Şimdi Ara

New Clio 4 mü Chevy Aveo mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben de bu 2 aracin arasinsa kaldim. dizel ls hb icin ekim basibda 33500 fiyat aldim. 1.2 ls ile 4000 tl fark var. lpg icin yaklasik 2000 tl masraf lazim. o yuzden benzinliyi eledim. lpg uyumu da problemli zaten. clio icin de beklemek lazim. bayilerin biraz havasinin inmesi lazim. hic indirim yok. clio da dizel 38000 den basliyor o yuzden hic dusunmedim. 1.2 clio lpg ile sehir icinde sikinti yapmiyor. yakin bir arkadasimda var uzun yolda da kullandim arac hafif oldugu icin kaldiriyor. su yedek parca ve servis yayginligi meselesi clioyu cazip kiliyor. su an kullandigim aracin tampon degisimi 21gun surdu. ozellikle ank yada istanbulda yasamiyorsaniz problem olabiliyor. mesela ben yozgat sorgunda yasiyorum burda yetkili renault servisi var. birde su faizsiz krediyi clioya da baslatirlarsa daha da cazip olur. sonucta araclarin ikisi de cazip. ben son kararimi fiyat aldiktan sonra verecegim. bir de skoda citigo yu inceleyecegim. araci esim kullanacak olmusken otomatik olsun ayni paraya diyebilirim ama once araci bir gormek test etmek lazim 1.0 motor ve 60 hp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migokce -- 25 Ekim 2012; 20:45:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: migokce

ben de bu 2 aracin arasinsa kaldim. dizel ls hb icin ekim basibda 33500 fiyat aldim. 1.2 ls ile 4000 tl fark var. lpg icin yaklasik 2000 tl masraf lazim. o yuzden benzinliyi eledim. lpg uyumu da problemli zaten. clio icin de beklemek lazim. bayilerin biraz havasinin inmesi lazim. hic indirim yok. clio da dizel 38000 den basliyor o yuzden hic dusunmedim. 1.2 clio lpg ile sehir icinde sikinti yapmiyor. yakin bir arkadasimda var uzun yolda da kullandim arac hafif oldugu icin kaldiriyor. su yedek parca ve servis yayginligi meselesi clioyu cazip kiliyor. su an kullandigim aracin tampon degisimi 21gun surdu. ozellikle ank yada istanbulda yasamiyorsaniz problem olabiliyor. mesela ben yozgat sorgunda yasiyorum burda yetkili renault servisi var. birde su faizsiz krediyi clioya da baslatirlarsa daha da cazip olur. sonucta araclarin ikisi de cazip. ben son kararimi fiyat aldiktan sonra verecegim. bir de skoda citigo yu inceleyecegim. araci esim kullanacak olmusken otomatik olsun ayni paraya diyebilirim ama once araci bir gormek test etmek lazim 1.0 motor ve 60 hp.

hocam fark 4.000tl ise bu farkı 50.000 km den once cıkarırsınız sanırım degil mi?

su anki tampon degisimi 21 gun suren aracınız nedir?

bu arada su anda aralıgı beklemek fiyatlarda cok birseyi degistirir mi acaba?
    şu ötv basladı ztn sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

ben de bu 2 aracin arasinsa kaldim. dizel ls hb icin ekim basibda 33500 fiyat aldim. 1.2 ls ile 4000 tl fark var. lpg icin yaklasik 2000 tl masraf lazim. o yuzden benzinliyi eledim. lpg uyumu da problemli zaten. clio icin de beklemek lazim. bayilerin biraz havasinin inmesi lazim. hic indirim yok. clio da dizel 38000 den basliyor o yuzden hic dusunmedim. 1.2 clio lpg ile sehir icinde sikinti yapmiyor. yakin bir arkadasimda var uzun yolda da kullandim arac hafif oldugu icin kaldiriyor. su yedek parca ve servis yayginligi meselesi clioyu cazip kiliyor. su an kullandigim aracin tampon degisimi 21gun surdu. ozellikle ank yada istanbulda yasamiyorsaniz problem olabiliyor. mesela ben yozgat sorgunda yasiyorum burda yetkili renault servisi var. birde su faizsiz krediyi clioya da baslatirlarsa daha da cazip olur. sonucta araclarin ikisi de cazip. ben son kararimi fiyat aldiktan sonra verecegim. bir de skoda citigo yu inceleyecegim. araci esim kullanacak olmusken otomatik olsun ayni paraya diyebilirim ama once araci bir gormek test etmek lazim 1.0 motor ve 60 hp.

