Şimdi Ara

Nexen nfrasu 1 nasıl bir lastik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
89
Cevap
4
Favori
58.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Trismegestus

Selamlar,
    235 50 18 XL 101V nfera ru1 lastiği 4*4 kugamda kullanıyorum, 2000 km yi geçtim, önceki lastiğim arabanın orjinali olan continental contisport 5 idi. Abartmıyorum, hiç bir farkı yok nexen in, oldukça memnunum hatta yakıt değerleri contiden iyi, lastik seçimi hakkında bir iki şey söylemek isterim. Bilindiği gibi her lastiğin AB etiketi vardır ve oradaki göstergeler ciddidir, üreticiler o değerleri kafalarına göre yazamazlar. Ama her lastik markasının ürettiği tüm ürünler aynı AB kriterlerine sahip değildir. Mesela, yukarıda andığım değerlerde olan lastiğimin yakıt tüketimi C, yağmurda fren A sınıfı ses düzeyi 69 desibeldir. Bazı arkadaşlar çok gürültülü demişler, bu 69 desibelli lastikler çok sessiz, ayrıca sürdüğünüz karayolunun kaplaması bile lastikte sesi değiştirir, bu yüzden aman bu ses ne dayanamadım söyleminde olanları da anlayamıyorum. Aynı marka da olsa farklı boyutta ya da modelde bu değerler değişir. Ben lastik seçimimi bu kriterlere göre yaptım ki bu değerler çok ciddi iyi değerlerdir (tabi sadece bu değerlere ek olarak başka değerlerde vardır ama bunlar önemli göstergedir). Mesela aman emniyet diye satılan bir marka aynı boyutta bu değerleri alamayabiliyor. O yüzden marka olsun 2 katı parayı ben veririm diyen arkadaşlara, madem güvenlik önemli aslında bu değerleri konuşmalısınız marka bayraktarlığı yerine demek isterim. Diğer yönden güvenlik te lastik çok önemlidir, ama acaba arabalarında başka ne güvenlik tertibatı vardır sormak lazım. Murat 131 e en iyi lastiği taksanız ne olur? Ez cümle diyeceğim şudur ki; alacağınız lastiğin boyutuna göre AB değerlerini öğreniniz, en iyi AB değerlerine sahip uygun lastikler arasında, en uygun fiyatlı olanı seçin derim ki böylece en iyi lastiği satın almış olursunuz. Ben lastik satıcısı ya da ustası değilim ama soran olursa malzeme mühendisliğinde olan bir hoca böyle söylüyor dersiniz, hepinize keyifli sürüşler...

Hocam yazdıklarınız birebir benim de düşüncelerim....
    Ben mühendis ve hoca değilim ama sizinle aynı fikirlere ,sizin gibi birileriyle görüşmeden sahip olduğum için kendi kendimi onare edip mutlu oldum...
    Dedim ki doğru yoldayım..toplumsal bilinç kazanımı ciddi anlamda tasarruf da sağlayarak ,cari açıgı düşürmeye bile etki edecektir...herkes kapısının önünü süpürürse sokak temiz okur yaklaşımi...
    Ayrıca benim şöyle ilave bir düşüncemde var.....
    ''Teknoloji,iletişim ve bilgiye ulaşmanın bu kadar ileri olduğu günümüzde üretilen markası çok bilinmedik malların, 5 yıl evvel son teknoloji diyerek çok ünlü markaların faiş fiyatla sattığı ürünlerle aynı kalitede yada daha kaliteli ''OLABİLECEĞİ'' gerçeğini unutmadan alış veriş yapmalıyız..
    Bu demek değildir ki her bilinmedik marka çok iyidir....yinede seçici ve bilinçli olmalıyız...
    Maksat kaliteyi hesaplı alarak makul ve faydalı bir alışveriş yapmak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Size her kullanım anını an ve an bildirecegimi söylemiştim. Bugün itibariyle 3000 km oldu. Ayrıca 10000 km olduğu zamanda yazıcam.

Gelelim 3000 km düşüncelerine. Eşim karadenizli olduğundan 29 gün kadar önce tokat Niksar Akkuş ünye guzergahini kullandım. O yolu bilen bilir. Aşırı derecede yağmur da vardı. O yolda artık yol bitsin diye Extreme kullanmaya zorlanıyorum. O kadar viraj ani frenleme yapsam da lastikler asla yolu bırakmadı. Ayrıca otobanda da 160 - 170 gibi hızlara çıktım araba sanki yere yapıştırılmış gibiydi. Abartmiyorum continental ile ayni Sürüşü alıyorsun ama o 500 lira bu 200 lira. Hemde daha sessiz. Conti ile bilen bilir hem seslidir hemde 1 sene içinde erimeye başlar. Ama bunda olmadı. Daha öncede bahsettigim gibi arabam 2010 astra j cosmo. Ve yine diyorum markaya para kaptırmayın. Yukarıda bir arkadas yazmış. Tanınmış marka iyi demek değil iken tanınmamış marka da kötü demek değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nexen n'fera su1 iyi çok iyi ve sağlam lastik..birde nexen n'blue hd plus var...o lastik su1 den bi tık üstün bilginize..benim ebatta n'blue hd plus yoktu,olsaydi onu alacaktım...
    Michelin,conti falan halt etmiş yanında...

• Hiç kötü bir yorum duymadım bu lastikle ilgili çünkü lastiği bile duymadım .

Bir araştırayım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Hiç kötü bir yorum duymadım bu lastikle ilgili çünkü lastiği bile duymadım .

Bir araştırayım .

Araştırın tabii...bilgi güçtür...

• quote:

Bir araştırayım .

İlk önce bende duymamıştım hatta türkiyede bu lastik ile ilgili yorum bile yoktu. Ancak yabancı forumlarda araştırdım. Adamlar genelde üst sınıf araçlarda kullanmış. Ayrıca kore malı bir çok süper spor arac kullanmış. Sonuç olarak aldım. Memnunum. Şimdi bu lastiğin markasını reklamlarda görürsen fiyatı olur en az 400 tl. Karar sizin para da sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: epgo

quote:

Bir araştırayım .

İlk önce bende duymamıştım hatta türkiyede bu lastik ile ilgili yorum bile yoktu. Ancak yabancı forumlarda araştırdım. Adamlar genelde üst sınıf araçlarda kullanmış. Ayrıca kore malı bir çok süper spor arac kullanmış. Sonuç olarak aldım. Memnunum. Şimdi bu lastiğin markasını reklamlarda görürsen fiyatı olur en az 400 tl. Karar sizin para da sizin.

Kısa vadede fiyatları uçmaz ...bu tanınma ve kendini ispat etme süreci biraz sürer...her tüketici bizim gibi araştırmacı ve riske girici olmuyor..
    Adam bilmiyor bu yüzden de marka alayım riske girmiyeyim diyerek iki katı para vermeye razı oluyor..

• DİP NOT: nexen ve roadstone kardeş marka...bunu öğrendim bugün de..:)
    Beko -arçelik gibi yani bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 8 Haziran 2016; 13:45:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkangsm

Bir senedir Bmw 520d aracımda nfreia su1 255/40/18 kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. En ufak çukurda balon yapar, jantların yamulur. Yolda giderken aracın gezer. Daha ne diyeyim uzak durun ben pişman oldum siz olmayın. Artı yönleri suda iyi tutunur. Virajlarda savurmaz fren mesafesi iyidir. Düşük hızlarda güvenli yüksek hızlarda berbattır.

Yazdıklarınıza göre sizin ebatta sizi memnun etmediğine göre ,bazı ebatları çok iyi bazıları vasat....belki 18-19 ebatlar 16-17 inç ebatlardakilerdeki gibi olmayabilir...
    Benim lastikler 225/45/17 y hız sınifı çok memnunum....Xl olduğundandır belki çukurada düştüm,kaldırımada çarptım hiç bir şey olmadı..
    Ama her ebatta mükemmel diye de iddia etmem ,hepsini kullanmadım bilmiyorum çünki...
    Şu teyid edilmiş oldu ama,ıslakta iyi,virajda iyi,fren mesafesi iyi....
    Benim ebat için ses düzeyide çok iyi ilave etmiş olayım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya zaten her lastiğin her ebadı birbirini tutmaz. Adac lastik testlerine baktığınızda örnek veriyorum goodyear 175 60 15 yağmurda birinci gelirken aynı marka ve aynı modelin 195 65 15 orta sıralarda yer alabiliyor. Hatta michelin energi Saver serisi bile o ebatta 68 db ses verirken ikinci ebat 70 db verebiliyoR. Yukarıda Taylor arkadaşın dediği gibi xl yanak bir lastik olduğundan balon yapması normal yanaklara göre çok çok az ihtimal.

• Birak neden mexen a sınıfı membat var indirime girmiş 100 tlye kolay oto satıyor onu al kafan rahat

