Şimdi Ara

NİÇİN TÜRKÇE KULLANMIYORUZ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Kara_Halil

quote:

Orjinalden alıntı: vermineus

bu mucadeleni baska zeminlerde sürdürsene kardeşim.bizi rahatsız etme.
    bunun neresi teknik yardım.sana nasıl yardım edebiliriz..git baska foruma yaz.mesela konu disi bölumune

ARKADAŞ SÜREKLİ AYNI KALIPDA DURMAK CEHALETTE AYNI BİDON İÇİNDE DURMAKTAN FAKSIZDIR ARKADAŞ HAKLI ARADA BİR HATIRLATILMALI BÖYLE ŞEYLER

ben hatırlamak istememe hakkımı kullanmak için sadece teknik destek bölumunu okuyorum.bu mesaj orda oldugu için yazdım yazımı.bu foruma acılmıs olsa idi banane derdim.ben teknik konuları okumak ve yardımlasmak için forumdayım ve haksız yere vaktimi aldı.neyi tartısıyorumki.hımm politika

• quote:

Orjinalden alıntı: galaksi

öztürkçe kullanacağız diye kendimizi dar bir çerçeceveye hapsetmeyelim.
    eğer ifade etmekte kullandığımız kelime öztürkçe olmayabilir ama artık o kelime
    türkçe olmuş, hayatımızda yerini almıştır.bu şekilde türkçe daha da zenginleşir.
    şu anda hukuk fakültesinde okunan ders kitaplarına, kanun maddelerine, anayasaya
    bir baksanız, belki çoğunu anlamayacaksınız
    ekseriyet itibariyle arapça,farsça
    ama onlar da artık türçenin içinde yer almıştır.
    çünki öyle kelimeler var ki ancak o şekilde ifade edilir
    karşılığını bulamazsınız.
    elinize bir ilaç kutusundan çıkan kağıda (prospektüs ) baksanız
    birkaç kelimeden fazla birşey anlamazsınız.
    ama o bilgiler ancak o şekilde latince kelimeler ile anlatılır.
    yani olay şu ki öztürkçe olmasa da dilimize giren
    öztürkçe olmayanlar da artık bizim türkçemiz içinde yerini almıştır.
    bırakın türkçe zenginleşsin
    zeytin yerine çatalbatmaz demiyelim

bu konuda sana katılmıyorum ,Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için ,kelime türetmek ve yeni kelimeleri sözlüklere kazandırmak çok basit,

ayrıca arkadaşlar Türkçede rumuz veya rümuz dediğiniz kelime yoktur .boşa tartışmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: kesin

Güzel TÜRKİYE'min Güzel İNSANLARI,Arkadaşlar form da geziniyorum.Formu kullanan arkadaşların takma isimleri hep ingilizce isimler,kullanmakta niçin TÜRKÇE isimler kullanmıyoruz.Türk dili ve Tarihinde, kültürümüzde 75.000 kelime var.Niçin kullanmıyoruz.Bizler çok zengin bir KÜLTÜR'ün mirasçılarıyız.Osmanlı'nın torunlarıyız.Hepimiz Dilimize,Dinimize,Vatanımıza,Kültürümüze,sahip çıkmalıyız.Bu tür Amerikan vari kelimelerle 10-15 yıl da ASİMİLE oluruz.Farkında değilmiyiz acaba ? Cümle kurma,vurgulama,ifade yeteneği,yazıldığı gibi okunma,okunduğu gibi yazılma gibi Dünya'nın en güzel dili ve MATEMATİKSEL olarak en zengin dillerinden bir tanesini kullanmaya utanıyormuyuz,acaba.Birilerine ŞİRİN ,ENTEL görünmeye mi çalışıyoruz.Dikkat etmez isek, KÜLTÜR EMPERYALİZM'inin dişlilerinin arasında yok olmaya mahkum oluruz.Hele BAYRAĞIMIZA yapılan çirkin saldırıların olduğu ortamda bizler MİLLİ ve MANEVİ değerlerimize sahip çıkmak zorundayız.YABANCILAR ACABA BİZİM KADAR BAŞKA DİLLERİ KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİYORLAR MI....ADIN SONSUZA KADAR YAŞASIN TÜRKİYE'M ............................. KESİNDESTEK-İSTANBUL

KATILIYORUM SANA TÜRKÇE KONUŞALIM YOZLAŞMA İÇERSİNE GİRMEYELİM
    HER ŞEY VATAN İÇİNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

ayrıca arkadaşlar Türkçede rumuz veya rümuz dediğiniz kelime yoktur .boşa tartışmayın