hocam fark 4.000tl ise bu farkı 50.000 km den once cıkarırsınız sanırım degil mi?

benim hesabima gore fark 30000 km de amorti oluyor. karma benzinli 7.5 lt/100km ,dizel 5 lt/100 km yakar diye dusunuyorum ve hesapliyorum. yil sonunda fiyatlar nasil olur bilemiyorum. acikcasi kim ne soylerse de bir dayanagi yok. ornegin benim aracim ford c max 1.6 tdci titanium (21 gunde tamponu degisen :))) gecen sene yil sonunda super indirim diyerek 61000 tl den asagi fiyat vermediler. nisan 2012 de de ayni fiyati verdiler. ben de 2. el aldim. mayis sonunda indirim oldu. pesin liste fiyati 59800 e dustu. pazarlikla daha da duser herhalde. bu sene tek fark 2013 modeller yil basinda cikacak belki o yuzden indirim olabilir. ben sahsen mayis 2013 e kadar bekleyecegim. hem clionun kronik problemi varsa ortaya cikar diye dusunuyorum.

• quote:

quote:

quote:

benim hesabima gore fark 30000 km de amorti oluyor. karma benzinli 7.5 lt/100km ,dizel 5 lt/100 km yakar diye dusunuyorum ve hesapliyorum. yil sonunda fiyatlar nasil olur bilemiyorum. acikcasi kim ne soylerse de bir dayanagi yok. ornegin benim aracim ford c max 1.6 tdci titanium (21 gunde tamponu degisen :))) gecen sene yil sonunda super indirim diyerek 61000 tl den asagi fiyat vermediler. nisan 2012 de de ayni fiyati verdiler. ben de 2. el aldim. mayis sonunda indirim oldu. pesin liste fiyati 59800 e dustu. pazarlikla daha da duser herhalde. bu sene tek fark 2013 modeller yil basinda cikacak belki o yuzden indirim olabilir. ben sahsen mayis 2013 e kadar bekleyecegim. hem clionun kronik problemi varsa ortaya cikar diye dusunuyorum.

peki hocam dizel-beniz PAritesi- ORANI hep aynı mı gidiyor?
    ben en cok bunu merak ediyorum.

nasıl dolar-euro paritesi var,

yani 5 yıl once dizel litre fiyatı benzin litre fiyatı oranı 0,54 idi mesela simdi nasıl gibisinden

• quote:

hocam ama bence bu saydıgınız ozellikler dısında bir buyuk avantajı da sedan olması. bu ozellikelrde sedanlar cok pahalı. su buyuk ucak valizlerinin GEnel olarak tüm HBlerde arkaya sıgması sorun olup arka koltuga koyup arabaın insan kapsitesinin 3 e dusmesini cok sık gordum ve ucak muhabbetim de sık oluyor. Kaldı ki yine de HB alırsam aklımda corsa veya clio4 var.
    yani aveo olursa kesinlikle sedan dusunuyorum.
    hocam şimdi 2 konu var - 1.2 dizel eger benzinliden pazarlıklı halelrini karsılastırınca sadece 3-4bin daha fazla ise dizel olabilir. Bu arada 1.2 LS dizelin aksesuar olarak 1.2 LS benzinliden farkı var mıdır?
    ve en buyuk kafamdaki soru ise: mesela atıyorum farın camı kırıldı, o camı servisten istesem ne zaman gelir? cunku trafige cıkamıycam o sure icinde
    Far camı konusunu imzamdaki mesajınızda yanıtladım. Öncelikle yeni aveoda dilzeller 1.2 değil 1.3 litre hacmindedir. Yani 1,3 Yeni Aveo görüyorsanız dizel, 1,2 veya 1,4 Yeni Aveo gördüğünüzde benzinli olduğunu anlamalısınız. 1,3 motorda da 2 farklı durum var. 1,3 LS ve LT donanımda 75 BG gücünde gelirken, LTZ yani en dolu dizel seçenekte bu motor 95 BG oalrak sunuluyor. Ayrıca LTZ dizeller 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor.

Servis ve parça konusunu alırken sorarsınız ama biçok markada artık sürekli kullanılmayan parçalar serviste bulundurulmaz. Buna imkan yok. Yani tampon, far, bilmem ne takozu vs. sürekli rutin değişen parçalar olmadığından büyük servisler dışında çoğu marka bulundurmazlar. Bunu pek çok markada yaşarsınız yani. Bu tip paraçaları yıllarca bekletmek hem maliyetli, hem de yer israfıdır. Lazım olduğunda merkezden istenir ve gelir. Yeni aveo alınacaksa ya en boş benzinliyi (diğer baz araçlara nazaran) ya da dizelini öneriyorum ben. Orta ve üst donanımda clio 4 güzel bir alternatif ve bence daha güzel tasarımı var. Ama sedan seçeneği yok. Grand Tourer versiyonu da gelecektir ama arada yine 3-4 bin lira fark olabilir tabi. Clio 4 güzel araç ama indirimi bırakın üzerine ek masraflar bile çıkarıyorlar şuan liste fiyatına bile alabilmek zor. Yeni Aveo HB dizellerde ara ara indirim oluyor, takip etmek gerek. Sedan şuan HB olana göre 2 kattan fazla satıyor. Genelde Türk halkı bagaj ihtiyacı olduğundan sedanı tercih ediyor.

Diğer konu sedan şart ise 301, rapid, toledo vs. bi sürü sedan geliyor yakında ama ben bunların donanım ve fiyat olarak Yeni Aveo ile yarışabileceğini düşünmüyorum. İyi forumlar ve iyi bayramlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki hocam dizel-beniz PAritesi- ORANI hep aynı mı gidiyor?
    ben en cok bunu merak ediyorum.

nasıl dolar-euro paritesi var,

yani 5 yıl once dizel litre fiyatı benzin litre fiyatı oranı 0,54 idi mesela simdi nasıl gibisinden

dizele talep artinca fiyati benzine gore biraz fazla artti. ama belli bir oran var mi bilmiyorum.

bugun esime yeni clio yu gostermek icin plazaya gittik. ben daha once incelemistim. onun da cok hosuna gitti. touch 0.9 90bg ile test surusu yaptik. motor oldukca yeterli ve sessiz. uzun bir test surusu oldu. motor sesi cokaz yalniz yuksek devirde geliyor. yol sesi icerde fazlasi ile hissediliyor ama bu sinif icin normal.

test sonunda yol bilgisayarinda ort tuketime baktim arac 650 km de ve 9.1lt/100km idi. belki km arttikca tuketim duser bir de test araci oldugundan tuketim yuksek olabilir ama yine de bana fazla geldi. test guzergahinda hic yokus yok yalniz lamba ve dur kalk var. ama yine de deger bende hayal kirikligi yaratti.

bir onemli nokta da fiyat. test araci 35000tl. dizel fiyati da 38000 den basliyor plazadaki dizel araclara da opsiyonlari ile birlikte 41000-45000 fiyat cektiler..:(( bizim almayi dusundugumuz arac 1.2 75bg icon. hem tam dolu hem de fiyat 34000 tl. lpg secenegi de elimizde olacak. ayni fiyata dizel aveo ls de alinabilir. bakalim 4-5 ay icinde karar verecegiz.bizim almayi dusundugumuz arac 1.2 75bg icon. hem tam dolu hem de fiyat 34000 tl. lpg secenegi de elimizde olacak. ayni fiyata dizel aveo ls de alinabilir. bakalim 4-5 ay icinde karar verecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migokce -- 29 Ekim 2012; 19:11:32 >

• aracı şehiriçi kısa mesafelerde kullanacaksanız yeni nesil dizellerin dpf tıkanma sorununu da dikkate alın derim. Bence her türlü aveo alır karşılaştırmayı. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virile_rex

Arkadaşlar 30 bin liralık 1,2 bir araç arıyorum bu ikisi arasında kaldım görüşleriniz?

Hocam pug 208 neden düşünmüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevyChevy

quote:

Arkadaşlar 30 bin liralık 1,2 bir araç arıyorum bu ikisi arasında kaldım görüşleriniz?

1.2 82 bg 31.400'den başlıyor.
  • 35 bin e clio4 900 cc alıyorum arkadaşlar kapora verdim araç sipariş verildi koskoca renault beyaz clio4 üretmemiş işe bak!! :D
  • quote:

35 bin e clio4 900 cc alıyorum arkadaşlar kapora verdim araç sipariş verildi koskoca renault beyaz clio4 üretmemiş işe bak!! :D

hayirli olsun. guzel gunlerde kullain. insallah memnun kairsiniz. ben test surusu yaptim motor gayet yeterli. yakitla ilgili tecrubelerinizi burdan paylasirsaniz sevinirim

• quote:

quote:

quote:

bomboş araç. ödleri kopmuş donanım ekleyecez diye.yeni bir aracın bu şekilde boş çıkmasına sadece yazık derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

quote:

quote:

bomboş araç. ödleri kopmuş donanım ekleyecez diye.yeni bir aracın bu şekilde boş çıkmasına sadece yazık derim

artik baz modelde guvenlik donanimi tam olmayan araclarin pek sansi yok. bunu da ilk chevrolet aveo ile baslatti. diger markalara da ornek oldu. yeni clioda da boyle. skoda superb dizel baz model aracin fiyati 62500tl den basliyor abs 4 hava yastigi ve klimadan baska bir sey yok. . ama isler duzeliyor. golf7 nin bazinda da guvenlik donanimi highline ile ayni. peugeot zaten problemli marka olarak biliniyor. bu donanim ve motorla bu fiyata satma ihtimalk pek yok.

• quote:

quote:

35 bin e clio4 900 cc alıyorum arkadaşlar kapora verdim araç sipariş verildi koskoca renault beyaz clio4 üretmemiş işe bak!! :D

hayirli olsun. guzel gunlerde kullain. insallah memnun kairsiniz. ben test surusu yaptim motor gayet yeterli. yakitla ilgili tecrubelerinizi burdan paylasirsaniz sevinirim

sağolun umarım bu ay sonunda elime geçer de araç tecrübelerimi paylaşırım...
  • Hayırlı olsun alınmış,alınmıştır.Beyaz renk olmaması da bana enteresan gözüktü.Ben de bu sınıfta dizaynını beğendiğim,fabrika verisi tüketim değerlerini başarılı bulduğum,clio'nun basık arka kısmına nazaran çok daha ferah bulduğum peugeot 208i önerecektim ama kararınızı vermişsiniz,tekrardan hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentul

Hayırlı olsun alınmış,alınmıştır.Beyaz renk olmaması da bana enteresan gözüktü.Ben de bu sınıfta dizaynını beğendiğim,fabrika verisi tüketim değerlerini başarılı bulduğum,clio'nun basık arka kısmına nazaran çok daha ferah bulduğum peugeot 208i önerecektim ama kararınızı vermişsiniz,tekrardan hayırlı olsun.

bende baktım pejoya clıoya vede aveosedana i kısaca anlatayım yeni clio tasarı iyi on şöför vede yolcu kısmı ferh arkada konserve kutusu muamelesine tabiymişsin gibi dar ve sıkışık alan, pejo 208 araba baya makyajlanmış heleki dizel modeller gel görki arabada 68 tork var bundan dolayı vaz geçtim aveo sedan dizel aldım kardeşimdede lacetti sx var çok memnunduk 7 sene olacak bu memnunuyette beni aveoda karar kıldırdı artı full donanımlı olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 16 Aralık 2012; 14:16:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gacvokem

quote:

Hayırlı olsun alınmış,alınmıştır.Beyaz renk olmaması da bana enteresan gözüktü.Ben de bu sınıfta dizaynını beğendiğim,fabrika verisi tüketim değerlerini başarılı bulduğum,clio'nun basık arka kısmına nazaran çok daha ferah bulduğum peugeot 208i önerecektim ama kararınızı vermişsiniz,tekrardan hayırlı olsun.

bende baktım pejoya clıoya vede aveosedana i kısaca anlatayım yeni clio tasarı iyi on şöför vede yolcu kısmı ferh arkada konserve kutusu muamelesine tabiymişsin gibi dar ve sıkışık alan, pejo 208 araba baya makyajlanmış heleki dizel modeller gel görki arabada 68 tork var bundan dolayı vaz geçtim aveo sedan dizel aldım kardeşimdede lacetti sx var çok memnunduk 7 sene olacak bu memnunuyette beni aveoda karar kıldırdı artı full donanımlı olması

güzel seçim hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: serguzest25

quote:

Orijinalden alıntı: gacvokem

quote:

güzel seçim hayırlı olsun

çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.