Şimdi Ara

NİKON COOLPİX 5200 MÜ CANON POWERSHOT A 95 Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ARKADAŞLAR A95 İN PİL SORUNU VAR PİL ALMAK ŞARZ CİHAZI ALMAK GEREKİYOR Kİ İLAVE MALİYET..... AYRICA İLERİDE 3-5 SENE İÇİNDE PİL YUVASININ OKSİTLENME DURUMU VAR..... BEN BAYİ FİYATINA 394 EURO KDV DAHİL. ALAM İMKANIM OLDU ERKAYALAR GARANTİLİ AMA KARARSIZLIKTAN ALMADIM..... KAFAM KARIŞIK. nİKONDA BÖYLE BİR PROBLEM YOK.. NE DERSİNİZ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozerguresci -- 19 Kasım 2004, 12:56:21 >
  • Sn.İzmir
    A95 in pil sorunu falan yok senin yüksek kapasiteli pil alıp bunu sağlaman gerekio mesela ben varta nın 2300 lük pillerini kullanıorum ve ne zaman şarj ettiğimi de unutuyorum çok uzun gidio ayrıd 3- 5 yıl içnde nikonun içersindeki pil bloğu eskiyecektir ve yeni pil bloğu almak zorundasın tıpkı cep telefonu bataryası gibi oysa ki A95 te koy AA pilleri bak keyfine ve nikon 5200 inanın A95 in eline su dökemez A95 manuelde tek ya
    saygılarımla
  • selam
    sakın o siteden bişey aayım deme abd forumları okursan amphoto mimli kesinlikle alma paran yanar. bende gs120 alacaktım ordan. en güvenli site neweggs dir. veyawww.bizrate.com aratabilirsin. ratingleri en yüksek siteleri gösterir.

bye

http://www.amphotoworld.com/product.asp?id=cnpsa95
  • kesinlikle canon
  • Bencede Canon. A85 arkadasımda var beyaa iyiydi. A95 daha iyidir herhalde. Nikon hakkında Bilgim yok.
  • arkadaslar bende gecen hafta bir coolpix 5200 aldim

begendiklerim:
    red eye olayi icin ayri modu var
    kucucuk birsey
    kullanimi kolay
    LiOn pili iyi dayaniyor
    makro olayinda super (yani lensi coooook kalite)
    SD card kullaniyor (benim laptop a uyumlu)
    ucuz
    resim kalitesi en iyilerden

begenmediklerim
    kucuk LCD
    canonlardada olan ondeki bombe
    yaninda sarj cihazi geliyor ama direk kamerayi sarjetmek icin olan aparati gelmiyor
    sd card icin ayri para oduyorsun

A95i de bir muddet denedim, baya buyuk :) ama kaliteli bir alet. pahali, pilli olmasi kotu, doner ekranin bir manasi yok. genel olarak hosuma gitmedi.
  • Clarion lütfen canon a95 in belkide en büyük özelliğinin hareketli ekranının işe yaramadığını söylemişsin fakat fot. çekimlerinde mesela oturan insanları çekerken tam yüz hizasından çekmen gerekir ve normal makinalarda eğilmen yada yere çömelmen gerekir bu. 1

2. si açılı resimlerde makinayı yer hizasında yada alçak bir yere sabitlemen gereken bir yerde çekim yapacağın zaman camera nın ekranın ayarlarsın yani yine sen eğilip bükülmeden vere yere yatmana gerek kalmadan çekim yapma olanağı sağlar.

3. süde güneş vurduğu zaman yine ekranın hareketi sayesinde daha güzel fot. çekebilirsin.

vede nikonda şarzlı özel pilin bittiği zaman şarz edicek yer bulamazsın

ama canonda şarzlı pilin bittiği zaman gider herhangi bakkaldan pil alır takarsın ve çalışmana devam edersin

banada nikonun lenslerinin daha kaliteli olduğu söylendi fakat açılır ekranlı nikonlar büyük ve pahallı şu an ufak ve onun kadar kaliteli canonda nikondan aşşağı kalır değil genel özellikleri aynı olduğu için açılır kamera olduğu için her zaman canon a95 derimm.

• ARKADAŞLAR BEN ALDIM MAKİNEMİ BUGÜN CANON CU KANIMA GİRDİ VE TABİİKİ CANON A95 ALDIM.... BİMEKSTEN 825.900.000 TL YA BONUSA 10 TAKSİT.Fakat amatörüm ben ilk önce pil takmaya çalıştım biraz zorlandım..... henüz kitapçığını okuyup kullanmadım. ileride tecrübelerimi yazarım...
  • Bence ilk defa digital makina kullananlar ici A95 Cok profesyonel bir makina. Amatorsen ve ben Gibi amatör olarak kalacaksan (Profesyonel olarak ugrasacak zamanım yok) Daha Cok bas Cek Tipi Makineler Kullanmaktır. Ben su an Canon A400 üzerine Yogunlastım..
  • >Clarion lütfen canon a95 in belkide en büyük özelliğinin hareketli ekranının işe yaramadığını söylemişsin fakat fot. çekimlerinde mesela oturan insanları çekerken tam yüz hizasından çekmen gerekir ve normal makinalarda eğilmen yada yere >çömelmen gerekir bu. 1
    Point and Shoot makinada boyle bir ozelligin olmasi zaten hata, camcorder mi aliyoruz camera mi diyesim geliyor. Bence (bu benim fikrim) bu gereksiz bir goz boyama, bir alistinmi zaten sorunsuz cekim yaparsin.

>2. si açılı resimlerde makinayı yer hizasında yada alçak bir yere sabitlemen gereken bir yerde çekim yapacağın zaman camera nın ekranın ayarlarsın yani yine sen eğilip bükülmeden vere yere yatmana gerek kalmadan çekim yapma olanağı sağlar.

yine dedigim gibi aslinda point and shoot mantigiyla celisiyor, ben tak tuk cekip gidecegim ekran ile ugrasamam. (ozensiz cekecegim demek degil bu tabii ki)

>3. süde güneş vurduğu zaman yine ekranın hareketi sayesinde daha güzel fot. çekebilirsin.

nikon LCD leri gunese karsi korumali (canondan emin ol daha iyi)

>vede nikonda şarzlı özel pilin bittiği zaman şarz edicek yer bulamazsın

yedek tasirsin bir tane olur, sarjli pil gibi hemen de bitmez. Ayrica

>ama canonda şarzlı pilin bittiği zaman gider herhangi bakkaldan pil alır takarsın ve çalışmana devam edersin

bakkaldan aldigim piller pek fazla dayanmazdi yanlismiyim.

>banada nikonun lenslerinin daha kaliteli olduğu söylendi fakat açılır ekranlı nikonlar büyük ve pahallı şu an ufak ve onun kadar kaliteli canonda nikondan aşşağı kalır değil genel özellikleri aynı olduğu için açılır kamera olduğu için her zaman canon >a95 derimm.

bende acilir ekran fonksiyonellikten uzak ve goz boyamadan ibaret derim ve kucuklugu ve kalitesiyle Nikon 5200 derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cl@rion -- 25 Kasım 2004, 2:47:34 >

• Sevgili Cl@rion,

Ben yıllardır Nikon kullanıyorum, ama Canon A95 ile Nikon 5200 mukayese edildiğinde kesinlikle lider A95 olur.
    A95'in mauel modlar içermesi, kalem pil ile çalışması ve LCD'nin hareketli olması ilk göze çarpan artılardır. Sanırım dönebilen LCD kullanmadığın için bazen ne kadar gerekli olduğunu anlatmam zor olacak ama bir örnek vereyim; Ay tutlması sırasında Nikon 8700'üm ile dışarıda yere oturdum, makine tripod üzerinde ve yukarıya yaklaşık olarak 80 derece bir açıyla bakıyordu. LCD dönebilir olmasaydı o pozisyonda makinenin altına girmem gerekiyordu ama ben makinemin yanında paşalar gibi bir çok kare yakaladım. Ayrıca 5200'ün LCD'si 110,000 pixels, A95'in ise 118,000 pixels'dir.
  • Clarion hareketli ekran kullanmadığın için veya az kullandığın için sana bunun önemini ne kadar anlatsak boş.

Pil konusunda alkalin pillerden haberin yok sanırım, vede 2. yedek pilin bittiği zamanda olacaktır.

Bahsettiğimiz 2 makinada profesyonele yakın makinalar ve bas çek mantığında çekim yapılabilecek makinalar için çok özellikli ve pahallı cihazlar,
    sana tavsiyem 3 mp. daha az özellikli ve ucuz makina için bunları yazman.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.