Şimdi Ara

Next YE-G 515, YE-G 535 Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
9
Favori
70.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun cihazınız; keyifli navigasyonlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Hayırlı olsun cihazınız; keyifli navigasyonlar :)

Teşekkür ederim. (:

not: SSlayer arkadasımın hesabıydı ordan yazmıştım.
  • Merhaba
    Öncelikle bu forumda negatif veya pozitif yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim.
    Bu forumu okuyarak ve diğer cihazları karşılaştırarak NEXT YE-G 535 cihazımı bugün satın aldım.Haftasonu indiriminde 207tl'ydi kaçırdım.Bugün 245 tl'ye aldım çünkü sadece bimekste son bir tane kalmıştı ve internetten almak istemedim.
    Cihaz bir kaç saatlik denediğime göre güzel parasını çok rahat hakediyor. Yalnız garip birşey var cihazı her açık kapadığımda ekran kalibrasyonu yapıyor. (Ekranda 6-7 değişik yerde çarpı işareti çıkıyor tıklıyosun kalibrasyon bitti diyor)
    Çok sinir bozucu bu cihazı ilk çalıştırmada yapılan birşeydi bir daha çıkmaması lazım diye düşünüyorum.Yeniden açtığımda kalibrasyonla başlıyor ve 3-5 dakikamı alıyor.
    Next yetkilisinin yardımını bekliyorum teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan1042

Merhaba
    Öncelikle bu forumda negatif veya pozitif yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim.
    Bu forumu okuyarak ve diğer cihazları karşılaştırarak NEXT YE-G 535 cihazımı bugün satın aldım.Haftasonu indiriminde 207tl'ydi kaçırdım.Bugün 245 tl'ye aldım çünkü sadece bimekste son bir tane kalmıştı ve internetten almak istemedim.
    Cihaz bir kaç saatlik denediğime göre güzel parasını çok rahat hakediyor. Yalnız garip birşey var cihazı her açık kapadığımda ekran kalibrasyonu yapıyor. (Ekranda 6-7 değişik yerde çarpı işareti çıkıyor tıklıyosun kalibrasyon bitti diyor)
    Çok sinir bozucu bu cihazı ilk çalıştırmada yapılan birşeydi bir daha çıkmaması lazım diye düşünüyorum.Yeniden açtığımda kalibrasyonla başlıyor ve 3-5 dakikamı alıyor.

Bunun nedeni cihazı açarken açma düğmesine uzun basmanız olmalı.Uzun bastığınızda cihaz servis menüsünde açılıyor,iki üç saniye basıp bırakırsanız normal açılması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Merhaba

Bunun nedeni cihazı açarken açma düğmesine uzun basmanız olmalı.Uzun bastığınızda cihaz servis menüsünde açılıyor,iki üç saniye basıp bırakırsanız normal açılması lazım

"Uzun bastığınızda cihaz servis menüsünde açılıyor" bu aslında sadece servisin ve ileri düzey kullanıcıların bilmesi gereken bir durum. Çoğu kullanıcı bu durumdan şikayet etmesi normal yada meraklı olanlar menüyü karıştırabilir. Keşke farklı tuş kombinasyonu olsaydı. Bunu keşfedenlerin yeni cihaz sahipleri olması çok normal, power tuşuna alışmak zor. zamanla düğmeye alışıyorsunuz, cihazın neye ne tepki vereceğini biliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

quote:

quote:

Merhaba

"Uzun bastığınızda cihaz servis menüsünde açılıyor" bu aslında sadece servisin ve ileri düzey kullanıcıların bilmesi gereken bir durum. Çoğu kullanıcı bu durumdan şikayet etmesi normal yada meraklı olanlar menüyü karıştırabilir. Keşke farklı tuş kombinasyonu olsaydı. Bunu keşfedenlerin yeni cihaz sahipleri olması çok normal, power tuşuna alışmak zor. zamanla düğmeye alışıyorsunuz, cihazın neye ne tepki vereceğini biliyorsunuz.

Menüde karıştıracak bir yer yokki sadece kalibrasyon çıkar kullanıcının karşısına.Bence bunun bu şekilde olması özellikle yapılmış olabilir,nedenide şu olabilir diyelim cihaz akran kalibrasyonu bozuldu ekrana dokunduğunuz yerlerden farklı menüleri açıyor yada hiç tepki yok peki nasıl kalibre edeceksiniz?Bu düşünülerek eklenmiş bir özellik olabilir yani herşey düşünülmüş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

quote:

quote:

Merhaba

Menüde karıştıracak bir yer yokki sadece kalibrasyon çıkar kullanıcının karşısına.Bence bunun bu şekilde olması özellikle yapılmış olabilir,nedenide şu olabilir diyelim cihaz akran kalibrasyonu bozuldu ekrana dokunduğunuz yerlerden farklı menüleri açıyor yada hiç tepki yok peki nasıl kalibre edeceksiniz?Bu düşünülerek eklenmiş bir özellik olabilir yani herşey düşünülmüş

Herşey düşünülmüş Bir iki yerde daha böyle yorumla karşılaştım, yeni cihaz sahiplerinin "istemeyerekte olsa" bu menüye girmesi tuhaf oluyor. Bu durum kullanım kılavuzunda belirtilmiş mi? Kullanıcılar biliyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 20 Haziran 2012; 8:45:37 >

• Cihazı açma kapama butonuna bastığınızda 3 saniye sonra ekrana kızkulesi resmi geliyor siz tuşu bırakmazsanız 6 saniye sonra servis menüsüne geçiyor bunun nesi kullanma kılavuzunda belirtilecekki?Cihaz açılmış ekrana Logo gelmiş siz halen butonu bırakmamışsanız yapacak yok
  • şu tomtomdaki mıknatıslı dock olayıa neden geçilmiyor anlamıyorum. her defasında usb kablosunu tak falan.. tomtomda dikkatimi çeken bir diğer aksesuar da vantuzun panele tutturulabilmesi için bir yüzü vantuz tutan diğer yüzü stickerlı bir parça...cama gpsi yapıştıştırmak yerine kokpitin uygun bir yerine takmanızı sağlıyor. Ayrıca yeni kapasitiv dokunmatikleri hiçbir şekilde güneşte sorun çıkartmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano2K

şu tomtomdaki mıknatıslı dock olayıa neden geçilmiyor anlamıyorum. her defasında usb kablosunu tak falan.. tomtomda dikkatimi çeken bir diğer aksesuar da vantuzun panele tutturulabilmesi için bir yüzü vantuz tutan diğer yüzü stickerlı bir parça...cama gpsi yapıştıştırmak yerine kokpitin uygun bir yerine takmanızı sağlıyor. Ayrıca yeni kapasitiv dokunmatikleri hiçbir şekilde güneşte sorun çıkartmıyor.

o dediğiniz olay patentli olduğundan geçilemiyor diye biliyorum
  • genel manada cihazdan memnunum ama keşke ekran parlaklıgı daha yüksek olsaydı daha rahat kullanabilirdik.
  • dock olayında yoktur bence patent varsada farklı bir bağlantı bulunabilir görüşündeyim.. olmaddı alınsın patent ..tomtomun fiyatı 500 küsur nextte çıkartın aynı kalitede malzeme ve özellikli 600TL olsun sırf igo için alırdım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

genel manada cihazdan memnunum ama keşke ekran parlaklıgı daha yüksek olsaydı daha rahat kullanabilirdik.

Bana göre de ekran parlaklığı yetersiz geldi. Benim ilk cihazım. Belki de diğer markalara göre başarılıdır, yada daha önce cep telefonumdan (samsung S2-S3) bu tür uygulamaları kullandığımdan bana öyle geliyordur .Sonuçta fiyat performans açısından yeterli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.Cihazın açma kapama tuşuna 2 saniye basılı tutunca kalibrasyon yapmaksızın açılıyor.Cihazın açılması biraz uzun sürdüğü için basmaya devam ediyordum.yoksa dokunur dokunmaz açılsa sapkınlık derecesinde niye basmaya devam edeyim.
    Bu özelliğin mutlaka kullanma kılavuzunda yer alması gerekirdi.Gerçekten kullanma kılavuzu navigasyon kullanma yönünde de
    çok yetersiz.Yurtdışında sandalye, masa alınca bile nasıl açılacağına dair bile bu kılavuzdan daha fazla bilgi veriyorlar.
    Biz Türkler zaten kılavuza bakmadan kurcalayarak öğreniriz ama yine de bu cihazı mükemmel yapmışsın kılavuzun basit kalmış.

Amaç eleştiri yaparak cihazı yermek değil, daha mükemmele hep beraber daha kısa zamanda ulaşmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

genel manada cihazdan memnunum ama keşke ekran parlaklıgı daha yüksek olsaydı daha rahat kullanabilirdik.

Bana göre de ekran parlaklığı yetersiz geldi. Benim ilk cihazım. Belki de diğer markalara göre başarılıdır, yada daha önce cep telefonumdan (samsung S2-S3) bu tür uygulamaları kullandığımdan bana öyle geliyordur .Sonuçta fiyat performans açısından yeterli...

Aslında benim de ilk navigasyon cihazım. Ekranın üst kısmına, cihazın tasarımını bozmayacak bir şekilde ek aparat uydurabilirsem, ekrandaki görüntü kaybını önemli ölçüde önleyebilirim diye düşünüyorum. yaparsam böyle bir şey foto atarım buraya.

• Bu cihaz seyir esnasında rakım bilgilerini gösteriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

Bu cihaz seyir esnasında rakım bilgilerini gösteriyor mu?

Uydulara bağlandığınız anda Gösteriyor ekran görüntüsü ekledim

Next YE-G 515, YE-G 535  Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

Bu cihaz seyir esnasında rakım bilgilerini gösteriyor mu?

Uydulara bağlandığınız anda Gösteriyor ekran görüntüsü ekledim

Next YE-G 515, YE-G 535  Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz)

Anladım sağolun.

Ya next 515 ya da aynı paraya başarsoft harita kullanan i go'lu piranha vs alıcam ama kararsız kaldım.

• Siz Piranha'yı alın @Abbas The Traveler
  • next 535 cihaz yeni elime geçti ve hemen denedim. öncelikle cihazın görüntüsü güzel, ince ve şık. montaj kolayca yapıldı. camı sıkı şekilde tuttu. menü kolay ve anlaşılır. çabuk alışılıyor. ses düzeyi ve kalitesi yeterli. adres bulma ve rota hesaplama gayet hızlı. rotadan çıktığımda, yeni rota hesaplama 3 sn içinde gerçekleşti.

dokunmatik ekran çok çok hassas değil, yani iphone hissi vermiyor :) ama yeterli, sıkıntı vermiyor. ekranı kaydırarak haritanın başka yerlerine bakarken biraz kasılıyor gibi geldi bana, belki de o esnada başka hesaplar yaptığı içindir. bluetooth ile telefonuma kolayca bağlandım ve görüşme yaptım. ama karşı taraftan yankı şikayeti aldım.

özetle bu fiyata alınacak uygun bir cihaz.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.