Şimdi Ara

NİKELAJ BOYAMA !!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
51.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. nikelaj parçalar vardır bilirsiniz. hatta krom olarakta geçer ama.
    ben aracımda bazı parçaları nikelaj olarak boyamak istiyorum. ayna gibi parlasın. spreyler filan varmış ama bilmiyorum orjinal nikelaj gibi oluyormu.
    Varmı bilginiz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nikelaj Boyama: Ayrıntılı Bir Kılavuz

Nikelaj kaplama üzerine boya tutar mı? Evet, nikelajlı yüzeylere boya uygulanabilir ancak belirli adımların dikkatlice takip edilmesi önemlidir.

Soyulan Nikelaj Tamiri

Soyulan nikelajı onarmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

1. Yüzeyi zımpara kağıdıyla hafifçe zımparalayarak pürüzsüzleştir.
    2. Yüzeyi temizleyici ile silerek kir ve yağı gider.
    3. Nikelaj onarım kiti kullanarak hasarlı bölgeyi onar.

Nikelaj Boyama Nasıl Yapılır?

Nikelajlı yüzeyi boyamak için şu adımları uygulamalısın:

1. Yüzeyi temizleyici ile temizle ve yağdan arındır.
    2. Yüzeye astar uygula ve kurumaya bırak.
    3. İstediğin renkte bir boya seç ve iki ince kat uygula. Her katı uygulamadan önce kurumaya bırak.
    4. Boyayı korumak için şeffaf bir vernik uygula.

Nikelajı Siyaha Boyama

Nikelajlı bir yüzeyi siyaha boyamak için şu adımları takip etmelisin:

1. Yüzeyi temizleyici ile temizle ve yağdan arındır.
    2. Siyah nikelaj boyası uygula ve kurumaya bırak.
    3. İkinci bir kat siyah nikelaj boyası uygula ve iyice kurumaya bırak.

Krom Boya Tutar mı?

Evet, krom yüzeylere de boya uygulanabilir ancak nikelajlı yüzeylere boyamakla aynı adımları uygulamalısın.

Nikelaj Sprey Boya Tavsiyesi

Nikelajlı yüzeyler için??? tarafından üretilen sprey boyayı kullanabilirsin:

• Rust-Oleum Nikelaj Sprey Boya
    • Krylon Nikelaj Sprey Boya
    • Dupli-Color Nikelaj Sprey Boya

Krom Boyanır mı?

Evet, krom yüzeyler boya ile yeniden kaplanabilir ancak özel krom boyası kullanılması gerekir.

Bu kılavuz, nikelajlı veya krom yüzeyleri boyamak için kapsamlı talimatlar sağlar. Belirtilen adımları takip ederek, yüzeylerinize profesyonel bir görünüm kazandırabilir ve ömürlerini uzatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kromla nikelaj aynı şeyler değiller nikelaj kaplama olur boyama ile güzel gürüneceğini sanmam parçaları söküp nikelaj kaplatabilirsin fakat aracın markası ne ? birçok aksesuarcıda aynadır kapı kolları ızgara gibi şeylerin hazırları var alıp takabilirsin
  • Kapı çıtaları, aynalar gibi malzemesi plastik olan parçalara nikelaj kaplatmanı öneririm, ancak kaporta üstüne herhangi bir yere aksesuar dahi olsa yapıştırmanı yada kaplattırmanı önermem. Çünkü o parçaları tutan, altındaki süngerimsi yapışkan suyu içinde uzun süre muhafaza ederek araçın paslanmasına yol açıyor...
  • nikelaj boya spreyini modifiyeli bir aracın motorunda kullandık. modifiyeyi tamamlamak için motorunda görüntüsünü değiştirmek gerekiyordu. karburotör kapağı, borular falan.. gerçeğe çok benzemişti hatta incelenmeden farkı anlaşılmıyordu. ama bi süre sonra atıyor boya haberin olsun. karburördekiler 1 ayda atmaya başladı borulardaki sallamalardan dolayı falan 2 haftada atmaya başladı. zaten sadece fuara çıkarmak için yapmıştık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 22 Mart 2009; 3:18:45 >
  • sprey işi beş para etmez, çocuklar bisiklet boyasın diye yapmışlar hoş onu yapan çocukta pek görmedim kısacası doğru dürüst kullanıcı hedef kitlesi olmayan uyduruk boyadır onlar.Ne sağlamlığı vardır nede uygulama kalitesi üstüne birsürü rezillik pislik çektiğinle kalırsın.Kafanda kesin olarak böyle bir düşünce varsa bu işi yapan yerlerde yaptırmanı veya hazır parçalarını almanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar_Selim -- 22 Mart 2009; 3:18:21 >
  • Aracım yeni berlingo. Sis lambası çerçeveleri için düşünmüştüm. Orjinaller var ama tanesi 300 ytl. değmez bence. belki ucuza ona benzer bişey yaptırabilirim diye düşündüm.
    yapan yer neresi bilmiyorum. orjinal gibi olurmu onuda bilmiyorum.
  • Güzel bir işçilikle boyarsanız problem çıkacağını düşünmüyorum. Yalnız sıcak bölgelerde, boya çabuk atar..
  • peki arkadaşlar bu tüe yani tam nikelej tarzında olan ...
    bildiğiniz marka ve model varmı ben de direksiyondaki logoyu boyamak istiyorum...
  • plastik oyuncaklardaki nikelajları sanırım boya ile yapıyorlar bu boyayı nasıl temin edebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

plastik oyuncaklardaki nikelajları sanırım boya ile yapıyorlar bu boyayı nasıl temin edebilirim.

+1

mutlaka bulmam lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkspecial -- 20 Mayıs 2009; 17:08:48 >
  • Bu konu birkaç ay önce burada kalmış..

googlede nikelej boyama diye aratınca rastladım.
    Belki bu kadar zaman aradan sonra bilen-yapan birilerine rastlarız..

o oyuncaklarda yani tamamı bir liraya satılan çin oyuncaklarında bolca yapıldığına göre zor bi olay olmasa gerek bu nikelaj kaplama..
    sanırım plastik parçalar önce iletken bir madde ile boyanıyor sonra nikelaj metal ile kaplanıyor diye tahmin ediyorum..
    bilen duyan yapan yokmu bildiğiniz =?
  • Bu tip boyalar Bauhaus, Koçtaş gibi yerlerde var. Altın sarısı, gümüş rengi gibi.

Her seferinde zımparalayıp, astar, birkaç kat ve üstüne bir kaç kat cila yaparsanız hatta üstüne de bir pasta cila yaparsanız çok incelenmedikçe belli olmaz..
  • valla ben hala bulamadım.

çoğu mağzada Bauhaus, Koçtaş dahil yok.

bununyerine crom efect diye tabir edilen boyalar var. bunlada nikelaj gibi olmuyor ve el değince hemen çiziliyor .
    hattta bir tane aldım deneme amaçlı kullandım ... gri boya gibi aynen ölece duruyor bir kenarda.

eğer bulan olursa ban da haber versin çok dua ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkspecial -- 31 Ağustos 2009; 23:29:05 >

• ARKADAŞLAR NİKELAJ BOYAYI VE DAHA BİR ÇOK AKSESUARLARI İST. AKSARAYDAKİ İSKİ BİNASININ ARKASINDA OTOMOBİL YEDEK PARÇA VE AKSESUARLAR A DAN Z YE ARADIĞINIZ HERŞEYİ BULABİLİRSİNİZ. BEN BURDAN TEDARİK EDİYORUM. AYRICA ARAÇ YEDEK PARÇALARIDA NORMAL PİYASAYLA YARI YARIYA

• Arkadaşlar www.glowturk.com sanırım sizlere gereken bilgiyi verecektir.
  • merhaba. sorularınıza cevap bulabilirsiniz bu sitede.www.glowturk.com
    saygılar. ertuğrul
  • Nikelaj çok ayrı bir şeydir,detaya girmeyeyim ama krom kaplama atomik tarzda sizin aradığınız şeydir.Ne var ki,yazdıklarınızı okuyunca cevaplamak isterim ne var ki nette vaktim yok sitemden ulaşabilirsiniz.www.glowturk.com saygılar. ertu
  • Biraderimiz avensis 2012 model aracının araç içi ön nikelajlarını bugün işyerinde çok güzel bir sekilde boyadık..Dileyen olursa yardımcı oluruz..
  • Kardeş sana zahmet resimleri varsa paylaşırmısın? Far aynaları için düşünüyorum daha önce krom olanlardan aldım ama ayna görüntüsü vermiyor?Birde kullandığın boyanın markası nedir numarası falan varmı?
  • Arkadaşlar selam. aracımızda bulunan sisfarı körleşmesine istinaden far aynasını ısıya dayanıklı güzel bir boya karışımı ile boyadım. Buyrun izleyin umarım işinize yarar.
    https://youtu.be/UEhjoVEKt9g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKA83 -- 29 Aralık 2018; 12:55:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.