edit: gerçi daha hiçbir şey bilmiyorum , yavaş yavaş öğrenicez artık
Öğrenmeye gayret gösterin araştırın pratik yapın zevkli hale gelecek ve çok rahat öğreneceksiniz
bi şey daha sorucam , makineyi neyle temizlemeliyim , lensinin önünü falan bide d3100de otomatik sensör temizleyici var ama kullanmadım , kaç günde bir kullanmalıyım mesela ?
Lensi fiber bezle silebilirsin sensör temizlik setini kullanma gidip temizliğini hayyamda yaptır hocam Allah korusun sensöre zarar gelebilir basit ama tehlikeli bir iş o iç temizlik makinenin dışını ise ufak fırça ile tozunu alabilirsin
Fiber bez yok bende , nerden alırım fiyatı kaçadır? Birde ne kadarda bir yaptırmak lazım bu temizliği?
quote:
Orijinalden alıntı: Nikoncuu
quote:
Orijinalden alıntı: Partis Temporus
quote:
quote:
quote:
Öğrenmeye gayret gösterin araştırın pratik yapın zevkli hale gelecek ve çok rahat öğreneceksiniz
bi şey daha sorucam , makineyi neyle temizlemeliyim , lensinin önünü falan bide d3100de otomatik sensör temizleyici var ama kullanmadım , kaç günde bir kullanmalıyım mesela ?
Lensi fiber bezle silebilirsin sensör temizlik setini kullanma gidip temizliğini hayyamda yaptır hocam Allah korusun sensöre zarar gelebilir basit ama tehlikeli bir iş o iç temizlik makinenin dışını ise ufak fırça ile tozunu alabilirsin
Fiber bez yok bende , nerden alırım fiyatı kaçadır? Birde ne kadarda bir yaptırmak lazım bu temizliği?
hocam sensör temizliğini kirlendiğini farkettiğiniz zaman veya periyodik olarak 6 ayda bir tabi bu sürekli makineyi kullanımda dışarıda lens değiştirme sensöre toz kaçma riskini göze alarak söylüyorum yapılabilir fiber bezi ben gözlükçüden aldım bedavaya verdi sağolasın olsa olsa en fazla 1-2 TL alır
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam sensör temizliğini kirlendiğini farkettiğiniz zaman veya periyodik olarak 6 ayda bir tabi bu sürekli makineyi kullanımda dışarıda lens değiştirme sensöre toz kaçma riskini göze alarak söylüyorum yapılabilir fiber bezi ben gözlükçüden aldım bedavaya verdi sağolasın olsa olsa en fazla 1-2 TL alır
Sensöre toz kaçması biraz zor çünkü tek lensim var ve çıkarmıyorum hiç lensi :D ayrıca ilk güne rağmen çok güzel fotoğraflar çıktı :D daha acemiyim biraz daha alışayım makineye atıcam fotoğrafları , birde okul falan var malum gezemiyorum bu ara :)) anca haftasonu :)) , tekrar teşekkürler
merhaba. d3100 makine aldım çektiğim resimler hafıza kartına kaydediliyor ama kartı cıkarıp bilgisayara taktığımda kartın içi boş görünüyor ve fotograflar siliniyor sanırım kart formatlanıyor kendi kendine. sonra makineye taktıgımda da göremiyorum fotografları. bi kac kere oldu bu sandisk 8gb 30mp/s hafıza kartım. nasıl bi çözüm bulabilirim buna ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme