Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.068
Cevap
88
Favori
144.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andy1

Bu tür programlar sonuç vermez.Boş yer kendinizi yormayın.

Sadece olan hızınız üzüerinden devam etmenizi sağlar, utorrent kullananlar için özel ayarlarla, belki hızı yükseltebilirsiniz fakat bu programla değil.

hız yükseltmediğini yukarıda da yazmıştım, bu programın işlevi şudur..

normalde mtu değiştirip internetten hızlı şekilde download yapabiliyorsunuz diyelim. ama mtu değiştirdiğinizde internet sitelerine giremezsiniz. tekrar mtu'yu eski haline getirip internet sitelerine girebilirsiniz.

bu programın amacı bu işi otomatikleştirmek, gezintiye aldığınızda internet sitelerine, indirme moduna aldığınızda da modemden elle girdiğiniz mtu değeriyle aldığınız hıza eşdeğer hız alırsınız..

bir özelliği daha vardır, normalde mtu değerini girersiniz, indirme yapabilirsiniz, ama aynı bilgisayarda internete giremezsiniz , program yardımıyla hem internete girebilir, hem de aşağıda hattınızın el verdiği hızda indirme yapabilirsiniz.

• programın çalışma mantığı nedir?

modeme bişi yapmıyor, direkt hız düşürücü gibi birşey bu.

hızı 100 kb ye çekiyor.
  • Program uygun MTU değernin tespit ettikten sonra gayet güzel işe yarıyor. Çoğu siteye küçük mtu değeri ile girebiliyordum ancak youtube'u denediğimde giremedim. Program bu sırada indirme modundaydı. Gezinme moduna alnca youtube da girebilmeye başladım.
    Teknik olarak mümkün müdür bilmem ama indirme progralarına, öreneğin jdownloader ile entegra çalışsa ve onlar indirme mtusu ile firefox ya da diğerleri gezinme mtusu ile çalışşsa. TEkknik olarak mümkün olup olmadığını elbette bilmiyorum. Benimki sadece bir fikir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

programın çalışma mantığı nedir?

modeme bişi yapmıyor, direkt hız düşürücü gibi birşey bu.

hızı 100 kb ye çekiyor.

pm attım
  • Programın mantığını bende merak ettim :)

Banada pm gönderebilir misiniz? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: saygi

Program uygun MTU değernin tespit ettikten sonra gayet güzel işe yarıyor. Çoğu siteye küçük mtu değeri ile girebiliyordum ancak youtube'u denediğimde giremedim. Program bu sırada indirme modundaydı. Gezinme moduna alnca youtube da girebilmeye başladım.
    Teknik olarak mümkün müdür bilmem ama indirme progralarına, öreneğin jdownloader ile entegra çalışsa ve onlar indirme mtusu ile firefox ya da diğerleri gezinme mtusu ile çalışşsa. TEkknik olarak mümkün olup olmadığını elbette bilmiyorum. Benimki sadece bir fikir.

mümkün açıklamayı yazmıştım,

öncelikle indirme moduna alacaksınız, indirmeyi başlatacaksınız jdownloader veya herhangi bir indirme programıyla.. hız yükseldiği zaman gezinti moduna geçiyorsunuz, altta indirme devam ediyor ve sitelere girebiliyorsunuz..en büyük avantajı da bu programın zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: By_cLL

quote:

Orijinalden alıntı: Destny

ben önceden zyxel p 660 ru t1 v2 için 512 ,212 kullanıyordum ama artık yemiyor

512'de 200 kb/s görüyor buda bişeydir.

şöyle birşey oldu bende ben modem ve bilgisayar arası baglantıyı lan kablosuyla yapıyordum drıver kurdum usb uzerınden baglandım lan kablosunu söktüm ve mtu girdim torrentte 600 700 kb görüyorum eskisi gibi fakat senin programlada foruma girmeyi başardım mtu değiştiğinde girilmiyordu :) şuan gezinti modunda ama torrentte 670 kb la dosya indiriyorum

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Destny -- 23 Haziran 2012; 15:02:32 >

• Bağdaştırıcıları Textbox yerine bir listboxa atsaydın daha iyi olurdu mesela bende açılışta kullandığım bağdaştırıcı gelmedi bağdaştırıcı ismide çok uzun yazmak zor listboxa atasaydın seçebilirdik direk
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

Bağdaştırıcıları Textbox yerine bir listboxa atsaydın daha iyi olurdu mesela bende açılışta kullandığım bağdaştırıcı gelmedi bağdaştırıcı ismide çok uzun yazmak zor listboxa atasaydın seçebilirdik direk

evet yeni sürümde bu düzeltmeyi yapacağım, ilgin için teşekkür ederim.. bağdaştırıcı ismi olarak (Dell n5110 10/100 Mbit,Atheros 10/100Mbit) şeklinde olanı değil de, Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı 2 şeklinde yazacaksınız bağdaştırıcı bölümüne..
  • @emirilhan
    Sizin programdan değiştirdiğinizde olduğunu zaten biliyorum ama ben bir program çalışsın jdownloader indirsin, ie ya da firefox geznsin. Mod değiştirmeye gerek olmasın demek isemiştim.
    Ama ilemi modemden ayar yapamay gerek oladan pratikleştirdiği için gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. LYS için de epeyce dua alacağınızdan eminim. TTnet ise beddua eder mi bilmem :))
  • quote:

quote:

quote:

şöyle birşey oldu bende ben modem ve bilgisayar arası baglantıyı lan kablosuyla yapıyordum drıver kurdum usb uzerınden baglandım lan kablosunu söktüm ve mtu girdim torrentte 600 700 kb görüyorum eskisi gibi fakat senin programlada foruma girmeyi başardım mtu değiştiğinde girilmiyordu :) şuan gezinti modunda ama torrentte 670 kb la dosya indiriyorum

AKK'yi aşmayı başarmışsın önemli olan da bu bana kalırsa, interneti dilediğin gibi, limitsiz kullanman dileklerimle..

• quote:

@emirilhan
    Sizin programdan değiştirdiğinizde olduğunu zaten biliyorum ama ben bir program çalışsın jdownloader indirsin, ie ya da firefox geznsin. Mod değiştirmeye gerek olmasın demek isemiştim.
    Ama ilemi modemden ayar yapamay gerek oladan pratikleştirdiği için gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. LYS için de epeyce dua alacağınızdan eminim. TTnet ise beddua eder mi bilmem :))

dediğiniz yapılabilir, teknik olarak mümkün gözüküyor.. ama biraz uğraşmak gerekecek, yeni sürümde eklemeye çalışacağım..
    LYS konusunda da çok teşekkür ederim herkese, inşallah Bilgisayar müh. kazanabilirsek çok güzel olacak ama hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

quote:

quote:

AKK'yi aşmayı başarmışsın önemli olan da bu bana kalırsa, interneti dilediğin gibi, limitsiz kullanman dileklerimle..

Hocam saten öncedende mtu ile aşabiliyordum bi kaç değer yazınca ama işte 3 haftadır filan olmuyordu yemiyordu ama usb üzerinden baglaninca yemeye başladı :D Oyunları çekelim artık,vaybe download yapıp forumda gezmekte iyiymiş Bu arada ygs için başarılar diliyorum bende seneye kaldım gibi bu gün lys3 e girdim geçen haftada lys4 ama pek iyi değil benim durum seneye tekrar şansımızı deneyecez 2 mizde inşallah yüksek puan alırız kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Destny -- 23 Haziran 2012; 15:09:34 >

• Arkadaşlar önyargılı yaklaşmayın.

Program gerçekten işe yarıyor.

Programı yapan arkadaş inş gireceğin sınavdan istediğin puanı alırsın.

Programda tek eksiklik gördüm ( belki sadece benim bilgisayardan kaynaklıdır.)

İndirme modundayken 750kb/sn indirirken gezinme moduna aldığım anda 10 saniye içinde yavaş yavaş düşerek 100kb/sn oluyor. Dahada çıkmıyor.

Bunun dışında cok cok cok şahane.
  • kardesim ben tp link w8101g kullanıyorum mtu ayarlarini nerden bulabilirim
  • quote:

quote:

@emirilhan

dediğiniz yapılabilir, teknik olarak mümkün gözüküyor.. ama biraz uğraşmak gerekecek, yeni sürümde eklemeye çalışacağım..
    LYS konusunda da çok teşekkür ederim herkese, inşallah Bilgisayar müh. kazanabilirsek çok güzel olacak ama hayırlısı

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards dizini altında ağ bağdaştıcıları var zaten bunu programla çekip yazdırabilirsin

benimde yarın sınavım var bende bilgisayar müh. istiyorum ama benimki artık seneye kaldı bu seneden pek ümitli değilim.
    bende kendimi program yazmaya verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecansahin11 -- 23 Haziran 2012; 15:32:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BLG#

kardesim ben tp link w8101g kullanıyorum mtu ayarlarini nerden bulabilirim

quote:

Orijinalden alıntı: Y2Jericho

tp-link td-w8101g modemde mss-260 mtu-300 yön-yok süper çalışıyor

olarak yazmışlar mtu konusunda.. bir deneyin isterseniz..

• Denedim fakat 200ü zor geçti. Emegine saglık bu arada.
    ayrıca ttnetin allah belasını versin en kısa zamanda kapattıragım. şerefsizler ya
  • 3-4 saniye hızlandı sonra aynı yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

quote:

quote:

@emirilhan

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards dizini altında ağ bağdaştıcıları var zaten bunu programla çekip yazdırabilirsin

benimde yarın sınavım var bende bilgisayar müh. istiyorum ama benimki artık seneye kaldı bu seneden pek ümitli değilim.
    bende kendimi program yazmaya verdim

umarım herşey istediğin gibi olur bağdaştırıcı listesinin orada olduğunu biliyorum fakat bana lazım olan o değildi, yoksa orayı combobox'a atacaktım.. "Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı" şeklinde gerekiyor.. biraz araştırma yaparsam halledebilirim sanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.