Şimdi Ara

Next YE-G 525-545 & Telefunken TLF 250-350 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
12.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

next 525 ile garmin 1410 arasında karar veremedim.

next 525 için 3 yıl harita güncellemesi ücretsiz deniyor, ancak 3 yıl sonraki güncelleme ücretleri konusunda herhangi bir bilgi bulamadım. 3 yıl sonra yıllık güncelleme mi satın alacağız yoksa herbir harita güncellemesi için mi ücret ödeyeceğiz ve fiyatı ne olacak? 3 yıl sonra kim öle kim kala gibi cevap kabul etmiyorum aldığım cihazı 5-6 yıl kullanma düşüncesindeyim.

diğer bir sorum ise, garmin 1410 modelinde gideceğimiz adresi girdikten sonra gelen ekranda "GIT" ve "KONUMLAN" gibi butonlar çıkıyor. "KONUMLAN" seçildiğinde sanki o adresdeymişsiniz gibi imleci orada gösteriyor ve yeni bir adres girişi yaptığınızda son konumlandığı yerden itibaren rota hesaplıyor.
    bu özellik gerçekten çok güzel bir özellik.. İstanbul'da yaşıyorum ve tatillerimde genelde ailemin yaşadığı İzmir'e giderim. İzmir'deki adresden bir başka yere nasıl gidebileceğimin rotasını çizdirebilirim veya kardeşime buradan İzmir için yol tarifi verebilirim

Next 525 'de de buna benzer bir özellik varmıdır acaba?

Next 525'i biraz kurcalama fırsatı buldum. Kullanımı çok kolay ve kulanıcı desteği çok hoşuma gitti. ancak yukarıdaki bahsettiğim özelliği bulamadım. sorduğum promotor de sanırım bilmiyordu.. garminde simulasyon var, next de yok gibi garip bir cevap verdi. aslında next de de simulasyon var. çok da polemiğe girmek istemedim.

3 yıl sonundaki güncelleme ücreti ve Garmin deki "KONUMLAN" özelliği gibi bir özelliğin olması karar vermemde çok etkili olacaktır.

yardımlarınızı bekliyorum..

teşekkürlerimle..

• quote:

Orijinalden alıntı: gaziemir

diğer bir sorum ise, garmin 1410 modelinde gideceğimiz adresi girdikten sonra gelen ekranda "GIT" ve "KONUMLAN" gibi butonlar çıkıyor. "KONUMLAN" seçildiğinde sanki o adresdeymişsiniz gibi imleci orada gösteriyor ve yeni bir adres girişi yaptığınızda son konumlandığı yerden itibaren rota hesaplıyor.
    bu özellik gerçekten çok güzel bir özellik.. İstanbul'da yaşıyorum ve tatillerimde genelde ailemin yaşadığı İzmir'e giderim. İzmir'deki adresden bir başka yere nasıl gidebileceğimin rotasını çizdirebilirim veya kardeşime buradan İzmir için yol tarifi verebilirim

3 yıl sonundaki güncelleme ücreti ve Garmin deki "KONUMLAN" özelliği gibi bir özelliğin olması karar vermemde çok etkili olacaktır.

teşekkürlerimle..

Sn.gaziemir,

Bu dediğiniz özellikler Cihazlarla alakalı özellikler değil, Navigasyon yazılımları ile alakalı.Garmin cihazda garminin kendi yazılımı var, Next te Primo1.2 var yani NNG ürünü ig08-primo,1,1.1,1.2 sürümlerini kullanan tüm marka cihazlarda simülasyon , konumlama vede rota hesaplama yapabilirsiniz. O yerde olmasanız bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 9 Eylül 2011; 0:38:07 >

• quote:

merhaba,

next 525 için 3 yıl harita güncellemesi ücretsiz deniyor, ancak 3 yıl sonraki güncelleme ücretleri konusunda herhangi bir bilgi bulamadım. 3 yıl sonra yıllık güncelleme mi satın alacağız yoksa herbir harita güncellemesi için mi ücret ödeyeceğiz ve fiyatı ne olacak? 3 yıl sonra kim öle kim kala gibi cevap kabul etmiyorum aldığım cihazı 5-6 yıl kullanma düşüncesindeyim.

Next 525 'de de buna benzer bir özellik varmıdır acaba?

Next 525'i biraz kurcalama fırsatı buldum. Kullanımı çok kolay ve kulanıcı desteği çok hoşuma gitti. ancak yukarıdaki bahsettiğim özelliği bulamadım. sorduğum promotor de sanırım bilmiyordu.. garminde simulasyon var, next de yok gibi garip bir cevap verdi. aslında next de de simulasyon var. çok da polemiğe girmek istemedim.

teşekkürlerimle..

Next cihazın kullandığı yazılımdada similasyon özelliği var.İster gps sinyali aldığınız konumdan başlayarak dilediğiniz yere rota çizip burotayı similasyon yaparsınız,yada bulunduğunuz konumdan farklı yeri başlangıç seçerek rotaçizeceğiniz yere similasyon yapabilirsiniz.Şu an için bir yıllık türkiye haritası güncelleme ücreti 29,95 USD bu fiata bir yılda kaç harita çıkarsa ücretsiz güncellemiş olacaksınız. Ömür boyuna okadar çok takılmayın next cihazıda toolbox'a bağladığınızda ömür boyu güncelleme yazıyorFirma 3 yıl ücretsiz beyan ediyor

• "Ömür boyuna okadar çok takılmayın next cihazıda toolbox'a bağladığınızda ömür boyu güncelleme yazıyor Firma 3 yıl ücretsiz beyan ediyor "
    bu cümleden aslında NEXT için de ömür boyu harita güncellemesi "OLABİLİR" şeklinde bir algılama yapabilir miyim?
  • Hayır öyle algılama yapamayız..Nedene derseniz çünki Başarsoft haritaları 3'er yıllık paket halinde veriyor ve bu 3 yıllık paketi alan firmanın cihazını toolbox a bağladığınızda ömür boyu güncelleme yazıyor.Fakat firma ilerleyen zamanda süpriz yaparmı bilinmez.Şimdilik sitelerinde firmanın bu cihazlar için beyanı 3 yıl ücretsiz güncelleme
  • Sürpriz yapsa bile geriye dönük işler mi , o da ayrı bir konu
    Merak ettiğim, ömür boyu güncelleme garantisi olan cihazlar için de Başarsoft 3'er yıllık paketler verip o şekilde mi ömür boyu devam ediyor?
  • quote:

Sürpriz yapsa bile geriye dönük işler mi , o da ayrı bir konu

Geriye dönükte yapabilir 2008 yılında next 708 cihazı aldığımda 2010 yılı sonuna kadar ücretsizdi,sonra firma sattığı cihazlar dahil 2012 sonuna kadar uzattı.Yani geriye dönük sattığı cihazlarda yararlandı bu imkandan.O nedenle firmaların ne yapacağını kestirmek zorbelki next 3 yıl dolmasına yakın 3 yıl daha uzatır olur 6 yıl zaten cihazın ömrü 7 yıl (sanayi bakanlığınca belirtilen ekonomik ömrü)

quote:

Merak ettiğim, ömür boyu güncelleme garantisi olan cihazlar için de Başarsoft 3'er yıllık paketler verip o şekilde mi ömür boyu devam ediyor?

Evet firma ömür boyu taahüt etmişse 3 yılda bir bu paketleri yenilemek zorunda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

merhaba,

......

Garmin 1310 ve sonrasında da 1410 kullandım ; 24 saat dayanamadım... Bimeks'den almıştım, 3 gün içinde iade hakkımı kullanarak yerine TomTom Via 125 aldım...

Neden diyeceksiniz? Garmin Nüvi 1410 güzel cihaz ama cihaz 2009 teknolojisiyle size merhaba diyor... Junctio View var ama yetmeyecektir size...
    Primo görselliği yok bir kere bunu beklemeyin. Bu, de-mode teknolojiyi sattıran sadece ve sadece Başarsoft Haritasıdır.

Primo'nun müdahale edilebilirliği yok, kendi başına buyruk bir yazılım... Evet güzel tarafı şu; çok güzel görünüyor ama içi boş !

Yazdığınız ikilemde kaldıysanız; ben Next G525 almanıyzı öneririm... Kullanıyorum, çok da memnunum...

Hayırlı olsun cihazınız, kararınız ne olursa olsun...

• Birde garmin nuvi 1410 cihazda multimedya,fm verici,kullaklık girişi gibi fonksiyonlar yok bildiğim kadarıyla sadece navigasyon var
  • benim için de sadece navigasyon önemli.
    multimedya konusunda biraz seçiciyimdir :)

garmin 1410 almıştım , 1 hafta sonra geri verdim. güzel cihazdı. ancak çalışırken ince bir rahatsız edici tiz ses veriyordu. arkadaşım garmin'in iphone gibi olan modelini almıştı. o gerçekten çok şık ancak 750 de bir navigasyon cihazına veremem doğrusu..

sonra tom tom aldım. onu da 10 gün içinde iade ettim. beni çıkmaz sokaklara soktu. izmir de gaziemir'de sabah acil hastaneye gitmem gerekiyordu. 1 saat hastane arattı sağolsun tomtom. sonra cihazı kapadım, sora sora hastaneyi buldum..

bodruma giderkende tomtom beni köy yollarına sokarak götürdü.. az kalsın elimde kalıyordu..

bakalım bu next ne çektirecek bana :)
  • quote:

benim için de sadece navigasyon önemli.
    multimedya konusunda biraz seçiciyimdir :)

garmin 1410 almıştım , 1 hafta sonra geri verdim. güzel cihazdı. ancak çalışırken ince bir rahatsız edici tiz ses veriyordu. arkadaşım garmin'in iphone gibi olan modelini almıştı. o gerçekten çok şık ancak 750 de bir navigasyon cihazına veremem doğrusu..

sonra tom tom aldım. onu da 10 gün içinde iade ettim. beni çıkmaz sokaklara soktu. izmir de gaziemir'de sabah acil hastaneye gitmem gerekiyordu. 1 saat hastane arattı sağolsun tomtom. sonra cihazı kapadım, sora sora hastaneyi buldum..

bodruma giderkende tomtom beni köy yollarına sokarak götürdü.. az kalsın elimde kalıyordu..

bakalım bu next ne çektirecek bana :)

Garmin ile Next in kullandığı harita datası Başarsoft....Tomtom ise Teleatlas harita datası kullanıyor.Tabiki haritada hatalar olabiliyor varda,bunlar güncellemelerle giderilmeye çalışılıyor,Next cihazdan bayadır kullanıyorum memnunum.Cihaz olarak,yazılım olarak,multi medya olarak güzel ve tatmin edici inşallah memnun kalır keyifli navigasyon yaparsınız..

