Şimdi Ara

NFC teknolojisi yeni yetenekler kazanıyor! İşte yol haritası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NFC teknolojisi yeni yetenekler kazanıyor! İşte yol haritası
    NFC teknolojisi, başta akıllı telefonlar olmak üzere, alışverişten ödemelere kadar hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Öyle ki NFC'yi destekleyen bir akıllı telefonunuz varsa medya, kişileri aktarma, ödeme, otobüs kartı kullanma gibi birçok işlemi kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Şimdi Sony, NXP Semiconductors ve Nokia tarafından kululan NFC Forum, NFC'nin geleceğini gösteren bir yol haritası paylaştı. Gelin NFC'nin kazanacağı yeteneklere hep birlikte göz atalım. 

NFC teknolojisi yeni yetenekler kazanıyor

Kısa süre önce Apple ve Google temsilcilerinin de yer aldığı NFC Forumu, önümüzdeki iki ila beş yıl içinde NFC teknolojisinde yaşanacak gelişmeleri özetledi. Bu hedeflerin en başında, şu anda küçük bir mesafe içinde faaliyet gösteren teknolojinin gelecekte dört ila altı kat daha geniş bir kapsama alanı sunacağı yer alıyor. Böylece işlemleri hızlandırırken, kullanıcıları titiz hizalama ihtiyacından kurtaracak.

Arttırılmış şarj hızları ve yeni özellikler

NFC teknolojisinde yaşanacak bir diğer dönüm noktası ise, NFC üzerinden kablosuz şarj özelliklerinin geliştirilmesi olacak. Grup, mevcut kablosuz güç ve şarj kapasitesinin 1W'tan 3W'a yükseltmeyi hedefliyor. Böyle bir yükseltme, daha küçük cihazlar için kablosuz şarj olanağı sağlayabilir. 

Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 11'in klasör seçeneklerini kırpıyor: İşte çıkarılan özellikler

Bu gelişmelere ek olarak Forum, tek bir dokunuşla birden fazla eylem gerçekleştirmesini sağlayacak çok amaçlı işlevsel özelliklerin de yolda olduğunu söylüyor. Bu özellik aynı zamanda yeni ve heyecan verici uygulamalara fırsat tanıyabilir. Bu yenilikler heyecan verici olsa da, NFC Forum tarafından net bir tarih paylaşılmadığını belirtelim. Dolayısıyla bu ilerlemelerin gerçeğe dönüşmesi ve günlük cihazlarda yolunu bulması biraz zaman alacak diyebiliriz. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/06/23/nfc-new-contactless-roadmap/

• Nfc cikali yillar oldu, neden var, nicin var bilen ve kullanan sayisi cok az...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nfc nimet ödeme, kimlik doğrulama, bakiye yükleme her işlemi yapabiliyorum. Telefon alırken özellikle Nfc olmasına dikkat ederim.

• İstanbul karta para yükleme, temassız ödemelerde kolaylık sağlıyor. Cihazlar arası veri paylaşımını hızlandırsa güzel olur.

• Bankacalık kurulunun kurbanı Apple da şu ödeme işini çözse de rahat etsek.

İstanbul karta yükleme yapıyor, bi ücret ödeme yapamıyoruz markette falan iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 23 Haziran 2023; 16:29:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nfc güzel tekboloji ama bi türlü giremedi hayatımıza. telefon ile ödeme yapmaya alışsa insanlar çok faha farklı yerlere giderdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de böyle. Çoğu Avrupa ve Kuzey Amerika ülkesinde aşırı yaygın.

Doğu ve Güney Asya pazarlarında ise QR kodla ödeme, işlem yapma daha yaygın.

Bizde de Turkcell MaxiPlus 5 ve MaxiPro 5 modelleri ile hayatımıza girmeye başlamıştı. Fakat ortak bir ödeme platformu oluşturulmadığı için dediğiniz gibi kullanım pek yapılamadı.

Sonra NFC ile kimlik doğrulama özelliği ile abonelikler, bankacılık işlemlerini kimliğimizi dokundurarak yapmaya başladık ki bu gayet iyi bir gelişme, geç olsa da.

Şimdi Samsung S Wallet uygulamasını getirmiş Türkiye'ye. Sanırım Pazarama/İş bankası ortaklığı var ki URL'de gözüküyor.

Samsung Pay Kazakistan'a bile girmiş. Maalesef bize geç geliyor çoğu uygulama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 25 Haziran 2023; 14:43:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin. Her soylediginize katiliyorum. Her bir uygulama hep is kolaylastiran cinsten. Ama biliyorsunuz bizim ulkemizde malesef burokrasi var. Ve bu burokrasi her sektorde var. Ozellikle finans alanindaki komisyon ve buyuk pasta dilim kavgasindan kaynaklaniyor gelismeyiz. Bir eylemin neleri pratiklestirdiginden cok nasil para vururuz onun hesabi yapiliyor hep...

• Açıkçası 8 9 yıllık Google Pay Apple Pay gelmezsen ve Samsung Pay engellere takılmışken S Wallet adıyla yeni bir cüzdan uygulama gelmesi isabetli olmuş.

Keşke direkt Samsung Wallet gelseydi de uçak biletleri, kimlik kartları gibi önemli dijital verileri de içine ekleyebilseydik.

Fiziksel cüzdan taşıma derdi yok, NFC candır. Amerika'da 10 eyalet ehliyet kartlarını Apple Wallet ile entegre etmeyi başardı. AB de Avusturya öncülüğünde benzer çözümler üretmeye çalışıyor. Bu sayede 20. yüzyıldan kalma cüzdan alışkanlığına bir son verebileceğiz diye umut ediyorum.

• High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hehe keske... Hatirlarsiniz iste nufus cuzdanlari cipli olacak tum kartlar ehliyet bilmem ne icinde olacak bilmem ne dendi yaklasik 11 12 sene once o zamanin parasiyla 150 tl falan denmis millet yaygarayi koparinca cuzi miktara cekilmisti. Hala daha tam olarak kullanamiyoruz kimliklerimizi. Kimligimin nfc si bozuktu denemedim telefon kalmadi. Nufusa gittim memur cihaza takti (bu ara taktigi cihaz cipi okuyor sadece) e dedi bu kimlik saglaaaam. Dedim ki hanimefendi cipinde degil zaten sorun nfc ozelligi calismiyor dedim. O da be diyor 🤭 Anlattin neyse yaninda cok bilmis baska memur var. Bana sertce cipi okuyor iste sorun yok dedi. Ben yine sakin bi ifadeyle beyfendi bakin ben bilgisayar programcisiyim bunlari bana anlatmayin. Bankacilik, internet abonelikleri icin uygulamayla islem yapmak istedigimde kimligimin nfc si okunmuyor degistirin dedim Anca oyle degistirdiler. Radikal bir degisiklik sart bize. Hem kultur hemde sektor bazinda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.