İşkembe değil TDK sözlüğü :

RUMUZ :

1 . Sembol, simge, remiz.
    2 . Gizli anlamları olan işaretler ve sözler:

RÜMUZ :

rümuz sözü bulunamadı.
  • kardeşim o kelime arapçadır !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Bir bilsem tam olarak konuşacam...
  • quote:

Güzel TÜRKİYE'min Güzel İNSANLARI,Arkadaşlar form da geziniyorum.Formu kullanan arkadaşların takma isimleri hep ingilizce isimler,kullanmakta niçin TÜRKÇE isimler kullanmıyoruz.Türk dili ve Tarihinde, kültürümüzde 75.000 kelime var.Niçin kullanmıyoruz.Bizler çok zengin bir KÜLTÜR'ün mirasçılarıyız.Osmanlı'nın torunlarıyız.Hepimiz Dilimize,Dinimize,Vatanımıza,Kültürümüze,sahip çıkmalıyız.Bu tür Amerikan vari kelimelerle 10-15 yıl da ASİMİLE oluruz.Farkında değilmiyiz acaba ? Cümle kurma,vurgulama,ifade yeteneği,yazıldığı gibi okunma,okunduğu gibi yazılma gibi Dünya'nın en güzel dili ve MATEMATİKSEL olarak en zengin dillerinden bir tanesini kullanmaya utanıyormuyuz,acaba.Birilerine ŞİRİN ,ENTEL görünmeye mi çalışıyoruz.Dikkat etmez isek, KÜLTÜR EMPERYALİZM'inin dişlilerinin arasında yok olmaya mahkum oluruz.Hele BAYRAĞIMIZA yapılan çirkin saldırıların olduğu ortamda bizler MİLLİ ve MANEVİ değerlerimize sahip çıkmak zorundayız.YABANCILAR ACABA BİZİM KADAR BAŞKA DİLLERİ KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİYORLAR MI....ADIN SONSUZA KADAR YAŞASIN TÜRKİYE'M ............................. KESİNDESTEK-İSTANBUL

samimi bi soru lütfen dogru cevap ver şu an yazdıgın klavye q mu f mi?
    türkçeyi koruyalım die xp yide türkçe mi yapalım peki

burası internet ortamı arkadaşlar herşeyin orta noktada buluştuğu yer dilebiliriz ve maalesef dünyada en yaygın dil ingilizce ii liselerin hepsi ingilizce hazırlık okutuyo üni lerde de durum aynı... bunları öğrenmek görmek ve kullanmak zorundayız tabii nicklerimizde değil ama bazı şeyleri oldugu gibi kabullenmemiz lazım yinede ben nickimi seviyorum heralde türkçe olsaydı çöpçü olcaktı

• @ 17_january
    kelime türetmek ve yeni kelimeleri sözlüklere kazandırmak çok basit,
    diyorsun ama şimdiye kadar niye yapmadılar öyleyse.
    burada örnek vermeyekalksak sayfalar yetmez.
    en basiti anayasa,kanun hukuk kitaplarında geçen kelimeleri
    kelime türeterek öztürkçeleştirseler ya.
    eminim ki gırgır derigilerine malzeme olurlar
  • quote:

kardeşim o kelime arapçadır !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kökeni arapça olması farketmez, Türkçeleşmiş bir kelimedir ve Türk Dil Kurumu sözlüğüne dahi girmiştir, bu kadar hassas olacaksan konuşamazsın hiç bir şey.
  • quote:

FORM DEĞİL FORUM

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

kardeşim o kelime arapçadır !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kökeni arapça olması farketmez, Türkçeleşmiş bir kelimedir ve Türk Dil Kurumu sözlüğüne dahi girmiştir, bu kadar hassas olacaksan konuşamazsın hiç bir şey.

evet haklısın
    kökeni ne olursa olsun dilimize girip hayatımızda yerini almışsa
    artık o türkçeye mal olmuş bir kelimedir.
  • Yıllarca "kelime" mi, "sözcük" mü? diye tartışıldı. Yeter artık..!
  • Kaynak: İmzam.!

NİÇİN TÜRKÇE KULLANMIYORUZ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalarabaci -- 26 Mart 2005, 11:57:58 >
  • ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

....

Hayırdır, hortlatmışsın topici, bari birşeyler katsaydın!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.