Şimdi Ara

Neuer mi Buffon mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2014 dünya kupasını bidaha izle bence , hatta bu 2016 yı bile izleyebilirsin . kaleye şut çekmeye korkuyolardı 2014 te
  • quote:

Orijinalden alıntı: maykıl ovın

Neuer dunyanin gelmis gecmis en iyi kalecisidir navasla bile kiyaslayan var guluyorum sadece

Neuer en iyi kaleci? Sadece Oliver Kahnın 1 alt versiyonu olur. Tek artısı libero özentisi kaleci olması. Tek başına maç kazandırsın kupa aldırsın ondan sonra en iyiler arasına girer.

Haaa gelmiş geçmiş en iyi kaleci dersen

https://tr.wikipedia.org/wiki/Lev_Ya%C5%9Fin
  • yusei kullanıcısına yanıt
    - Schmeichel'ın 1992'de yaptığını canlı izlemedim ama milli turnuvalar içerisinde en iyi kaleci performansı olarak anılıyor ki aksini yadırgarım zaten ben. Takımın kaptanı o dönem Trabzon'da oynayan Lars Olsen. Schmeichel ve Olsen dışında tanınan tek isim Brian Laudrup. İngiltere, Fransa, İsveç'in olduğu gruptan çıkarıp yarı finalde son Avrupa Şampiyonu van Basten, Gullit, Rijkaard, Koeman'lı Hollanda'yı eliyor. Ardından da finalde Völler, Klinsmann, Brehme, Köhler, Sammer, Effenberg'li Almanya'ya karşı kupayı kaldırıyor.
    - 2002'yi çok net hatırlıyoruz zaten Türkiye'nin de ciddi performansıyla. Almanya sırf Kahn'ın kaleciliğiyle final oynamıştı. Ha, finalde yediği golde hatalıydı ama olsun. O takıma final oynatmıştı adam. Ballack ve turnuvada sürpriz bir çıkış yapan Klose dışında doğru düzgün futbolcusu yoktu Almanya'nın.
    - 2006'da Buffon'un yediği 2 golden 1i kendi kalesine, diğeri penaltıdandı. Ki final esnasında spikerin söylediği şeyi net hatırlıyorum; önünde Cannavarolu savunmaya rağmen Buffon kalesine en çok şut gelen ve haliyle en çok kurtarış yapan kaleciydi.

Bu 3 kalecinin yerinde başka isim düşününce şampiyon olacaklarını söyleyemem. Almanya 2014'te Neuer değil de van der Sar ya da Lehmann seviyesinde bir kaleciye sahip olsaydı da yüksek ihtimal gene şampiyon olurdu. Gerçi hakkını yemeyeyim, Almanya Cezayir karşısında inanılmaz kötüydü ve maçı Neuer sayesinde almışlardı. Ama tek bir maçı kurtarmakla, turnuva boyunca maç kurtarmak başka şeyler.

2016'ya da girmeyelim bence. Fransa'nın 2. golünde yaptığı hata akıl alır gibi değildi. Hani Kahn da 2002'de finalde hata yapmıştı ama takımını oraya götüren o olduğundan fazla kızamazdık adama. 2016'da Almanya yarı final oynamasını Neuer'e borçlu da değildi. 2016 kötü bir örnek. Aynı hatayı Buffon yapmış olsa burada muhtemelen gömüyor olan ciddi bir kesim olurdu yeni seviciler arasında.

Bence sen bahsettiğim turnuvaları hatırlamıyorsun.

Edit: Hay ben böyle klavyenin. Her yazdığım mesajı düzenlemek zorunda kalıyorum imlâ hatası olmasın diye artık. T'ye basıyorum, 3 çekiyor eleman. Şu örneği verirken bile 2 tanesini silmek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 11 Temmuz 2016; 4:39:30 >

• Karakteri itici geldiği için böyle yorumlar gelmiş herhalde. Neuer tarihin gördüğü en iyi kalecidir. Hatta dünyanın her takımında rahatlıkla defans ve orta saha da oynar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki Keylor Navas.
    İzlemeden konuşmayın.

• Neuer en iyi kaleci filan değil, olamazda zaten.

Topu oyuna sokuşu ve kalecilere orantılı farklı yetenekleri olmasından gaza geliyor insanlar.

Bir kalecinin asıl görevi nedir ? Gol yememek. Bu işi ondan daha iyi yapan Buffon ve Cech var zaten. Neuer de iyi kaleci ama tarihte ona gelene kadar en az 5-6 kaleci sayılır. Kendisine ilk 5 ile 7 arasında yer bulur.

• Jens Lehmann

• Neuer i Köpke ile bile kıyaslamam ben adamlar Buffon diyor. Hayır Neuer in Buffon dan helallik almadan maça bile çıkmaması lazım.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil gençlik hocam naparsın işte :)

• bianconera kullanıcısına yanıt
    Tony Schumaer i görmüş bu gözler. Neuer nedir allasen

Neuer iyi kaleci ama artiz. Bir duruşu yok. Çok enteresan zamanlarda çok riskli hareketler yapıyor. Bir kaleci için eksi notlar bunlar.

Buffon un tecrübesi, yetenekleri ve şu yaşında bile yaptıklarına bakınca Neuer in çok yolu var kıyaslanması için. O zaman bile çok zor ya neyse.
  • İkisinede sempatim var. Son 5 yıldır Neuer dünyanın en iyi kalecisi. Ama genel kariyere bakarsak Buffon tabi ki daha iyi.

Euro 2016'da Neuer 3 gol yedi 2si penaltı birisinde hatalı ama orada zincirleme hata var.

Aynı dönemin kalecisi değiller ondan Buffon benden daha iyi dedi.

Lakin Buffon 18 yaşında as kaleci 21 yaşında milli takım as kalecisi oldu yanlışım yoksa. Neuer ise 24 yaşında milli takımda as kaleci oldu oda diğer kaleci sakatlanınca.

Neuer kesinlikle kötü bir kaleci değil önünde nerden baksan 8-10 yılı var ve bıraktığında gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden biri olarak sayılacak.

Kronolojik olarak bakarsak 90'lardan günümüze 2016'ya kadar (BENCE) en iyi kaleciler Peter Schmeichel, Oliver Kahn, Buffon ve Neuer'dir diğerlerinden daha baskınlar bana göre.

Gelmiş geçmiş dersek ben Oliver Kahn derim neden bilmiyorum ama onun gibisini izlemedim. 60'lardan 70'lerden kaleci yazmaya gerek yok hangimiz izledi.

• u.r.k. U kullanıcısına yanıt
    Lev yashin diyecek birini bekliyordum bende zaten siz oldunuz tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Tek sezonluksa Buffon
    He şöyle 10 yıl oynatcaksam Neuer

Tebrik ederim vallahi, konuyu açan arkadaşın sorduğu soruya cevabı bir tek sen vermişsin :)

Herkes kıyaslama yapıp durmuş, sanki hangisi daha iyi diye sorulmuş :) Millet olarak problemimiz; okumamak ya da okuduğunu anlamamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buffon artik iyi degil, gorduk en son almanya penaltilarinda, sacma sacma kolunun altina gelen penaltiyi filan cikaramadi.

• Şuanda bile kaleye hangisini koyarsın deseler düşünmeden Buffon derim.. Neuer çok iyi bir kaleci olabilir ama Buffon seviyesi için çok ekmek yemeli daha.. Buffonun kariyeri boyunca bakın riskli hiç bir hareket bariz hataya rastlamazsınız.. Ama Neuer sürekli orta sahada gezer riske girer topu kaybederse boş kaleye gol olur.. Müdahale yaparsa iyi ama yapamazsa fail oluyor..Kalecideki en önemli özellik tecrübe ve güven vermesidir.. Bakınız 40 yaşında Macar milli kalecisi Kiraly..

Kalede Buffonun forması olması bile yeter rakibi korkutmak için heralde.. Birisi gelmiş geçmiş en iyi kaleci.. Diğeri ise daha 30 yaşında ve önünde 10 sene daha var.. 38-40 yaşına gelince Neuere bakarız iyiyse onunda hakkını veririz..

Olivier Kahnı da izledim ama bence Buffon karakter liderlik takımı ateşleme ve gelmiş geçmiş en pahalı kaleci olarak en iyidir ve efsanedir..

Biri Almanyada oynuyor diğeri şikeci takımın kalecisi rakipsiz Juventusta İtalyada oynuyor diyen arkadaş.. Bu adam 2005-2006 Milan karşısında efsanevi yıldızları olan İnter karşısında şampiyonlukta oynadı.. Neuer ise rakipsiz Bayern Münihte..

Yanlış anlamayın şuanda Buffon 1 ise Neuer 2 dir benim gözümde...

Artık Buffon Totti Pirlo Ronaldinho Henry İbrahimovic Beckham vs. gibi efsane ekol isimler yetişmiyor.. Son örnekleri izliyoruz sadece izleyip keyfini çıkarın Forumdaki eski toprakları ezen Tottiye çöp ölmedi mi diyenlere falan kafayı takmayın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.