• güncelleme konusunda son bir soru daha ;
    bu hafta içinde next 525 alırsam, 3 yıl ücretsiz güncelleme nasıl değerlendiriliyor? 2013 sene sonuna kadar çıkan güncellemeleri mi kapsar yoksa 2014 sene sonuna kadar çıkan güncellemeleri mi kapsar?
  • Güncelleme tarihi başlangıcı ilk uydulara bağlandığı anda başlıyor yani cihazı aldığınız ve ilk primo çalıştığı anda başlar..
  • sayın imkansız güncelleme tarihi başlangıcını cihazlar üzerinde kullanıcıların görebilmesi mümkünmü teşekkürler
  • Tabiki mümkün cihazı toolbox'a bağladığınızda bu süreler yazar.Bakın resimde 3 yıllık paket ömür boyu diyor ve tarih yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

Güncelleme tarihi başlangıcı ilk uydulara bağlandığı anda başlıyor yani cihazı aldığınız ve ilk primo çalıştığı anda başlar..

bu hafta alsam, en son ne zaman çıkan güncellemeyi yüklerim? 2013 sonunda mı yoksa, 2014 yılı sonunda mı? 3 yıllık paket şeklinde ise cihazda muhtemel 201103 yüklü olacak ve 2011 başından mı başlatacaklar?
    bir de next de en son güncel harita 201103 iken aynı haritayı kullanan garminde nasıl 201107 oluyor, onu anlayamadım ?
    next güncellemeleri geride mi kalıyor acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

Güncelleme tarihi başlangıcı ilk uydulara bağlandığı anda başlıyor yani cihazı aldığınız ve ilk primo çalıştığı anda başlar..

bu hafta alsam, en son ne zaman çıkan güncellemeyi yüklerim? 2013 sonunda mı yoksa, 2014 yılı sonunda mı? 3 yıllık paket şeklinde ise cihazda muhtemel 201103 yüklü olacak ve 2011 başından mı başlatacaklar?
    bir de next de en son güncel harita 201103 iken aynı haritayı kullanan garminde nasıl 201107 oluyor, onu anlayamadım ?
    next güncellemeleri geride mi kalıyor acaba?

Şuan satılan ıgo yazılımlı cihazlarda 2011.03 harita yüklü ıgo daha yeni haritayı vermedi garmin kendi yazılımını kullandığından daha önce derleyip verebiliyor.Yani next geriden gelmiyor ıgo geriden geliyor..Cihazı yukarıda dediğim gibi alıp çalıştırdığınız andan itibaren 3 yıl içinde verilecek tüm harita güncellemeleri ücretsiz olacak.

• arkadaşlar yeni next 525 kullanıcılarından birisiyim. cihazı aldık şarz ettik. içine mp3 film felan atmak istiyorum fakat laptop tanımadı. özel bir ayarı mı var? nerede yanlış yapıyorum?
  • teşekkür ederim sayın imkansız buldum

• Evet aynen böyle next 545 ilk cihazlar çıktığında aldığımda toolbox a bağladığımda next cihazlarda bu şekilde ömür boyu görünüyordu firma sonradan gerçek güncelleme tarihi yazdırdı...Böyle toolbox'a bağladığımda ve firmanın beyanında ömür boyu güncelleme ücretsiz olan bir cihazım var ama daha 2011.Q1 yükleyemedik.Bana göre burada yazmasından çok firmanın güvenirliği ve gerçekçiliği önemli..Bakın güncelleme alamayan kaç kişi mahkemeye gitti hiç!!Herkes lanet olsun dedi vazgeçti,gitti ya başka marka cihaz aldı,yada cihazı olduğu gibi kullanmaya devam ediyor.Forumda konusu bile vardı artık yazan bile yok.. Bu yüzden artık ömür boyunun pek önemi yok anlayacağınız ne olduğu ortada bakın trafik verili gprs destekli cihalar çıkacak vs vs bırakın 3 yılı seneye ne olacağı belli değil konu ömür boyu güncelleme meselesine girerse yine kısır döngüye girer neticede sizin cihazınızı toolbox a bağladımı ömür boyu yazıyor benim kullandığım cihazı tollbox'a bağladığımda süre üç yıl yazıyor ben ve bu cihazı alanlar bu cihazın ücretsiz güncelleme süresinin üç yıl olduğunu zaten bilerek alıyor.Firma WEB SİTESİNDE bu şekilde beyan etmiş zaten,ücretsiz güncelleme süresi üçyıl
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.