Şimdi Ara

New Yorkta 5 Minare

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    15 Milyon Dolarlik Bütce
    Ve Sadece Tesaeri ile Herkezi Büyüleyen Film
     New Yorkta 5 Minare

New Yorkta 5 Minare

Mahsun, Özgürlük Heykeni’ni ağlatmış

New Yorkta 5 Minare

Mahsun Kırmızıgül’ün çekimlerine önümüzdeki günlerde başlayacağı “New York’ta 5 Minare” filminin teaser’ını sinemalarda izledim.

Yalan yok, ağzım açık kaldı.

Mahsun, Kasım 2010’da vizyona girecek filmden birkaç sahneyi önceden çekerek bunlardan şahane bir teaser yapmış.
    Teaser, Amerika ve Türkiye’de geçen sekiz sahnenin kolajından oluşuyor.
    New York gökdelenleri, gözlerinden yaşlar akan bir Özgürlük Heykeli, Mahsun Kırmızıgül, sakallı haliyle çok farklı duran bir Mustafa Sandal ve kafasında
    takkesiyle ıngilizce konuşan Haluk Bilginer’den müthiş bir hoca tiplemesi.
    Hoca, “Kainatta insanlığın üç temel problemi vardır” diyor, “ayrımcılık, fakirlik ve cehalet”.
    Özgürlük Heykeli’ni ağlatan filmde din, terör, savaşlar ve ayrımcılık üzerine büyük laflar edileceği şimdiden belli. Bu anlamda “New York’ta 5 Minare”nin sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da ses getireceğini düşünebiliriz.
    Görsel açıdan ağlayan Özgürlük Heykeli ve New York gece manzaraları kadar etkili bir başka sahnesi daha var filmin; zikir anı.
    Zikir sahnesi denilince “Takva”dakini ayrı bir yere koyarım. “New York’ta 5 Minare”deki zikir sahnesini izleyince sinemamıza damga vuracak bir başka zikir sahnesinin daha gelmekte olduğunu gördüm. Kılıç Ali Paşa Camii’nde yapılan zikir çekimlerinin sadece bir kısmını teaser’a koymuşlar. Parçası buysa, tamamı kim bilir insanı nasıl kendinden geçirir, nasıl hissettirir...
    Aynı şeyi film için de söyleyeceğim.
    Teaser’ı buysa, “New York’ta 5 Minare”nin kendisi nasıl olacak acaba?

iste Olay Olan Teaser
    http://www.youtube.com/watch?v=mklfVtwAzw8
    Youtube Olmuyorsa
    http://www.dailymotion.com/video/xby...man_shortfilms

• let me tell u st.. once upon a time in america.. bakayım..

sonra edit lerim..
  • bence saçma bir film bizi bekliyor..(kişisel düşüncem)
  • Sırf New York'ta geçen sahneler için bile izlenebilecek bir film. Bekliyorum.
  • Merak uyandırıyor. Bu tür bir film tepki çekebilir diye düşünüyorum. Umarım mantıklı bir senaryo bizi bekliyordur.
  • Arkada Brooklyn köprüsünün olduğu Haluk Bilginer'li resimler beni çok etkiledi.Daha önce Mahsun Kırmızıgül filmi izlemedim ama bunu kesinlikle izleyeceğim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    New York Metrosu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.