modem geldiği gibi aynı yani..
  • ReauXi kullanıcısına yanıt
    modemden anlayan kişi sayısı az modemler otomatik kanal atıyor kanal 1i manuel atayın 1saat sonra diğer modemler kanal 1den kaçmaya çalıştığını görürsünüz ama bu işlerden anlayan birisi varsa kanal 1 ikinizede sıkıntı yapar o zaman 13 makul
    çekim gücü sorun olmuyorsa çıkış gücünü %25 yapın ki alan düşsün parazitlenme azalsın ayrıca yayılan radyasyonda azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 4 Nisan 2017; 22:50:15 >
  • güncellemeden sonra

• dogru duzgun cekmıyor zaten %75 yaparsak hıc cekmez :D
  • 50Mbit tarifelerinde olanların modemleri kaç kanal kilitliyor?
  • Nermaster infinity ile resmen hız kısıtlıyor!!!

• routersız infinity 401 tam bir facia modem olarak.
    bridge moda alıp linksys 3200acm ile bağladım, 1 oda ötede 100mbit 99mibt olarak geliyor wifi üstünden. tavsiye edebilirim bu modeli.
    bridge olarak işe yarıyor ama 401 en azından.
  • rockyy R kullanıcısına yanıt
    Hocam Bridge olarak router nasıl bağlanıyor bir ayar yapılıyor mu?

• ellekem kullanıcısına yanıt
    hocam arayüzde güvenlik sekmesinden seçiliyor olması lazım. yalnız o noktadan sonra sadece tek ethernet portu çıkış sağlıyor, o'nu da routera bağlıyorsunuz.
    bridge modu kapatmak için sanırım o çıkışı bilgisayara bağlayıp modem arayüzüne erişmek gerekiyor. ben router üzerinden modem arayüzüne erişmeyi bulamadım bridge mod aktifken, ihtiyacım da olmadı açıkçası.
  • rockyy R kullanıcısına yanıt
    Güvenlik sekmesinde neyi seçeceğiz hocam

• Güvenlik sekmesinde bridge modunu seçip uygula diyeceksiniz. modem yeniden başlatılır. 192.168.100.1 ile modeme erişebilirsiniz. Tabi ethernet portundan veya ethernet portuna bağlanmış bir router üzerinden. Ayrıca bridge moduna almadan önce her iki kablosuzun kapatılması gerekiyor. Sonrası artık tamamen router üzerinden işlem yapıyorsunuz. Eğer paraya kıyıp iyi bir router alırsanız uzun yıllar bu sistem sizi götürür.
  • Çöpovksi bir modem. Birde utanmadan zaten ayda 2 liraya sattığı modemi kiralama olayı çıkmış. Rezalet

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam sagolun. Bridge moduna aldıktan sonra router a girip baska bir ayar yapacakmıyım peki? Bridge modadan sonra Direk kabloyu takıp routerdan kullanabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Tamam hocam sagolun. Bridge moduna aldıktan sonra router a girip baska bir ayar yapacakmıyım peki? Bridge modadan sonra Direk kabloyu takıp routerdan kullanabilir miyim?

Her router'ın huyu suyu farklı kullandığı yazılıma göre. Router'ın kullanım kılavuzundan faydalanarak ilk bağlantınızı sağlayabilirsiniz. Zaten atla deve değil ama usülü doğru öğrendikten sonra sıkıntısız kullanırsınız. Bazen hatalı alışkanlıklar insanı kısırdöngüye sokan sorunlarla karşılaştırabiliyor.
  • Arka odalarda tek diş çekiyor ve internet hızı da yavaş. Bu sorunuma çözüm için ne alabilirim?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.