• arkadaşımın 3.20 sine almıştık sanırım 215/55 R 16.nfera su 1 nexen in sport segmenti.bende poloda nblue hd plus kullanıyorum.kesinlikle kalite olarak ilk 3 te. Nexen nfrasu 1 nasıl bir lastik
  • epgo E kullanıcısına yanıt
    Merahaba, ben de sizin gibi Nexen ile ilgili araştırma yapıyor ve yabancı yorumları okuyorum çünkü onlar daha makul fikir beyan ediyor,en azından bizdeki bazıları gibi bilgisi olmadan fikrini söylemiyor,lastikten memnun musunuz ,yol tutuş ve hız performansı nasıl?
  • Hocam sırf lastiği aldığım için yazmıyorum daha öncede continental ve Michelin kullandigimda da olumlu olumsuz yazmıştım. Genelde insanlar bir marka alınca onu yere göğe sigdiramazlar. Neyse gelelim sorunuzun cevabına. Lastik alınanı 7 ay oldu sanırım. Eylül ayında ege turuna çıktım. Söylenecek şey şu kesinlikle pahalı markalara para kaptırmayın. Arabam astra j. Lastik te kesinlikle ses olayı yok. Sertlik olarak ise continental ayarında yani orta sertlikte. Benimki XL yanak olduğundan aynı ebattakilere göre bir tık sert olsa da konforlu bir lastik. Şuanda 8 bin km yaptım herhangi bir asinma söz konusu değil. Elestirecegim tek yani benim ebatlar 215X50X17 olduğundan ve XL yanak olduğundan Michelin den bir tık sert. Ama emin olun konforu sessizligi yol tutuşu gayet iyi. Ben agresif kullanırım arabayı. Bu lastiği takipta kötü yorum yapan arkadaşları anlarım ama bı pirelli yada Bridgestone takınca nasıl tahtanın üzerinde gitseler bile sesten gürültüden duramasalar bile lastiği kotulemezler. O yüzden iyi markaların %40 civarı isme gidiyor. Michelin iyidir yumuşaktır. Benim gittiğim yollarda 10 km gitsin o kaldırımlara 3 defa çıksın görürüm yanak mi kalıyor. Bundan önce continental varDi. Bi sene dolmadan eridi gitti. Karar sizindir.bir çiviye bakar. 😂😂😅😅

• Unutmadan lastik kore menşeli bir lastik. Öyle Çin malı falanda değil. Babamda Marshall diye bir marka var 5 yıl oldu hala yumuşak ve dişleri olduğu gibi duruyor enişteme de riken mystrom var o da aynı. Şaşırtıcı ama gerçek. Can güvenliği çok önemli. Sonuçta lastik alırken sorarak ve kullanıcı yorumlarını dikkate alıyoruz. Bilinmedik lastik kötü demek değildir. Nexen Japonya da drift yarışlarının en gozdesidir.kolay kolay erimez ve kendini salmaz. Öyle ki daha düne kadar kimse lenovo telefonu bilmezken şimdi Asus telefonu (telefon bazında ) bilmezken şimdi çoğundan daha yüksek puanlar alıyor. Ama fiyatı bilindik markalara göre yarı yarıya.

• mrblar bende 215 55 R18 lastik seçimi yaparken bu formu buldum vede bilgi sahibi oldum bende yakında bu lastiği almayı düşünüyorum. falken marka ile arasında kararsız kaldım. fakat bu ölçülerde falken markayı türkiye de pek bulamadım. hatta bir takım buldum onunda üretim tarihi 2014 yılı ve lastik bana biraz sert geldi ayrıca 95 H serisi . aracımın üzerinde continental var ama çok pahalı olduğu için o fiyatlarıda vermek istemedim. anladığım kadarıyla nexen de aynı kalitede bir lastik inşallah alırsam buraya yorum yazarım. halen araştırma aşamasındayım. daha çok kullanıcıdan bilgi alabilrsek iyi olacak sanırım.
  • evet sonunda 215 55 R 18 ebat Nexen marka lastiğimizi alıp kullandık. ilk denemelerim sonucu lastik gayet iyi yol tutuşu sessizliği beni son derece memnun etti. yüksek paralar verip pahalı markalar almaya gerek yok yarı fiyatına aynı konforda bu lastiği kullanabilirsiniz.
  • Kötü marka olsa kia vs nin orjinal lastiği olmazdı

• elk-elektronik8606 kullanıcısına yanıt
    Elentranın da ustunde geliyor

• Continental: 30.000 km de kazik gibi oldu. 50.000 de tamamen bitti.

Michelin: Havasina dikkat etme ilk cukurda findik yapar. Bizim yollara gore degil.

Hankook ve benzeri kore lastikleri: Conti ile ayni ozelliklerde.

Pirelli: Odun

Rydanz: 8.000 km dir kullaniyorum. Michelin gibi yumusak ve simdilik gayet memnunum. Ben markali lastiklerden memnun kalmadim simdiye kadar.
    Lassa: Cok dayanikli, sirkette 100.000 e kadar kullandigimiz oldu.
    Debica: Bu da lassa gibi, 75.000 e kadar kullandik.
    Yokohama: Bir arkadasim kullaniyordu memnundu.
    Falken: Ayni arkadas kislik lastiklerini kullaniyor. Bundan da memnun. Dunlopun diger bir markasi bu marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 13 Kasım 2016; 10:23:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.