3200 dolarlik dslr in %7 vergisi 224 dolar yapar.Eger yasadiginiz veya bulundugunuz yer vergisiz bolgelere 1000 mil uzaktaysa ne yapacaksainiz ? Ki amerikada eyaletler arasi mesafeler ucakla gecilir.Adamlarin bir eyaleti turkiye kadar.Dolayisiyla fazla kasmaya gerek yok.Tax olmayan ucra bolgedeyseniz ok alin fakat floride new york california gibi merkezi buyuk eyaletlerde iseniz (ki okuyacak adamda,gezecek adamda bu eyaletlerdedir)vergi odeyeceksiniz kacari yok.
Onun da kolayi var, new york disindaysaniz bhvideo dan, new york ta iseniz amazon dan siparis verirsiniz oldu bitti...
Onemli olan dukkanin bulundugunuz eyalette olmamasi. Boylece vergi odemezsiniz...
Amerika ici ups, fedex in 1 gunluk secenekleri bulunmakta....
Amerikaya 10 gun seyahat eden birinin bahsettiginiz gibi bir kargo imkani olmuyor maalesef.He amerikada oturuyorsam zaten en ucuzunu gider bulurum kafa yormaya gerek yok :)
Hocam, buraya onlarca arkadaşım geliyo ve çoğu bu şekilde alıyor. Kargo paketlerini otele bırakıyor.
224 usd ile ekstra (sizin örneğe dayanarak söylüyorum) flashtı, 50 mm lensti v.s.. başka ekipman alınır...
Herneyse yalnızca tavsiye...
Dogrudur fakat amerikaya gidipte 10 gun cakili kalan var mi yahu :) ben 3 eyalet degistim,14 gunde 2 kere amerika ici uctum,4 kere trene bindim 2 farkli sehirde arac kiraladim.Totalde 6000 mile yakin yol yaptim...Yani siparisi ver ve kargoyu bekleme gibi bir sansim yoktu.Ki adam gibi gezeceklerinde olacagini sanmiyorum :)
Ama adam teyzesini ziyarete gelmistir veya arkadasini,onlarin adresi vs var zaten daha gitmeden siparisini verebilir uyguna alisveris yapabilir dogrudur :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme